X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    No ja przytyłam te 12 kg :) Ale ja się akurat z tego cieszę, bo teraz się tak nie martwię, jak chudnę. Poza tym rysy mi ładnie złagodniały :)
    W czasie karmienia należy jeść więcej chyba do 1000 kcal, więc może nie będzie źle, a ćwiczenia będą niezależnie od Twej woli :)
    Jak chudzinka przytyje to ok, nawet dla niej lepiej :) Ale jak się startuje z nadwagi to już tak wesoło nie jest, jak się tyje 10kg :P Wiadomo, że odchudzanie nie wchodzi w grę w ciąży!! Absolutnie!! Ale jak się pomimo jedzenia nie tyje za bardzo to jest to przyjemne uczucie :) I mówię to ja - grubaska :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro spadnie nam na pewno, a jeszcze karmienie piersią swoje wyciągnie ;-)

Ja sobie nie wyobrażam biegania. Jak przebiec te pare km jak teraz wchodze na 3cie piętro i dysze jak lokomotywa hahah straszne to jest ;-) az mam mroczki przed oczami ;-) ;-) ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyna to ja jakaś rekordzistka. Schudłam 9 kg.... Jem momentami jak świnka i nie tyje ale to dobrze bo może po porodzie w końcu się wezmę za swój tylek dobrze ze rodzenia na wiosnę i będzie mi się chciało chodzić na spacery i w ogóle. A ja dopiero wstałam bo w nocy nie spałam od 3 do 6. To jest jakaś masakra :) nie polecam :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax ja mysle ze ciąża z cykrzycą to najlepsza i najzdrowsza dieta. Gdyby nie to, to bysmy dopiero miały co zrzucać heh.

marzusiax, Dominika89 lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe zmierzylam cukier nadszczo i myślałam że będzie ponad 100 przy takiej przerwie a ty 85 :) kochana nieprzewidywalna cukrzyca :)

Kredka masz rację ciaza z cukrzyca to super dieta :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka i Karolyn zaczynamy 33 tc :) idziemy równo hehe ciekawe czy równo urodzimy :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka ja nigdy nie wyglądałam tak dobrze jak w ciazy hehe :) a mówią ze dziewczynki odbierają mamie urodę :) ja mam za tydzień lekarza to się dowiem coś więcej o porodzie i zobaczymy co mi tam powie bo jak moja mała będzie klopsikiem to może i cc. Ale 4 tyg temu miała 1,5 kg wiec zobaczymy ile dołożyla do masy :)
    Jak wyjdę ze szpitala jeszcze lżejsza to super a później karmienie mam nadzieje i ruch bo przy dziecku choćby spacery to już ruch :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA super, Basia super, ale puscic nas nie puszcza, bo sobie wymyslili, ze w 3ciej dobie musza zbadac jony wapnia Basi, wiec dopiero jutro mozemy wyjsc :/
    Siedze i rycze.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Kochana nie smuc się. To jest niestety Polska i głupota lekarzy. Ważne ze jesteście zdrowe i razem :) wiem ze tesknisz za reszta ferajny ale dasz rade. Dałaś rade cukrzycy to i dasz rade 1 dzień poczekać :) jesteś dzielna kobieta :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, płaczesz bo chcesz już być w domu? I tak szybko wyjdziesz.

Dominika, a dlaczego "głupota lekarzy", myślisz, że tak sobie badają, dla przyjemności, dla statystyki? A jak coś zaniedbają i wypuszczą dziecko szybciej, to dopiero by się okazało, "jacy głupi ci lekarze".

• Spirit Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    JA super, Basia super, ale puscic nas nie puszcza, bo sobie wymyslili, ze w 3ciej dobie musza zbadac jony wapnia Basi, wiec dopiero jutro mozemy wyjsc :/
    Siedze i rycze.
    A czemu to badają?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dlatego ze zakładam ze mogli wcześniej o tym poinformować a nie czekać do ostatniej sekundy. Oczywiście lepiej zbadać ale mogli uprzedzić a nie kobieta się szykuje na wyjście a oni ot tak badają.
    I tak ją uważam ze dużo badań robi się dla statystyki. Byłam w szpitalu na patologi na pseudo badaniach z reszta nie tylko ja i niestety widziałam co się tam dzieje. Mam pielęgniarkę w rodzinie i coś na ten temat wiem ale szkoda gadać bo i tak wystosujesz wobec mnie zarzuty :)

Kredka123 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:01

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice zapomniałam a faktycznie Ty idziesz z nami tylko tygodnie inne :) również gratulacje :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Ja dzisiaj na badaniach byłam :) GBS odebrałam - wyszedł ujemny.
    Po porodzie w mig wrócimy wszystkie do formy. U mnie w poprzedniej ciąży 2 tyg po porodzie nie było praktycznie śladu ciąży. Wiadomo jedyne co to brzuszek i skóra na brzuszku potrzebuje więcej czasu. Po porodzie jest taka "inna" z reszta same zobaczycie :) Ja w tej ciąży przytyłam niecałe 5 kg. Po porodzie będę chyba na minusie heheheh
    Nie martwcie się o przytyjcie. Przy karmieniu, codziennej gonitwie, spacerach, nie ma chyba takiej opcji :)
    A ja w nocy przeżyłam horror. Przed 3 obudził mnie okropny ból okresowy i myślałam, że się już zaczęło. Byłam tak spanikowana, jak sobie ten ból porodowy przypomniałam, że od razu pomyślałam sobie " Chcę chodzić w ciąży 42 tygodnie byle to odwlec hahahahahah"
    Później bolały biodra, spojenie łonowe. Na jednym boku źle, na drugim źle. I w efekcie zasnęłam przed 6, a o 7 pobudka :D:D Niezła nocka. Druga już z rzędu. Cukier nadszczo 72 :)

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja i ja! :) dziś 16 tydzień! :)

Heleneczka.... nie wiedziałam, ze aż takie problemy masz z tym pomiarem. Próbowałaś moze igle na większe wbicie?
    Kark... domyślam sie, ze pewnie chciałabyś byc juz w domku z Basia, ale z drugiej strony, niech sprawdza wszystko, bedziesz spokojniejsza. Na pewnie wszystko bedzie dobrze.

Ja dziś znowu średnio spałam i cukier rano znowu do gory :(

Dominika89 lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wolałabym rodzić w ciągu dnia. No ale cóż, to nie koncert życzeń :D
    Gratuluje kolejnych skończonych tygodni :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:02

• Spirit Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Kurczę wolałabym rodzić w ciągu dnia. No ale cóż, to nie koncert życzeń :D
    Gratuluje kolejnych skończonych tygodni :)
    A ja wlasnie w nocy :P nie ma planowanych cesatek wtedy, korkow, cisza ba oddziale bo wszyscy spia :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark silna babka jesteś. Głowa do góry. Jeszcze chwila i w domu będziesz, a tak swoją druga, to u mnie trzymają tak czy siak 3 doby. Urodziłam ze środy na czwartek, a wyszłam w niedzielę.
    Zawsze piszecie dziewczyny, że po złej nocce cukry macie wyższe. U mnie to chyba się nie sprawdza. Znowu wychodzi, że każdego cukrzyca traktuje inaczej.

Kredka ja tez tęsknię za takimi śniadankami i za pieczeniem ogólnie :)
    Chcę jeść, to na co mam ochotę, a nie to co mogę..... Tu już nie chodzi o obżarstwo. Tylko właśnie zjeść to na co mam ochotę i mieć z tego przyjemność. Np. czy jest jajecznica z cebulką zieloną, bez bułeczki świeżej :D:D

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ