Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Justice ja wydałam na to takie grosze że to aż śmieszne. Np. za paczkę ciuszków 60sztuk dałam 25 zł., a wszystko się nadaje bo nie zniszczone. Mało mam nowych i pewnie dlatego tyle tego mam bo grosze płaciłam
I potwierdzam to dla dziewczynek jest tak słodkie że oj jej
a odwiedzającym chyba powiem, żeby mi ciuszków nie kupowali tylko się np. pampersy hehe
-
nick nieaktualnyPóki córka była malutka, wkładałam jakiś nieprzemakalny krótki podkład jednorazowy pod właściwe prześcieradło, bo dziecko mało ruchliwe, pieluszki ładnie trzymały wilgoć.
Problem miałam, jak skończyłyśmy z pieluchami na noc, córka baaardzo długo moczyła się nocy, bo właściwie zdarzało się jej to sporadycznie jeszcze rok temu w wakacje, czyli tuż przed skończeniem 8 lat! Miała epizody kilku tygodni suchych, a potem od nowa. Byłam z tym u lekarzy, fizycznie nic jej nie było, dziecko pogodne, zdrowe, nie miała i nie ma problemów w szkole, uwielbia do niej chodzić, w domu też jest spokojnie, nie dochodzi do awantur, jest lubiana przez dzieci, nigdy jej nie zawstydzaliśmy, nie obwinialiśmy, więc już naprawdę nie wiedziałam, co się dzieje i jak jej pomóc, główne prowadziłam do toalety koło północy, jak sama szłam spać i modliłam się, żeby wytrzymała do rana. Chyba po prostu przeżywała w nocy wydarzenia z dnia, albo miała tak mocny sen, może niedojrzała była ta funkcja układu nerwowego. Jest wrażliwa, mocno wszystko przeżywa. Mój brat moczył się do podobnego wieku. Od wakacji mamy spokój z moczeniem, rzadko w nocy wstaje na siku, przesypia całe noce.
Ale jak już takie duże dziecko zmoczy, to konkretnie. Cale lata stosowałam na normalne prześcieradło, taki ochraniacz http://allegro.pl/nieprzemakalny-ochraniacz-na-materac-120x60-i6433002057.html?fromVariant=6433024623 ma z wierzchu bawełnę i ta bawełna jest połączona trwale z warstwą nieprzemakalną. Ochraniacz nie sprawia wrażenia plastikowego worka, dziecko nie poci się, jak saunie. Są różne rozmiary. Wcześniej miałam taki typowo gumowy: frota, a do niej przyszyta warstwa gumowa, ale to było strasznie niewygodne i dziecko miało mokrą pupę od potu. Po praniu się defasonowało.
A propos cukrów, dziś po identycznym śniadaniu jak wczoraj cukier 115, a wczoraj 130!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 08:50
-
Kredka serio nigdy w życiu zgagi nie miałam.
Heleneczka w poprzedniej ciazy tez bez zgagi, a bobas urodził sie z takimi włosam, ze na chrzcinach az ksiądz sie zasmial
Ja kupowalam frote i takie bawełniane. Myślę, ze dziecię zadowolone
A ja miałam dużo ciuszkow i wszystko mi zostalo na teraz. Wyprawki na szczescie dzięki temu robić nie musialam. No i faktycznie w wielu ciuszkach nawet nie zdarzyl wyjść.
Macie racje dziewczyny dla dziewczynek te ciuszki sa takie słodkie, po prostu do schrupania. Nie dość, ze w kazdym sklepie jest wieksze stoisko dla dziewczynek, to jeszcze takie słodkie. Dobrze, ze mam drugiego chlopca, bo majątek bym chyba,straciła:-D
A ja sobie grzecznie czekam na swoja kolej u diab. -
Moge już teraz napisać co powie
uhumm, uhummm bardzo ładnie, no ale mogłaby Pani trochę przytyć. Super, Super szczęśliwego rozwiazania - tak mniej więcej hehe
W sumie to poszłam dzisiaj tylko ze względu na receptę na paski.Dominika89, Justice lubią tę wiadomość
-
Wiolad wrote:Moge już teraz napisać co powie
uhumm, uhummm bardzo ładnie, no ale mogłaby Pani trochę przytyć. Super, Super szczęśliwego rozwiazania - tak mniej więcej hehe
W sumie to poszłam dzisiaj tylko ze względu na receptę na paski.super
niektórzy lekarze są pocieszni
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice dokładnie
myślę, że tak do rozmiaru 68 to luuuuz, bo ile to dzeiciątko ponosi
Później jest już coraz ciężej, ale na poczatek nie chciałam nie wiadomo ile inwestować, tym bardziej że do końca nie wiem jaki rozmiar będzie miała malutka na poczatku. Mam 50, 56 i 62 z czego 62 najwięcej.
Heleneczka ja nie umiem się ogarnąć jeśli chodzi o te rzeczy dla mnie. Jakieś podkłady, podpaski nie ogarniam. Ale w środę czy piątek mam dostać w szkole rodzenia kartkę co mi potrzeba do szpitala. I z tego co zrozumiałam ciuszki dla dziecka mają w szpitalu więc tylko na wyjście. Ale zobaczeA Tobie czego jeszcze brakuje?
Elaria oni się za te 10 lat zdziwią jak te jajka znajdą w spodniach... hehe -
Ja z ciuszkami sama nie przesadzalam, tez polatalam po chiuchach i kupowalam używane bo byly jak nowe. Najgorzej mnie wkurza siostra mojego faceta. Nakupowala mi mase ciuchów i to takich drogich ze jedno body kosztuje 59.99 i to z metkami dala zebym pewnie widziała za ile. Dla mnie to jest wyrzucanie pieniedzy w bloto, sama w zyciu bym nie kupila dla noworodka ciuszka za tyle pieniedzy. No ale cóż, musze udawac ze jestem jej mega wdzieczna. A ona pewnie sobie mysli ze gdyby nie jej ciuszki to by dziecko jak lump chodziło. Ehhh oni mają straszne parcie na to zeby dziecko bylo modnie ubrane i zeby ludzie na miescie to widzieli. A ja mam to gdzies
-
Jadłam kolację około 20, a pobranie miałam pierwsze około 8 rano. Ale teraz już wiem, ze na pewno miałam przez to wyrzut cukru, bo obudziłam sie o 6 i musiałam dojechac do labo i czekać i cukier na czczo ponad 100
ale poniewaz miałam podwyższony nie tylko na czczo to ok cukrzyca