Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Heleneczka wrote:No ja przytyłam te 12 kg
Ale ja się akurat z tego cieszę, bo teraz się tak nie martwię, jak chudnę. Poza tym rysy mi ładnie złagodniały
W czasie karmienia należy jeść więcej chyba do 1000 kcal, więc może nie będzie źle, a ćwiczenia będą niezależnie od Twej woliAle jak się startuje z nadwagi to już tak wesoło nie jest, jak się tyje 10kg
Wiadomo, że odchudzanie nie wchodzi w grę w ciąży!! Absolutnie!! Ale jak się pomimo jedzenia nie tyje za bardzo to jest to przyjemne uczucie
I mówię to ja - grubaska
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Jejku dziewczyna to ja jakaś rekordzistka. Schudłam 9 kg.... Jem momentami jak świnka i nie tyje ale to dobrze bo może po porodzie w końcu się wezmę za swój tylek dobrze ze rodzenia na wiosnę i będzie mi się chciało chodzić na spacery i w ogóle. A ja dopiero wstałam bo w nocy nie spałam od 3 do 6. To jest jakaś masakra
nie polecam
-
Heleneczka ja nigdy nie wyglądałam tak dobrze jak w ciazy hehe
a mówią ze dziewczynki odbierają mamie urodę
ja mam za tydzień lekarza to się dowiem coś więcej o porodzie i zobaczymy co mi tam powie bo jak moja mała będzie klopsikiem to może i cc. Ale 4 tyg temu miała 1,5 kg wiec zobaczymy ile dołożyla do masy
Jak wyjdę ze szpitala jeszcze lżejsza to super a później karmienie mam nadzieje i ruch bo przy dziecku choćby spacery to już ruch -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykark, płaczesz bo chcesz już być w domu? I tak szybko wyjdziesz.
Dominika, a dlaczego "głupota lekarzy", myślisz, że tak sobie badają, dla przyjemności, dla statystyki? A jak coś zaniedbają i wypuszczą dziecko szybciej, to dopiero by się okazało, "jacy głupi ci lekarze". -
Elaria dlatego ze zakładam ze mogli wcześniej o tym poinformować a nie czekać do ostatniej sekundy. Oczywiście lepiej zbadać ale mogli uprzedzić a nie kobieta się szykuje na wyjście a oni ot tak badają.
I tak ją uważam ze dużo badań robi się dla statystyki. Byłam w szpitalu na patologi na pseudo badaniach z reszta nie tylko ja i niestety widziałam co się tam dzieje. Mam pielęgniarkę w rodzinie i coś na ten temat wiem ale szkoda gadać bo i tak wystosujesz wobec mnie zarzutyKredka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki
Ja dzisiaj na badaniach byłamGBS odebrałam - wyszedł ujemny.
Po porodzie w mig wrócimy wszystkie do formy. U mnie w poprzedniej ciąży 2 tyg po porodzie nie było praktycznie śladu ciąży. Wiadomo jedyne co to brzuszek i skóra na brzuszku potrzebuje więcej czasu. Po porodzie jest taka "inna" z reszta same zobaczycieJa w tej ciąży przytyłam niecałe 5 kg. Po porodzie będę chyba na minusie heheheh
Nie martwcie się o przytyjcie. Przy karmieniu, codziennej gonitwie, spacerach, nie ma chyba takiej opcji
A ja w nocy przeżyłam horror. Przed 3 obudził mnie okropny ból okresowy i myślałam, że się już zaczęło. Byłam tak spanikowana, jak sobie ten ból porodowy przypomniałam, że od razu pomyślałam sobie " Chcę chodzić w ciąży 42 tygodnie byle to odwlec hahahahahah"
Później bolały biodra, spojenie łonowe. Na jednym boku źle, na drugim źle. I w efekcie zasnęłam przed 6, a o 7 pobudka:D Niezła nocka. Druga już z rzędu. Cukier nadszczo 72
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
I ja i ja!
dziś 16 tydzień!
Heleneczka.... nie wiedziałam, ze aż takie problemy masz z tym pomiarem. Próbowałaś moze igle na większe wbicie?
Kark... domyślam sie, ze pewnie chciałabyś byc juz w domku z Basia, ale z drugiej strony, niech sprawdza wszystko, bedziesz spokojniejsza. Na pewnie wszystko bedzie dobrze.
Ja dziś znowu średnio spałam i cukier rano znowu do gory
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kark silna babka jesteś. Głowa do góry. Jeszcze chwila i w domu będziesz, a tak swoją druga, to u mnie trzymają tak czy siak 3 doby. Urodziłam ze środy na czwartek, a wyszłam w niedzielę.
Zawsze piszecie dziewczyny, że po złej nocce cukry macie wyższe. U mnie to chyba się nie sprawdza. Znowu wychodzi, że każdego cukrzyca traktuje inaczej.
Kredka ja tez tęsknię za takimi śniadankami i za pieczeniem ogólnie
Chcę jeść, to na co mam ochotę, a nie to co mogę..... Tu już nie chodzi o obżarstwo. Tylko właśnie zjeść to na co mam ochotę i mieć z tego przyjemność. Np. czy jest jajecznica z cebulką zieloną, bez bułeczki świeżej:D