X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem, ze nawet jak mam bardzo długa przerwe bo zdarzylo mi sie,zasnac, to i tak cukier ponizej 80. Myślę, ze gdyby cukrzycy nie bylo, to wyniki bylby ok. Jednym cukrzyca wychodzi na czczo, a innym po godzinie, jeszcze innym po dwóch. U mnie na czczo chocbym nie wiem co zjadła na kolacje i o której, to wyniki niskie. Zalewdie pare razy mialam wyniki powyzej 80, ale nie wiecej niz 84.
    Tin tin zobaczysz co powie lekarz. My tu mozemy gdybac, a pawda jest taka, ze co lekar to diagnoza i opinia :-)
    O moja genialna lekarka dzisiaj chyba byla wczorajsza.Pomijajac spoznienie godzinne powiedziala mi, ze po porodzoe moja norma to 140 po,godzinie. Ja sie patrze i pytam po godzie? A ona tak po godzinie. WTF !!!Juz z nia nie dyskutowalam. Moglam ja odeslac do zaznajomienia sie z zaleceniami ptd :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie rozkłada przeziębienie, gradło boli :( Ale ja jestem odwrotna i na moje cukry to dobrze działa, bo na czczo było 85, a po dwóch śniadaniach mniej niż zwykle :) Najgorzej, że większość sprawdzonych domowych sposobów na przeziębienie odpada, ale mam nadzieje, że jakoś sie wykuruje szybciutko.

Dla chłopa na poród na SR mówili żeby zabrać buty na zmianę i coś do jedzenia. Dla nas z takich mniej oczywistych rzeczy lizaki (chyba nikt nam nie będzie mierzył cukru? :P) i pomadkę nawilżającą do ust

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:44

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo zmieniają te normy i kobieta się zakręciła i w ogóle :)

Wyprałam już 3 pralki rzeczy i koniec bo nie mam gdzie wieszać hehe :D ale zaczyna mnie to kręcić :D :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:45

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo widziałam na fejsie że dziewczyna prasowała rzeczy prostownica hehe :) Poziom mistrzowski hehe :)
    Ale coś cxuję, że takie malusie się super prasuje. Ach niech jeszcze pościele i prześcieradełka przyjdą. Oj ależ się nakręciłam :)

h4py1w9.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Każda z nas to chyba przechodzi:) U mnie trwał krótko -bo do pierwszego przekroczenia na glukometrze juz na drugi dzień po kolacji - zjadłam grahamkę z masłem i po godzinie miałam 136 (a stara norma była do 120 ;))

Ale ogólnie to podtrzymują Ci tę diagnozę cukrzycy? Czy kazali Ci parę razy powtórzyć na czczo?

Robiłam glukozę na czczo w 8 tc -94,9. Ginekolog powiedział, że jest w porządku. Zmieniłam ginekologa (14tc), ten zobaczył wynik i powiedział, że za wysoka glukoza i skierował na test obciążenia. Wyszło 93,7 na czczo, 109-po 1h, 72-po 2h. Mówiłam, że może test nieprawidłowy, bo 15h nie jadłam, a w moczu wyszły ketony(co oznacza że trawione są tłuszcze),(przy wcześniejszym badaniu też miałam taką przerwę) Lekarz stwierdził, że ponowne badanie to loteria i nie ma sensu.Skierował do poradni. Czekam na wizytę w poradni.

• tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zaczęłyście kupować pierwsze ubranka dla dziecka? Ja nic nie mam. Chociaż śliczne są niektóre ciuszki i czasami to nawet chciałabym coś kupić.

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tini tini wrote:
    Kiedy zaczęłyście kupować pierwsze ubranka dla dziecka? Ja nic nie mam. Chociaż śliczne są niektóre ciuszki i czasami to nawet chciałabym coś kupić.

Ja pierwsze ciuszki kupiłam w nagrodę za piękne wyniki usg I trym. czyli ok. 13 tc :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle zakręcona, ona nawet wpisała mi takie info do książeczki....
    Dominika podziwiam. Nie znoszę robienia prania, a już w ogóle prasowania. Tzn. ja nie prasuje na bieżąco tylko przed wyjściem. Na początku prasowałam ciuszki małego na bieżąco, ale później też tylko na wyjście. Teraz znowu będzie trzeba prasować ciuszki małego na bieżąco.

Tin tin a przypomnij w którym jesteś tygodniu, bo nie masz suwaczka i nie możemy podglądać :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży pierwsze ciuszki kupowałam grubo po połowie.
    Teraz dopiero około 34 tygodniA :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 tc . Nie wiem jak ten suwaczek ustawić :)

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknij w czyiś suwaczek i przekieruje Cię do stronki z suwaczkami, albo wpisz w google frazę suwaczki i wyskoczy Ci kilka stron z suwaczkami :) Tam jest krok po kroku napisane jak go sobie ustawić :)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mało rzeczy swoich, które wymagają prasowania, mąż prasuje sobie sam. Dla noworodka i niemowlaka prasowałam tylko rzeczy po pierwszym zakupie, kiedy obowiązkowo wszystko prałam. Po następnych praniach już nie prasowałam. Prałam ciuszki małej osobno, żeby np. nie prać gaci dorosłych z ubrankami maluszka, wiadomo, pierze się głównie w 40 stopniach, bakterie w takich warunkach niekoniecznie giną itd. Nie pamiętam, kiedy zaczęłam prać nasze rzeczy i jej razem. W każdym razie dłużej przejmowałam się tym, by używać łagodnych płynów dla dzieci, np. Lovela, niż tym, by prasować.

.kropka. lubi tę wiadomość

• tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wstawia się adres do suwaczka, aby był widoczny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tini tini tak jak masz w opis tylko wklej ten link zawierający [img][/img]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam w planach nie prasować wcale, nie prasuję swoich ciuchów a co dopiero dziecka przy którym prania będzie pewnie x4 :D z pralki przerzucę do suszarki elektrycznej i to tyle - moje ciuchy są po tym niewymiętolone więc i dziecięce dadzą rade :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:45

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini tini wejdz w ustawienia nastepnie społeczność i wklej ten link w okno Twoj podpis na forum.

96xftgp.png
‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ