X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie chce to wypracować bo po pierwsze piore w 40 stopniach a po drugie to ciuszki z 2 ręki wiec dlatego żelazko pójdzie w ruch a później to się okaże czy mi się będzie chciało i czy będę miała czas :) ja swoje rzeczy rzadko prasuje bo mi się nie chce hehe :) ale prac uwielbiam ;) no i dzieciaczka rzeczy osobno teraz piore w specjalnych proszkach plynach. Tylko koszule do karmienia dorzucilam do tego.

Heleneczka dlatego ja zaczęłam z ciuszkami juz dawno bo kupowalam używane bo szkoda mi jest na nowe na tydzień czy dwa. A co do reszty to zanim coś kupie to się milion razy zastanawiam choć mój mąż mówi kupuj bo się boi ze jemu to zostawię hehe :) jesteśmy raczej oszczędni i on mi zawsze powtarza kupujesz to co trzeba więc nie martw się bo ja zawsze przeżywam ze tyle wydałam na cokolwiek :)

A ja oczywiście zasnęłam bo wstałam o 6 rano i padlam na twarz ;)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:45

• Spirit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, czy na opisie badań prenatalnych gdzie mialyscie opisane ryzyko chorób ram 1:ileś 1234 np, mialyscie wyliczone też "ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem'? Bo ha mam z tego co pamietam jakoś 1:100 i to mnie stresowalo dość mocno swohego czasu, a teraz sobie uświadomiłam ze jakby w statystykę wpisali jeszcze cukrzycę to byłoby jeszcze wyższe :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit coś tam miałam, ale nie przywiązywałam do tego zbytniej wagi bo lekarz też nic nie mówił :)
    Powiem Wam, że cieżko mi strasznie siedzieć tak jakby mi na przeponie malutka leżała. Nie mam już siły. Położe się na boku to skacze lata, na drugim to samo. Na plecach mam chwile spokoju, ale oddychać nie mogę hehe :)
    W ogóle mam ochotę pomalować sobie paznokcie u stóp, ale nie dam rady chyba.

Jak poprałam te ciuszki to zauważyłam, że mam sporo body, śpioszków spodenek, a nie mam kaftaników. I chyba muszę coś dokupić po 2-3 w rozmiarze 56 i 62. A i powiedzcie ile pieluch tetrowych wy macie? Aaaaa i jeszcze jedno. Macie laktator, butelki? No bo ja się waham w sumie po co mi to? Laktator to jeszcze ok, ale butelki? Jeśli uda mi się piersią karmić to na poczatek są zbędne co?

h4py1w9.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja kupiłam dwie butelki a później jeszcze dwie dostałam na SR, więc mam duży zapas :) Stwierdziłam, że najwyżej później mi się przydadzą na picie tylko smoczki wymienie. Laktator mam od bratowej na wszelki wypadek, jak będzie konieczność częstego używania to kupie elektryczny (ona ma ręczny). A pieluch tetrowych lux mam 20, flanelek 5 i 4 bambusowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 17:50

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis zestresowalam bo ki brzuch opadl :D i mi się przypomniała tą statystyka :P zresztą mam przeczucie ze urodzie wcześniak, może nie dziś ale kwiecień obstawiam już dość mocno.

K aftaniki mam dwa, ale ha wyszłam z założenia ze dojupie to co będzie mi najbardziej pasować do ubrania :) teatry mam dużo z 20, ale sam szpital chce 6 czy 7. Butelek mam milion bo kupiłam jeden zestaw startowy z potem co chwilę gdzieś dstawiłam gratis. Laktator najzwyklejszy najranszy reczny, zeby s razie potrzeby nie musieć korzystać ze szpitalnego

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie sa takie tanie laktatory i sie zastanawiam nad tym. Ale w sumie najwyżej mąż poleci do sklepu i kupi zobaczę :) A może nie będzie konieczny :) W sumir racja z tymi butelkami, zawsze mogę wymienić smoczek i mieć na później, a w razie w będzie. Ehhh ile decyzji hihi :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaftaniki sie podwijaja i roluja na plecach. Najpraktyczniejsze sa body i pajace. Mozna kupic body rozpinane calkiem. Tzn. jak kaftanik, na boku sie zapina i nic sie nie roluje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Elaria. U takiego malucha najlepiej body i pajace :-)
    Dominika laktator zakupił moj mąż od razu po porodzie, jak dostalam nawal na wyjście ze szpitala to w niedziele latal po sklepach. Kupil avent reczny i byłam zadowolna. Ogolnie przydal sie od razu. Dzieki niemu mogłam mrozic mleko i nieraz się przydało. Butelke tez mam do nadal z aventu seria natural. Jak gdzies chcialam wyjsc, chociazby na zakupy, to mąż mleko odmrazal i nie było problemu. Ponoc dobre sa butelki mimijumi, ale ta cena o zgrozo.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit preeklampsja przed 34 tyg. 1:1195
    przed 37tyg. 1:347
    zahamowanie wzratsania plodu przed 37 tyg 1:261
    Tylko ja lekarzowi jakoś zapomnialam powiedziec, ze nie donosilam poprzedniej,ciąży (urodzilam w 36 tyg) więc wynik mógł być inny.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więcej cudów nie miałam.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie donoszona już. Kurczebniech wyłazi. Chyba obrócił sie plecami do brzucha, bo bardzo słabo czuje go dzisiaj :-\ Trochę mnie to martwi. Kurde chcę już rodzić i nie martwić sie!!!!! Jak sie martwilam, ze nie donoszę znowu, to teraz o ruchy. Matki maja przekichane.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro odezwij się jak tam po wizycie i czy w ogóle dotrwalas do wizyty:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ja myslalam ze ja mialam obszerne prenatalne z racji wieku i cukrzycy, ale takich wyliczen nie mialam. Nawet nie wiedzialam ze takie robią ;-)

Ja tez kaftanikow nie kupowałam bo jakos wydaja sie niewygodne, mam body i pajace rozpinane całe, tak zebym w szpitalu ogarnęła pierwsze przebieranie.

Co do laktatora to jeszcze nie mam ale dzis byla polozna i mowila ze mam kupic i przyzwyczajac brodawki do karmienia, bo jak juz Wam pisałam ja ich nie potrafie dotknąć. A ona mnie dzis tak za sutka zlapala ze az mnie zimny pot oblał. Boje sie ze nie dam rady karmic ale jakos musze sie przelamac.
    Powiedziala tez ze nie ma tak ze kobieta nie ma pokarmu, albo ze jest za malo wartosciowy, ze kazda ma tylko sie za malo stara. Ja nie wiem czy to prawda, niektóre dziewczyny chcą ale przez iles tam dni nie maja mleka to co mają zrobic a dziecko glodne. Ehhh... mam nadzieje ze jakos dam rade :-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam wyniki morfologia mocz i wszystko ok tak mysle, a jutro gin :) zobaczę co mi tam powie :)
    Byłam w biedronce i znów kupiłam ten okropny chleb bo nic innego nie było... i kupiłam ser pleśniowy bo myślałam że mi język wyskoczy i żołądek oszaleja :) zobaczymy jak cukry po tym będą ;)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja się mogę obmacywac po cyckach ile wlezie. Nic mnie nie boli nic nie leci ja nie wiem czy to dobrze bo się nie znam ;) ciekawa jestem jak to będzie :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A dziewczyny, czy na opisie badań prenatalnych gdzie mialyscie opisane ryzyko chorób ram 1:ileś 1234 np, mialyscie wyliczone też "ryzyko samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem'? Bo ha mam z tego co pamietam jakoś 1:100 i to mnie stresowalo dość mocno swohego czasu, a teraz sobie uświadomiłam ze jakby w statystykę wpisali jeszcze cukrzycę to byłoby jeszcze wyższe :/
    ja miałam "samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg 1: 134".
    ale chyba nie masz co się martwić 1:100 to 1% czyli tyle co nic ;)

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka woreczki, albo pudełeczka plastikowe. Ja mrozilam w woreczkach.
    Dominika daj znac po jutrzejszej wizycie :-)
    Kredka współczuję. Ja mam tak jak Dominika miekkie i niebolące :-) Boleć to dopiero zaczną :-D

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ