X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit zgadzam się ze wszystkim co napisałaś w 100 %, tylko w nocy jest dla mnie wszystko o wiele bardziej przerażające. Poza tym musimy ściągać z łóżka moją mamę, żeby z brzdącem została.
    Z synem wody odeszły po 24 a urodził się po 6: 00
    Teraz np mogłoby się zacząć koło 18, a zakończyć max o 22 :D :D O taka opcja też jest fajna. I nocka przespana i nie trzeba nikogo ściągać z łóżka :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jedyne czym chce się serio, serio najeść ( w delikatnym tego słowa znaczeniu ), to frytki i nic na to nie poradzę. Wiem, wiem niezdrowe itd. No cóż za tyle dni zdrowej diety należy mi się :D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Faktycznie Rosolina:) Co my tak wszystkie w te środy;) Też gratuluję:)

Dominika ja zacznę 33 tydzień ciąży 26.04 - to chyba Wasz termin, co?:)
    Tak to nasz termin :D Ale mam nadzieję tu zaglądać, choć pewnie nie tak jak teraz, chyba że spokojną kluseczkę urodzę :D

h4py1w9.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie cukrzycy ciążowej. Jestem w 18 tc, lekarz zlecił badanie obciążenia glukozą (75g). Wyszło na czczo 93,7, po 1h -109,30, po 2h -72,80. Wysłał mnie do poradni cukrzycowej, bo glukoza na czczo jest za wysoka. Troszkę się zdziwiłam/przestraszyłam, czy to dużo odbiega od normy? Inny lekarz przy wcześniejszym wyniku 94,9 powiedział, że w normie, a ten mniejszy uważa za wysoki. Jak to było u Was? Czy długo czekałyście do poradni czy lepiej iść prywatnie do lekarza, który pracuje w poradni? Z góry dziękuję za wszelkie info.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja też chce jeść po prostu. Wstać rano i zjeść tosta, albo białą bułkę z serem i kakao. Po prostu nie myśleć o pomiarach cukru. Nie mówię, że rzucę się nie wiem na co, ale chce po prostu wejść do kuchni otworzyć lodówkę i nie myśleć jaki będzie cukier tylko jak to będzie smaczne i na co mam ochotę :D

Mój mąż wczoraj jadł pizze i tak pięknie pachniała, ale dobrze że byłam po obiedzie :D

aaaa w ogóle to się wam przyznam :D Byłam wczoraj na ostatkach w kafeteri i wzieliśmy z mężem pucharek lodowy jeden na dwoje i zjadłam trochę lodów trochę owoców i czułam się jak w niebie, a cukier też ok :D A śmiać mi się chciało bo przed ciążą potrafiłam zjeść cały i było ok, a teraz mi za słodko. To są plusy, że "czuję" ten cukier i się nie opycham :D

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie marzą pieeeroooogiiii. Ruskie w dodatku ehhh... i pączki ...mmmmm
    Wiolad teraz wiem juz na pewno ze mnie wyprzedzisz, u mnie nic zupełnie sie nie dzieje i cos mi mówi ze tą ciążę jeszcze przenosze. Tyle ze jak mały dalej bedzie tak rósł to skończę cesarką czego sobie zupelnie nie życzę hehe.

A mówiłam Wam ze będzie Bartuś? Juz postanowione, mialam czekac do porodu ale jednak sie zdecydowalismy ;-) Podoba Wam sie?

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tini tini wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie cukrzycy ciążowej. Jestem w 18 tc, lekarz zlecił badanie obciążenia glukozą (75g). Wyszło na czczo 93,7, po 1h -109,30, po 2h -72,80. Wysłał mnie do poradni cukrzycowej, bo glukoza na czczo jest za wysoka. Troszkę się zdziwiłam/przestraszyłam, czy to dużo odbiega od normy? Inny lekarz przy wcześniejszym wyniku 94,9 powiedział, że w normie, a ten mniejszy uważa za wysoki. Jak to było u Was? Czy długo czekałyście do poradni czy lepiej iść prywatnie do lekarza, który pracuje w poradni? Z góry dziękuję za wszelkie info.
    Na czczo jest norma do 92 więc masz niewielkie przekroczenie, ale masz. Moim zdaniem ogarniesz to dietą spokojnie :) Zadzwoń do swojej poradni cukrzycowej i zapytaj o terminy bo w każdym mieście jest inaczej. teoretycznie jako ciężarna nie możesz czekać, ale praktycznie jest różnie :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    A mi sie marzą pieeeroooogiiii. Ruskie w dodatku ehhh... i pączki ...mmmmm
    Wiolad teraz wiem juz na pewno ze mnie wyprzedzisz, u mnie nic zupełnie sie nie dzieje i cos mi mówi ze tą ciążę jeszcze przenosze. Tyle ze jak mały dalej bedzie tak rósł to skończę cesarką czego sobie zupelnie nie życzę hehe.

A mówiłam Wam ze będzie Bartuś? Juz postanowione, mialam czekac do porodu ale jednak sie zdecydowalismy ;-) Podoba Wam sie?
    Kredka jak urodze zjem kilo pierogów ruskich choćby nie wiem co :D

Bartuś pięknie :D :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka śliczne imię. Mi też się bardzo podoba, ale niestety w rodzinie juz jeden Bartuś jest.

Witaj tin tin wśród słodkich mamusiek i rozgość się. Niestety przekroczenie chociażby jednego pomiaru kwalifikuje nas do słodkich mamusiek.
    Nie wiem jak jest u Ciebie w mieście, ale u mnie w poradni diabetologicznej ciężarne mają terminy natychmiastowe, nie muszą czekać.
    U mnie przekroczenie było tylko po godzinie niewielkie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze Cię tak jak Dominika, że większość z nas ogarnia wszystko dietą i nie ma problemu. Pozwalamy sobie nawet na małe grzeszki. Służymy radą w razie pytań i możliwości :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini tini. No faktycznie na czczo masz przekroczony i jak kazda z nas na poczatku swojej drogi bedziesz sobie wmawiala ze ktos sie pomylił, ze zjadlas cos nie tak i ze tej cukrzycy nie ma. Ale powiem Ci ze to nie ma sensu, lepiej idz prywatnie do poradni, dostaniesz glukometr, jakies wytyczne i wtedy zobaczysz jak tam Twoje cukry będą sie sprawowaly. Nie ma co sie zapierac, sprawdz to dla dobra dziecka. Cukrzyca to nic strasznego, ma swoje plusy. Wiele z nas miało podobne wyniki krzywej do Twoich a jednak ta cukrzyca jest i nic na to nie poradzimy. Smialo pisz, pytaj o cokolwiek, postaramy sie pomóc. I glowa do gory ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam straszny okres wyparcia pomimo kosmicznej krzywej, ale daje radę dietą :D Fakt, że robiąc badanie nie byłam zdrowa, ale to nie ważne już teraz :) Tini Tini dasz radę :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:02

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie znowu tak okresowo brzuch. Tak cmi lekko. Oby tylko dotrwać do wizyty piątkowej. Hmmmm chyba pójdę umyć włosy i ogolę sie dzisiaj tak na wszelki.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice nie znałam. Jak często wasze dzidzie mają czkwaki. Moje od jakichś 3 tyg. codziennie. A od około tygodnia nawet i 3razy dziennie je zauważam.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad Ty nam tu jeszcze urodzisz :D Ale swoją drogą ciąża już donoszona prawda?

Justice nie znam takiej rymowanki, ale może Kredka podświadomie chce zjeść pączka i dlatego Bartuś hihi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:34

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice tego nie slyszalam... heheh fajna rymowanka ;-) To mnje tylko utwierdza w wyborze tego imienia. Tak mi sie w ciąży te pączki marzą ze syn musi mieć imię na cześć Tłustego Czwartku ;-)
    A Baruś od Bartosza raczej.

Wiolaaad poczekaj na mnieeee ;-) Nie zostawiaj mnie :-( buuuuuu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:35

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad moja ma bardzo rzadko i nie wiem do końca czy to czkawka. Ale nie nie nie. nie przejmuję się kolejną rzeczą :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Spirit zgadzam się ze wszystkim co napisałaś w 100 %, tylko w nocy jest dla mnie wszystko o wiele bardziej przerażające. Poza tym musimy ściągać z łóżka moją mamę, żeby z brzdącem została.
    Z synem wody odeszły po 24 a urodził się po 6: 00
    Teraz np mogłoby się zacząć koło 18, a zakończyć max o 22 :D :D O taka opcja też jest fajna. I nocka przespana i nie trzeba nikogo ściągać z łóżka :D
    A no to tak, z opieka nad dzieckiem jest już problem. Ja zamykam drzwi i mogę iść ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ