Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika, Wiolad Wy mnie zle zrozumialyscie. Moje cycochy sa teraz chyba mniejsze niz przed ciazą, nie sa nabrzmiale, nic z nich nie leci ogolnie nie sa bolesne. Ja tak po prostu mam ze nie moge dotknac sutka, od zawsze tak bylo. Chlopu tez sie nie dam dotknąć hehe. Dlatego sie martwie czy dam rade karmic
-
Heleneczka a czemu Ci gin zabroniła sera plesniowego? Przecież one w 99% są z mleka pasteryzowanego
Wiolad właśnie jutro pojadę i kupię normalny biały ten mój sprawdzony chleb
Ja się mogę za skutki targac poki co heheWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:10
-
Wiolad wrote:Spirit preeklampsja przed 34 tyg. 1:1195
przed 37tyg. 1:347
zahamowanie wzratsania plodu przed 37 tyg 1:261
Tylko ja lekarzowi jakoś zapomnialam powiedziec, ze nie donosilam poprzedniej,ciąży (urodzilam w 36 tyg) więc wynik mógł być inny.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
.kropka. wrote:ja miałam "samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg 1: 134".
ale chyba nie masz co się martwić 1:100 to 1% czyli tyle co nic2017 #1
2019 #2
-
Spirit piszę na telefonie. Na wynikach z prenatalnych napisane preeklampsja i ja tez to wzielam za porod przedwczesny. Dopiero jak wyslalam wiadomosc, to sprawdzilam to slowo.Juz nie chcialo mi sie pusac ze to nie to i pomyslalam sobie, ze jak takie dziwne slowo zobaczycie, to sprawdzicie sovie hehehe
No cóż myślenie w ciąży nie jest moją mocną stronąJustice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySpirit wrote:A nie wiesz czasem na jakiej podstawie oni to liczą? Nie wiem czym sobie przyslyzylam, czy nadwaga czy czym :p
mam tam taki dopisek:
"Ryzyko wystąpienia preeklampsji i wewnątrzmacicznego zatrzymania wzrastania płodu jest ocenione na podstawie charakterystyki demograficznej ciężarnej, wywiadu ogólnomedycznego i położniczego, badanie dopplerowskie w tętnicy macicznej, średniego ciśnienia tętniczego i PAPP-A"
hehe teraz doczytałam co piszecie - preeklampsję też mam policzoną w osobnym wierszu, więc to co innego i powyższy dopisek nie tyczy się tego porodu przedwczesnego - do niego nie ma dopisków skąd to biorą
chyba mój ciążowy kalafior też ma się niezbyt dobrze hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:04
Spirit, Wiolad lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No wiec po kolacji 123 i nie wiem po czym bo różne dziwne rzeczy jadłam hehe
kawałek białej bułki męża ten set i surówka z pora więc coś tam mi podbilo ale w normie jest
ale chciałam zjeść ciastko i czekam hihi
Może macie rację z tym serem ale jadłam go drugi raz w ciazy to może będzie mi wybaczoNe; ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDominika89 wrote:A ja odebrałam wyniki morfologia mocz i wszystko ok tak mysle, a jutro gin
zobaczę co mi tam powie
Byłam w biedronce i znów kupiłam ten okropny chleb bo nic innego nie było... i kupiłam ser pleśniowy bo myślałam że mi język wyskoczy i żołądek oszalejazobaczymy jak cukry po tym będą