X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka nakładek nie miałam i na szczęście nie musiałam mieć, dlatego teraz też nie kupowałam. Jak będzie potrzeba, to mąż poleci :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się przerzuciłam na normalny chlebek :-) Po kolacji 2 kromki normalnego cukier 100.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, Wiolad Wy mnie zle zrozumialyscie. Moje cycochy sa teraz chyba mniejsze niz przed ciazą, nie sa nabrzmiale, nic z nich nie leci ogolnie nie sa bolesne. Ja tak po prostu mam ze nie moge dotknac sutka, od zawsze tak bylo. Chlopu tez sie nie dam dotknąć hehe. Dlatego sie martwie czy dam rade karmic :-/

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka a czemu Ci gin zabroniła sera plesniowego? Przecież one w 99% są z mleka pasteryzowanego ;)
    Wiolad właśnie jutro pojadę i kupię normalny biały ten mój sprawdzony chleb :)

Ja się mogę za skutki targac poki co hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:10

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka aaaaaa taka delikatna jesteś :-) Bartuś Cie zahartuje :-)
    U mnie na szkole rodzenia mówili o tych plesniowych takich typowo plesniowych. Takie brie czy camembert raczej mozna. Nawet mamaginekolog o tym wspominała na jednej z transmisji na żywo :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Spirit preeklampsja przed 34 tyg. 1:1195
    przed 37tyg. 1:347
    zahamowanie wzratsania plodu przed 37 tyg 1:261
    Tylko ja lekarzowi jakoś zapomnialam powiedziec, ze nie donosilam poprzedniej,ciąży (urodzilam w 36 tyg) więc wynik mógł być inny.
    A ja mam przed 34 do sto! Nie 1000 Oleś tylko sto, chyva znowu się zestresowalam :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ne stresuj sie preeklampsja, to nie porod przedwczesny a stan przedrzucawkowy :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:45

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tez słyszałam ze sera pleśniowego nie mozna. Chyba chodzi o tą pleśń właśnie. :-)

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    ja miałam "samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg 1: 134".
    ale chyba nie masz co się martwić 1:100 to 1% czyli tyle co nic ;)
    A nie wiesz czasem na jakiej podstawie oni to liczą? Nie wiem czym sobie przyslyzylam, czy nadwaga czy czym :p

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Ne stresuj sie preeklampsja, to nie porod przedwczesny a stan przedrzucawkowy :-)
    Haha a widzisz, nie znalam tego slowa i zalozylam ze moze piszesz ba telefonie i slownik cos pomieszal haha

2017 #1
    2019 #2
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit piszę na telefonie. Na wynikach z prenatalnych napisane preeklampsja i ja tez to wzielam za porod przedwczesny. Dopiero jak wyslalam wiadomosc, to sprawdzilam to slowo.Juz nie chcialo mi sie pusac ze to nie to i pomyslalam sobie, ze jak takie dziwne slowo zobaczycie, to sprawdzicie sovie hehehe
    No cóż myślenie w ciąży nie jest moją mocną stroną :-D

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:46

Wiolad lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A nie wiesz czasem na jakiej podstawie oni to liczą? Nie wiem czym sobie przyslyzylam, czy nadwaga czy czym :p
    aż tak się nie znam, gin powiedział że wyniki są ok i nie wnikałam :D mam tam taki dopisek:
    "Ryzyko wystąpienia preeklampsji i wewnątrzmacicznego zatrzymania wzrastania płodu jest ocenione na podstawie charakterystyki demograficznej ciężarnej, wywiadu ogólnomedycznego i położniczego, badanie dopplerowskie w tętnicy macicznej, średniego ciśnienia tętniczego i PAPP-A"

hehe teraz doczytałam co piszecie - preeklampsję też mam policzoną w osobnym wierszu, więc to co innego i powyższy dopisek nie tyczy się tego porodu przedwczesnego - do niego nie ma dopisków skąd to biorą :)
    chyba mój ciążowy kalafior też ma się niezbyt dobrze haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:04

Spirit, Wiolad lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz wszystkie znamy nowe slowo :D cukrzyca uczy!:D

Wiolad lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to słowo znałam z serialu House :D tam była kobieta ze stanem przedrzucawkowym - za dużo wolnego czasu mam i takie pierdoły oglądam haha :D

Wiolad lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec po kolacji 123 i nie wiem po czym bo różne dziwne rzeczy jadłam hehe :) kawałek białej bułki męża ten set i surówka z pora więc coś tam mi podbilo ale w normie jest :) ale chciałam zjeść ciastko i czekam hihi :)
    Może macie rację z tym serem ale jadłam go drugi raz w ciazy to może będzie mi wybaczoNe; )

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    A ja odebrałam wyniki morfologia mocz i wszystko ok tak mysle, a jutro gin :) zobaczę co mi tam powie :)
    Byłam w biedronce i znów kupiłam ten okropny chleb bo nic innego nie było... i kupiłam ser pleśniowy bo myślałam że mi język wyskoczy i żołądek oszaleja :) zobaczymy jak cukry po tym będą ;)
    Niby ser pleśniowy jest zakazany, bo można się czymś zarazić, podobnie jak surowe mięso, np. tatar. A ja dziś kupiłam ser pleśniowy gorgonzola, bo go uwielbiam, do tego małą bułeczkę (nazywa się fitness - ale co ma wspólnego z fitnessem?) w Lidlu i oliwki zielone. Pyszna kolacja, cukier 105.

‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ