X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ciekawego piszą dziewczyny na fejsie? Nie mam fejsa, więc nie mogę podglądać. Z tego co piszecie to dosyć śmiesznie tam musi być :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad na Fejsie jest kult diabetologa i insuliny. Jak chcesz się czegoś dowiedzieć to się nie dowiesz nic merytorycznego ale jak chcesz coś napisać niezgodnego z nurtem forum to Cię zjada i będą wyzywać od madrzejszej i robiące krzywdę swojemu dziecku. Swoją drogą jest tam laska co niby miała zalecenia mieć cukier do 110 czy 105 po jedzeniu i brała kupę insuliny a teraz ma chyba 36tc i juz wszystko odstawiła i ma niedocukrzenia. Ja nic z tego nie rozumiem :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie wiosna pełna para 18 stopni i to nie w słońcu ach cudowności :)

Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:06

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka kiedyś dołączyła na fb do grupy matek karmiacych, chciała o coś tam zapytać. Jak sie zapisała, tak szybko się wypisala. Mówiła, że te laski to normalnie jak sekta jakaś i w ogóle wredne i nawiedzone. Jedna dziewczyna zapytała jak odstawić dzidzie, bo do pracy wraca. Została zmieszana z błotem i oznajmily, ze jest zakaz zadawania takich pytań, bo to jest grupa pro karmienia z piersią:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika czyli jakbyś zapytała, jaki maja cukier po zjedzeniu lodów, to zostalabys zaraz wykluczona :-D
    Mialam dzisiaj tragiczna noc. Wiercenie, ciepło, niewygodnie, ogolnie bleee. Spodziewałam sie wyzszego cukru. Mierze rano a tu 70. Dzisiaj ogólnie mam takie niskie cukry, ze musze wykorzystać i zjeść lody (czekoladowe)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja tak wczoraj zrobiłam. Zjadłam około 20 i koniec bo nie miałam siły czekać na ta 22-23 i rano o 7 nie miało to żadnego wpływu na cukier :) Wszystko w normie :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Dominika czyli jakbyś zapytała, jaki maja cukier po zjedzeniu lodów, to zostalabys zaraz wykluczona :-D
    Mialam dzisiaj tragiczna noc. Wiercenie, ciepło, niewygodnie, ogolnie bleee. Spodziewałam sie wyzszego cukru. Mierze rano a tu 70. Dzisiaj ogólnie mam takie niskie cukry, ze musze wykorzystać i zjeść lody (czekoladowe)
    Jezu co to by sie działo :) :) Pewnie by mnie zlinczowały :D Każda mądrzejsza od drugiej, a jak zadasz jakieś "mądre" pytanie to żadna Ci nie odpowie, bo np. pani wielka dietetyk napisała mi że w dwóch zdaniach to się nie da i trzeba zagłębiać wiedzę i poleciła mi czytać zalecenia PTD czyli jakieś kilkaset stron pisane bełkotem :D super porada :D aż sie wzruszyłam :D :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja np.zjadam solidna kolację około 18 później tylko dojadam co 2 godziny kromeczke lub pół kromeczki.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Jezu co to by sie działo :) :) Pewnie by mnie zlinczowały :D Każda mądrzejsza od drugiej, a jak zadasz jakieś "mądre" pytanie to żadna Ci nie odpowie, bo np. pani wielka dietetyk napisała mi że w dwóch zdaniach to się nie da i trzeba zagłębiać wiedzę i poleciła mi czytać zalecenia PTD czyli jakieś kilkaset stron pisane bełkotem :D super porada :D aż sie wzruszyłam :D :D
    To ja cholerę ta grupa, skoro niczego dowiedziec sie nie można? Chyba tylko po to, zeby wylać swoją frustrację.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pożalić... Kupiłam smakiję lecę dziś do lodówki otwieram podniecona jak panna młoda w noc poślubną.... a tam PLEŚŃ!! :( A termin do 17 marca :( Wkurzyłam się i zjadłam jogurt :D

Wiolad dokładnie po to jest ta pseudo wspomagająca grupa. Tam jak nie ważysz, nie mierzysz ww to jesteś złą mamą, która głodzi swoje dziecko. Nowych norm te fanatyczki nie uznają :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleśń fujjj i współczuję. No nie lepiej nie uznawać. Lepiej w ogóle trzymać cukier do 110. A juz w ogóle, to pewnie niektóre żałują, że w ogóle nie mogą zrezygnować z jedzenia:-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórym dziewczynom to powinni dać order za chodzenie w ciąży, przecież to takie poświęcenie. I te wagi kuchenne i to liczenie i negowanie innych sposobów. Mnie to nie interesuje jak ktoś sobie waży czy mierzy, ale niech mi tego nie narzuca i jest ok :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na podwieczorek Danio, banan i grejpfrut :-) A później wygonie męża po lody :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze wazenie i mierzenie jest niepotrzebne.W ciąży jak jest sie glodnym, to powino sie jesc. Z reszta nie tylko w ciąży.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Ja uwazam, ze wazenie i mierzenie jest niepotrzebne.W ciąży jak jest sie glodnym, to powino sie jesc. Z reszta nie tylko w ciąży.
    Dokładnie. ja nawet jak mam ochotę to i co godzinę jem i kropka :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    A ja się bezpieczniej czuje z wagą - daje mi to jakieś wrażenie kontroli;) Ale jednocześnie uważam, że każdy robi jak uważa :)... Żyjmy i dajmy (wa)żyć (lub nie ważyć;)) innym :D A o ostatni posiłek wolałam spytać tutaj bo właśnie na samą myśl o tym jak mnie zjadą "dietetyczki" na fejsie odechciało mi sie:)
    Justice jeśli Tobie to pasuje i pomaga to super :) każda z nas ma swoje sposoby na tą cholerną cukrzycę :D a poza tym Ty jesteś już strasznie długo na tej diecie i ja i tak Cie podziwiam za wszystko za wytrwałość. Wiem, że to się robi dla dziecka, ale to i tak jest ciężkie i męczące :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tak samo. Może inaczej jest jak ktoś ma bardzo upierdliwa cukrzyce, albo jak jest wczesnie wykryta i trzeba sie z nia dłużej borykać. U większości z nas na szczescie jest wersja light :-)

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ