Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Spirit no może też tak być. Ale nawet i bez ciąży fajnie się śpi po sytym obiadku
Wiec może coś w tym jest, że jednak te wysokie cukry się czuje. Tak samo jak nagłe napady na słodkie. No chyba, że Wam się nie zdarzały
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Spirit ja osobiście nie mam objawów wysokiego cukru. Rano ostatnio źle się czuje i mierzyłam parę razy w tym momencie i cukier i ciśnienie i jest ok wiec to nie to. A kiedyś jeszcze przed ciążą zmierzylam dla żartu cukier taty glukometrem i po godzinie po pierogach miałam ze 180 a czułam się swietnie i mogłam tańczyć
a zjadłam tych pierogów tyle ze aż wstyd przyznać
-
Marzusiax ja przed ciążą musiałam zawsze mieć coś w torebce do jedzenia bo zdarzały mi się drżenia rąk i wręcz agresja ale to chyba były raczej objawy spadku cukru tak mysle. Jak tak patrzę obiektywnie to moje cukry przed i po zajściu w ciążę się nie zmieniły tylko normy mam inne
zawsze na czczo miałam w granicach 90 i teraz tez. Po 2-3 godzinach juz byłam głodna teraz tez. Ale teraz jest mnie dwie i musze uważać no i ok dla dziecka to zrobię bo dla siebie samej to nie wiem co by było
ja się do diet typowo nie nadaje zero silnej woli
-
nick nieaktualny
-
Marzusiax przepraszam ze o to pytam ale powiedz... to bylo jakos stwierdzone ze to przez cukrzyce? Wybacz moje wscibstwo ale nie kumam poprostu dlaczego tak sie stało. My tak nieraz narzekamy ale dobrze ze u nas wykryli cukrzyce i mozemy sie kontrolowac
Ja tez wysokich cukrow nie czuje, w sumie niskich tez nie. Moze musialoby byc kolo 50 zeby mi bylo słabo. A niektore dziewczyny odczuwają już 70.
A co do dziewczyn z fb i ich teorii to ja osoboscie uważam ze każdy skok jest grozny dla dziecka czy jest po godzinie czy po pol czy po dwóch. Nie ma to znaczenia. Przyznam tylko ze krótszy wiadomo mniej szkodzi gorzej jak sie utrzymuje dlugo. -
Kark super się masz
Ja to aż się boję ile teraz będzie ważyło moje dziecięJa stawiam na 3200 lub 3300. Jeżeli miałabym urodzić tak jak pierwsze dziecko to mój poród byłby już teraz z piątku na sobotę
:D, ale byłyby jaja, jakby urodzili się w tym samym dniu ciąży
Nie zawsze cukry, są przyczyna dużych dzieci. Ja mam cukry ok, wręcz wzorowe, a moje dziecię i tak rośnie tak jak chce. Wagowo prawie ze identycznie jak poprzednio. W mojej rodzinie z reszta nikt maluszków nie rodził wszystko w granicach 3500 - 3800. U mojego męża to samo, a nawet i większe dzieciaczki
-
Dominika Twoja babcia stworzona widocznie do rodzenia heheheh - 5 kg to nie przelewki. Ja się tu obawiam, żeby do 4 nie doszedł czasami
A ja z kolei jestem tego zdania co Dominika, gdyby była potrzeba mierzenia cukru wcześniej, bo obawialiby się, że szkodzi, to kazaliby mierzyć wcześniej -
Wiolad wrote:Dominika Twoja babcia stworzona widocznie do rodzenia heheheh - 5 kg to nie przelewki. Ja się tu obawiam, żeby do 4 nie doszedł czasami
A ja z kolei jestem tego zdania co Dominika, gdyby była potrzeba mierzenia cukru wcześniej, bo obawialiby się, że szkodzi, to kazaliby mierzyć wcześniej
A moja babcia mistrzciekawe swoją drogą czy miała cc?
-
Marzusiax mysle ze smialo podniesie o te 30. Stres jest dla nas gorszy niz zjedzenie slodkiego batona. Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok. Wypij meliske i postaraj sie odprężyć.
Ja tak mam jak sie stresuje wizytą u lekarza albo jakims wyjazdem to mam duzą roznice w pomiarach. Kiedys po sniadaniu lajtowym mialam 126 a zazwyczaj po takim 90 pare. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny