WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam pół paczki tych z Biedronki

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam właśnie od gina, młoda rośnie proporcjonalnie i zostałam pochwalona za ładne trzymanie cukru :P tylko niepokoi mnie, że w 2 tyg schudłam 3kg - też tak macie?
    ale co się dziwić jak wszystko bez cukru, zdrowe i dużo warzyw :D

• milagro Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka na początku diety wszystkie z nas chyba chudły :) To normalne najwazniejsze zeby dziecko dobrze przyrastało. Gratuluje udanej wizyty ;)

.kropka. lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka super, że wszystko ok :) A wagą się nie martw, jeśli z dzidzią ok to dla Ciebie to tylko lepiej :) Ja od początku ciąży mam juz 9kg na minusie i za nic nie umiem przytyć, ale dopoóki dzidzia rośnie to ja moge chudnąć nie mam parcia na tycie :)

Właśnie wepchnęłam dosłownie w siebie obiad i mi nie dobrze. Jezu jak ja już chce urodzić... Ale jeszcze 50 dni mam nadzieje, że jakoś to wytrwam :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety już zaczynam rosnąć. Najpierw schudłam na tej diecie, potem 2 miesiące stałam, teraz tyję. Nie dużo, na razie 1 kg, ale i tak mnie to nie cieszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:53

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice przepraszam nie chciałam Cie dołować Kochana wiem co czujesz. Wybacz mi :)
    Tylko dziś mi się po prostu ulało w tej kwesti i tu nawet nei chodzi o dietę tylko o wszystko. O to pilnowanie godzin, posiłków i myślenie i kłucie w palec, a i tak nikt mi pewności nie da że wszystko jest ok.
    Ale może to strach przed wizytą środową :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:48

Dominika89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak też mi się wydawało, że to normalne gdy człowiek żywi się jak królik haha :D Dominika wiem co czujesz, ja też jakoś wciskam w siebie to jedzenie bo wiem, że muszę ale jestem jakaś przejedzona :P

Jak ja wam zazdroszczę, że macie już tak blisko do porodu bo mi już się nudzi w tej ciąży :D pokoik prawie gotowy i najchętniej to bym już przewijała, kąpała i nosiła na rękach a tu jeszcze tyyyyle czekania. Mam nadzieję, że jak się wiosna zacznie pełną parą to i czas zacznie szybciej płynąć bo teraz to strasznie mi się dłuży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Justice :) Dlatego dziś na poprawę humoru kupiłam 3 komplety pościeli i prześcieradełka pod kolor :) Nie wiem kiedy użyję pościeli i jak to będzie, ale będzie sobie grzecznie czekać na swoją kolej w schowku :) Moja mama ostatnio mi mówiła, ze od poczatku spałam na podusi takiej płaskiej i pod kołdrą, a teraz niby są inne trendy, zobaczymy jak to będzie :)

Heleneczka to już masz małą kluseczkę :) Przyjamniej po porodzie będzie co wziąć na ręce ja to sobie tak tłumacze :) Zobaczymy wymiary mojego Bąbelka w środę.

A swoją drogą mierzyłam dziś się w pasie i mam niewiele więcej niż ostatnio bo 110, tyle samo mam w piersiach więc jest wcięcie w tali hehe :D

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja to ja pisałam :D mnie lekarz ciągle chwali za morfologię i pytał co jem i mówiłam o tej pokrzywie to faktycznie potwierdził :) U mnie 3 dziennie tak średnio idą :)

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka bo to jest medycyna i każdy ma inne podejście :)
    A co do masaży krocza i tych ćwiczeń to nam na szkole rodzenie też powiedzieli że to bujda i to nic nie daje. Tzn jeśli kobieta nie pęknie to wydaje jej się ze to coś dało, ale tak na prawdę nie ma to żadnego znaczenia i żadne masaże nie zagwarantują ochrony krocza :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Kropka mnie też się dłuży. Wydaje mi się, że jestem w ciąży i na tej diecie od zawsze. Tyle tylko,;że mi się nie nudzi - nie mam na to czasu przy moim starszaku ;) A wszystkie zakupy i wyprawki jeszcze przede mną. Zostawiam to sobie na kwiecień:)
    ja sobie może za rok drugie sprawię to też mi się nie nudzić haha :D a ta nuda to oczywiście w cudzysłowie, bo wiadomo tu zakupy tam sprzątanie i jakoś leci dzień za dniem. nie zmienia to faktu, że już bym chciała ten 40 tydzień :P

Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    gaja, żeby cukry były dokładnie takie same, to chyba nie tylko trzeba jeść to samo, ale mieć dokładnie tę samą aktywność przed i po posiłku, dokładnie o tej samej porze jeść, tak samo długo itd. Tak sobie myślę. Dobrze wiedzieć, że na ten wózek tyle się czeka. Dla mnie ostatni dzwonek. Jeszcze X-landera zachwalają. Macie jakieś na jego temat opinie?

kropka, trochę dużo schudłaś, ale jak już poznasz swoją nową dietę, to zaczniesz może więcej jeść tego, co możesz, i nie będziesz już chudła. Ja na początku przez 2 tygodnie schudłam pół kilograma, a Córeczka tyle przybrała :)

Dominika, tak naprawdę nikt nigdy nie da pewności, no może sam Bóg mógłby dać, ale on i tak raczej każde ufać i wierzyć, niż daje pewność.

Jeszcze z wizyty dodam, że my teraz jesteśmy w okresie, w którym jest największa ilość wód, więc się nie stresujemy, jak jesteśmy w górnej granicy :) Ja mam teraz pół na pół cesarskie cięcie lub poród sn. Od początku jestem nastawiona na obie opcje. Ginekolog mówiła, że teraz przy dużych dzieciach powyżej 4 kg i cukrzycy robi się cc, dlatego że cc jest już dopracowane i nie ma tych komplikacji co kiedyś, natomiast nie ma ryzyka niedotlenienia dziecka jak przy porodzie sn.
    Ja kupiłam x pulse ale nie powiem Ci czy fajny bo nie testowany jeszcze z dzieckiem ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni mieć w sklepie dzieci na wypożyczenie do testów hehe :)

A ja po obiedzie znów 100 :) Kaspusta pekińska mnie lubi :) Więc nagroda musi być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 17:16

Spirit lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ