Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit zgadzam się ze wszystkim co napisałaś w 100 %, tylko w nocy jest dla mnie wszystko o wiele bardziej przerażające. Poza tym musimy ściągać z łóżka moją mamę, żeby z brzdącem została.
Z synem wody odeszły po 24 a urodził się po 6: 00
Teraz np mogłoby się zacząć koło 18, a zakończyć max o 22O taka opcja też jest fajna. I nocka przespana i nie trzeba nikogo ściągać z łóżka
-
Justice wrote:Faktycznie Rosolina:) Co my tak wszystkie w te środy;) Też gratuluję
Dominika ja zacznę 33 tydzień ciąży 26.04 - to chyba Wasz termin, co?Ale mam nadzieję tu zaglądać, choć pewnie nie tak jak teraz, chyba że spokojną kluseczkę urodzę
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie cukrzycy ciążowej. Jestem w 18 tc, lekarz zlecił badanie obciążenia glukozą (75g). Wyszło na czczo 93,7, po 1h -109,30, po 2h -72,80. Wysłał mnie do poradni cukrzycowej, bo glukoza na czczo jest za wysoka. Troszkę się zdziwiłam/przestraszyłam, czy to dużo odbiega od normy? Inny lekarz przy wcześniejszym wyniku 94,9 powiedział, że w normie, a ten mniejszy uważa za wysoki. Jak to było u Was? Czy długo czekałyście do poradni czy lepiej iść prywatnie do lekarza, który pracuje w poradni? Z góry dziękuję za wszelkie info.
-
Kredka ja też chce jeść po prostu. Wstać rano i zjeść tosta, albo białą bułkę z serem i kakao. Po prostu nie myśleć o pomiarach cukru. Nie mówię, że rzucę się nie wiem na co, ale chce po prostu wejść do kuchni otworzyć lodówkę i nie myśleć jaki będzie cukier tylko jak to będzie smaczne i na co mam ochotę
Mój mąż wczoraj jadł pizze i tak pięknie pachniała, ale dobrze że byłam po obiedzie
aaaa w ogóle to się wam przyznamByłam wczoraj na ostatkach w kafeteri i wzieliśmy z mężem pucharek lodowy jeden na dwoje i zjadłam trochę lodów trochę owoców i czułam się jak w niebie, a cukier też ok
A śmiać mi się chciało bo przed ciążą potrafiłam zjeść cały i było ok, a teraz mi za słodko. To są plusy, że "czuję" ten cukier i się nie opycham
-
A mi sie marzą pieeeroooogiiii. Ruskie w dodatku ehhh... i pączki ...mmmmm
Wiolad teraz wiem juz na pewno ze mnie wyprzedzisz, u mnie nic zupełnie sie nie dzieje i cos mi mówi ze tą ciążę jeszcze przenosze. Tyle ze jak mały dalej bedzie tak rósł to skończę cesarką czego sobie zupelnie nie życzę hehe.
A mówiłam Wam ze będzie Bartuś? Juz postanowione, mialam czekac do porodu ale jednak sie zdecydowalismyPodoba Wam sie?
Dominika89 lubi tę wiadomość
-
tini tini wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie cukrzycy ciążowej. Jestem w 18 tc, lekarz zlecił badanie obciążenia glukozą (75g). Wyszło na czczo 93,7, po 1h -109,30, po 2h -72,80. Wysłał mnie do poradni cukrzycowej, bo glukoza na czczo jest za wysoka. Troszkę się zdziwiłam/przestraszyłam, czy to dużo odbiega od normy? Inny lekarz przy wcześniejszym wyniku 94,9 powiedział, że w normie, a ten mniejszy uważa za wysoki. Jak to było u Was? Czy długo czekałyście do poradni czy lepiej iść prywatnie do lekarza, który pracuje w poradni? Z góry dziękuję za wszelkie info.
Zadzwoń do swojej poradni cukrzycowej i zapytaj o terminy bo w każdym mieście jest inaczej. teoretycznie jako ciężarna nie możesz czekać, ale praktycznie jest różnie
-
Kredka123 wrote:A mi sie marzą pieeeroooogiiii. Ruskie w dodatku ehhh... i pączki ...mmmmm
Wiolad teraz wiem juz na pewno ze mnie wyprzedzisz, u mnie nic zupełnie sie nie dzieje i cos mi mówi ze tą ciążę jeszcze przenosze. Tyle ze jak mały dalej bedzie tak rósł to skończę cesarką czego sobie zupelnie nie życzę hehe.
A mówiłam Wam ze będzie Bartuś? Juz postanowione, mialam czekac do porodu ale jednak sie zdecydowalismyPodoba Wam sie?
Bartuś pięknie -
Kredka śliczne imię. Mi też się bardzo podoba, ale niestety w rodzinie juz jeden Bartuś jest.
Witaj tin tin wśród słodkich mamusiek i rozgość się. Niestety przekroczenie chociażby jednego pomiaru kwalifikuje nas do słodkich mamusiek.
Nie wiem jak jest u Ciebie w mieście, ale u mnie w poradni diabetologicznej ciężarne mają terminy natychmiastowe, nie muszą czekać.
U mnie przekroczenie było tylko po godzinie niewielkie. -
Tini tini. No faktycznie na czczo masz przekroczony i jak kazda z nas na poczatku swojej drogi bedziesz sobie wmawiala ze ktos sie pomylił, ze zjadlas cos nie tak i ze tej cukrzycy nie ma. Ale powiem Ci ze to nie ma sensu, lepiej idz prywatnie do poradni, dostaniesz glukometr, jakies wytyczne i wtedy zobaczysz jak tam Twoje cukry będą sie sprawowaly. Nie ma co sie zapierac, sprawdz to dla dobra dziecka. Cukrzyca to nic strasznego, ma swoje plusy. Wiele z nas miało podobne wyniki krzywej do Twoich a jednak ta cukrzyca jest i nic na to nie poradzimy. Smialo pisz, pytaj o cokolwiek, postaramy sie pomóc. I glowa do gory
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiolad Ty nam tu jeszcze urodzisz
Ale swoją drogą ciąża już donoszona prawda?
Justice nie znam takiej rymowanki, ale może Kredka podświadomie chce zjeść pączka i dlatego Bartuś hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:34
Justice lubi tę wiadomość
-
Justice tego nie slyszalam... heheh fajna rymowanka
To mnje tylko utwierdza w wyborze tego imienia. Tak mi sie w ciąży te pączki marzą ze syn musi mieć imię na cześć Tłustego Czwartku
A Baruś od Bartosza raczej.
Wiolaaad poczekaj na mnieeeeNie zostawiaj mnie
buuuuuu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 12:35
Dominika89, Justice lubią tę wiadomość
-
Wiolad wrote:Spirit zgadzam się ze wszystkim co napisałaś w 100 %, tylko w nocy jest dla mnie wszystko o wiele bardziej przerażające. Poza tym musimy ściągać z łóżka moją mamę, żeby z brzdącem została.
Z synem wody odeszły po 24 a urodził się po 6: 00
Teraz np mogłoby się zacząć koło 18, a zakończyć max o 22O taka opcja też jest fajna. I nocka przespana i nie trzeba nikogo ściągać z łóżka
2017 #1
2019 #2