Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kropka super, że wszystko ok
A wagą się nie martw, jeśli z dzidzią ok to dla Ciebie to tylko lepiej
Ja od początku ciąży mam juz 9kg na minusie i za nic nie umiem przytyć, ale dopoóki dzidzia rośnie to ja moge chudnąć nie mam parcia na tycie
Właśnie wepchnęłam dosłownie w siebie obiad i mi nie dobrze. Jezu jak ja już chce urodzić... Ale jeszcze 50 dni mam nadzieje, że jakoś to wytrwam.kropka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice przepraszam nie chciałam Cie dołować Kochana wiem co czujesz. Wybacz mi
Tylko dziś mi się po prostu ulało w tej kwesti i tu nawet nei chodzi o dietę tylko o wszystko. O to pilnowanie godzin, posiłków i myślenie i kłucie w palec, a i tak nikt mi pewności nie da że wszystko jest ok.
Ale może to strach przed wizytą środową -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytak też mi się wydawało, że to normalne gdy człowiek żywi się jak królik haha
Dominika wiem co czujesz, ja też jakoś wciskam w siebie to jedzenie bo wiem, że muszę ale jestem jakaś przejedzona
Jak ja wam zazdroszczę, że macie już tak blisko do porodu bo mi już się nudzi w tej ciążypokoik prawie gotowy i najchętniej to bym już przewijała, kąpała i nosiła na rękach a tu jeszcze tyyyyle czekania. Mam nadzieję, że jak się wiosna zacznie pełną parą to i czas zacznie szybciej płynąć bo teraz to strasznie mi się dłuży
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Justice
Dlatego dziś na poprawę humoru kupiłam 3 komplety pościeli i prześcieradełka pod kolor
Nie wiem kiedy użyję pościeli i jak to będzie, ale będzie sobie grzecznie czekać na swoją kolej w schowku
Moja mama ostatnio mi mówiła, ze od poczatku spałam na podusi takiej płaskiej i pod kołdrą, a teraz niby są inne trendy, zobaczymy jak to będzie
Heleneczka to już masz małą kluseczkęPrzyjamniej po porodzie będzie co wziąć na ręce ja to sobie tak tłumacze
Zobaczymy wymiary mojego Bąbelka w środę.
A swoją drogą mierzyłam dziś się w pasie i mam niewiele więcej niż ostatnio bo 110, tyle samo mam w piersiach więc jest wcięcie w tali heheJustice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heleneczka bo to jest medycyna i każdy ma inne podejście
A co do masaży krocza i tych ćwiczeń to nam na szkole rodzenie też powiedzieli że to bujda i to nic nie daje. Tzn jeśli kobieta nie pęknie to wydaje jej się ze to coś dało, ale tak na prawdę nie ma to żadnego znaczenia i żadne masaże nie zagwarantują ochrony krocza -
nick nieaktualnyJustice wrote:Kropka mnie też się dłuży. Wydaje mi się, że jestem w ciąży i na tej diecie od zawsze. Tyle tylko,;że mi się nie nudzi - nie mam na to czasu przy moim starszaku
A wszystkie zakupy i wyprawki jeszcze przede mną. Zostawiam to sobie na kwiecień
a ta nuda to oczywiście w cudzysłowie, bo wiadomo tu zakupy tam sprzątanie i jakoś leci dzień za dniem. nie zmienia to faktu, że już bym chciała ten 40 tydzień
Justice, Wiolad lubią tę wiadomość
-
Heleneczka wrote:gaja, żeby cukry były dokładnie takie same, to chyba nie tylko trzeba jeść to samo, ale mieć dokładnie tę samą aktywność przed i po posiłku, dokładnie o tej samej porze jeść, tak samo długo itd. Tak sobie myślę. Dobrze wiedzieć, że na ten wózek tyle się czeka. Dla mnie ostatni dzwonek. Jeszcze X-landera zachwalają. Macie jakieś na jego temat opinie?
kropka, trochę dużo schudłaś, ale jak już poznasz swoją nową dietę, to zaczniesz może więcej jeść tego, co możesz, i nie będziesz już chudła. Ja na początku przez 2 tygodnie schudłam pół kilograma, a Córeczka tyle przybrała
Dominika, tak naprawdę nikt nigdy nie da pewności, no może sam Bóg mógłby dać, ale on i tak raczej każde ufać i wierzyć, niż daje pewność.
Jeszcze z wizyty dodam, że my teraz jesteśmy w okresie, w którym jest największa ilość wód, więc się nie stresujemy, jak jesteśmy w górnej granicyJa mam teraz pół na pół cesarskie cięcie lub poród sn. Od początku jestem nastawiona na obie opcje. Ginekolog mówiła, że teraz przy dużych dzieciach powyżej 4 kg i cukrzycy robi się cc, dlatego że cc jest już dopracowane i nie ma tych komplikacji co kiedyś, natomiast nie ma ryzyka niedotlenienia dziecka jak przy porodzie sn.
2017 #1
2019 #2