X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit no może też tak być. Ale nawet i bez ciąży fajnie się śpi po sytym obiadku :) Wiec może coś w tym jest, że jednak te wysokie cukry się czuje. Tak samo jak nagłe napady na słodkie. No chyba, że Wam się nie zdarzały

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja osobiście nie mam objawów wysokiego cukru. Rano ostatnio źle się czuje i mierzyłam parę razy w tym momencie i cukier i ciśnienie i jest ok wiec to nie to. A kiedyś jeszcze przed ciążą zmierzylam dla żartu cukier taty glukometrem i po godzinie po pierogach miałam ze 180 a czułam się swietnie i mogłam tańczyć :) a zjadłam tych pierogów tyle ze aż wstyd przyznać :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax ja przed ciążą musiałam zawsze mieć coś w torebce do jedzenia bo zdarzały mi się drżenia rąk i wręcz agresja ale to chyba były raczej objawy spadku cukru tak mysle. Jak tak patrzę obiektywnie to moje cukry przed i po zajściu w ciążę się nie zmieniły tylko normy mam inne :) zawsze na czczo miałam w granicach 90 i teraz tez. Po 2-3 godzinach juz byłam głodna teraz tez. Ale teraz jest mnie dwie i musze uważać no i ok dla dziecka to zrobię bo dla siebie samej to nie wiem co by było :) ja się do diet typowo nie nadaje zero silnej woli :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:06

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax przepraszam ze o to pytam ale powiedz... to bylo jakos stwierdzone ze to przez cukrzyce? Wybacz moje wscibstwo ale nie kumam poprostu dlaczego tak sie stało. My tak nieraz narzekamy ale dobrze ze u nas wykryli cukrzyce i mozemy sie kontrolowac ;-)

Ja tez wysokich cukrow nie czuje, w sumie niskich tez nie. Moze musialoby byc kolo 50 zeby mi bylo słabo. A niektore dziewczyny odczuwają już 70.

A co do dziewczyn z fb i ich teorii to ja osoboscie uważam ze każdy skok jest grozny dla dziecka czy jest po godzinie czy po pol czy po dwóch. Nie ma to znaczenia. Przyznam tylko ze krótszy wiadomo mniej szkodzi gorzej jak sie utrzymuje dlugo.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark super się masz :):)
    Ja to aż się boję ile teraz będzie ważyło moje dziecię :) Ja stawiam na 3200 lub 3300. Jeżeli miałabym urodzić tak jak pierwsze dziecko to mój poród byłby już teraz z piątku na sobotę :D:D, ale byłyby jaja, jakby urodzili się w tym samym dniu ciąży :)

Nie zawsze cukry, są przyczyna dużych dzieci. Ja mam cukry ok, wręcz wzorowe, a moje dziecię i tak rośnie tak jak chce. Wagowo prawie ze identycznie jak poprzednio. W mojej rodzinie z reszta nikt maluszków nie rodził wszystko w granicach 3500 - 3800. U mojego męża to samo, a nawet i większe dzieciaczki :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika Twoja babcia stworzona widocznie do rodzenia heheheh - 5 kg to nie przelewki. Ja się tu obawiam, żeby do 4 nie doszedł czasami :)

A ja z kolei jestem tego zdania co Dominika, gdyby była potrzeba mierzenia cukru wcześniej, bo obawialiby się, że szkodzi, to kazaliby mierzyć wcześniej ;)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja myślę, że diabetolodzy przede wszystkim nie rozumieją cukrzycy ciężarnych tzn. uważam, że nie każda ciężarna zdiagnozowana jako cukrzycowa jest cukrzycowa i nie każda ciężarna u której cukrzycy nie zdiagnozowano nie ma jej.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe jakby tak się przejść po szpitalu na patologi ciążowej i pomierzyć cukier ciężarnym godzinę po posiłku. Myślę, że wyniki mogłyby zainteresować :D:D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Dominika Twoja babcia stworzona widocznie do rodzenia heheheh - 5 kg to nie przelewki. Ja się tu obawiam, żeby do 4 nie doszedł czasami :)

A ja z kolei jestem tego zdania co Dominika, gdyby była potrzeba mierzenia cukru wcześniej, bo obawialiby się, że szkodzi, to kazaliby mierzyć wcześniej ;)
    No ja tak mysle a ile w tym racji to chyba nikt nie wie :)
    A moja babcia mistrz :) ciekawe swoją drogą czy miała cc? :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kradka nie ma sprawy :) 5kg dziecko w 38tc to mogła być tylko cukrzyca. Nie wiadomo dlaczego zmarł ale ta waga normalna nie była

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanko. Stres bardzo potrafi podnieść cukry? Podniesie o 30jednostek? Caly dzień mam przekroczenia ale jestem zdenerwowana po wizycie u lekarza...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax nie wiem o ile jednostek, ale stres jak najbardziej cukry podwyzsza. Marzusiax jezeli mogę zapytać , co Cie tak zdenerwował. Jezeli nie masz ochoty nie odpowiadaj.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax mysle ze smialo podniesie o te 30. Stres jest dla nas gorszy niz zjedzenie slodkiego batona. Mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok. Wypij meliske i postaraj sie odprężyć.
    Ja tak mam jak sie stresuje wizytą u lekarza albo jakims wyjazdem to mam duzą roznice w pomiarach. Kiedys po sniadaniu lajtowym mialam 126 a zazwyczaj po takim 90 pare.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak meliska. Gdyby nie cukrzyca napisalabym, meliska i czekoladka :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax to bexa d'angela;) bordowa:)

Mi stres albo podwyzsza albo zaniza bardzo
    Ja w ogole nie kumam tej cukrzycy przy normie do 140 moge jesc normalnie:/

Justice lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:06

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn, to się ciesz, super wiadomość :-)
    Jedno pewne baby nie zrozumiesz, a juz jak jest w ciąży, to już w ogole ;-)

karolyn lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:00

‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ