Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi teraz nie chcieli powtarzać tylko od razu glukometr. No i mieli racje, bo samą dietą miałam ciężko wyregulować i potrzebna była insulina. Nie chce wiedzieć jakie bym miała cukry bez niej jak mi się skoki do 160zdarzały
Max miałam 180.
Może tej dziewczynie wyszedł podejrzany wynik naczczo, dlatego powtarzała krzywą?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
Justice wrote:Cukrzycę ciążową orzeka się gdy wyniki wynoszą na czczo od 92, po 1 h - od 180 a po 2 h - od 153.
-
Heleneczka wrote:ana, no to rozgość się u nas
-
dziewczyny dziekuje, zdecydowałam ...zrobie jutro krzywa, jeśli wyjdzie cukrzyca to trudno ale po sprawie, jeśli nie to będę badac się glukometrem i co jakiś czas w labie, poza tym może ten test kanapkowy zrobie bo przecież najważniejsze jak organizm reaguje na zwykle jedzenie a nie w sztucznych warunkach. Jak myślicie?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziś poplynelam
zjadłam frytki i przez 2 godziny 142 miałam hehe
ale spadło
po kolacji juz 99
a teraz jem truskawki niby nie wolno owoców ale są pyszne
I chwałę się zakończyła etap prasowaniano chyba ze coś dokupie co jest wielce prawdopodobne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEuthyrox ma wpływ na cukry?
Ja dziś byłam na badaniach, morfologia, mocz, tsh, ft4, próby wątrobowe i nerkowe. Chyba wszystko w normie, na ile się znam, bo wyniki szybko miałam w necie.
TSH mam 1,5, biorę Euthyrox 50, ale biorę go w nocy, jak wstaję na siku, bo na czczo jak szybko czegoś nie zjem, to paw. Dziś np. musiałam się podmyć, pobrać mocz, to trochę zajęło i przy robieniu kanapki tak mnie zemdliło, że poszedł paw, na pustoTak, że na badania jechałam nie na czczo, trudno, nie dałabym rady.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam nowe słodkie mamusie i życzę powodzenia
Dominika Ty fuksiaro niezły wynik jak na frytki
Kredka co taka cichutenka jesteś?
Elaria ja nie przejmowalabym się usg. Co aparat, to pomiar. W szpitalu jak badali przed przyjęciem wyszło im 3300, a maly miał 3 830:-)
A tak w ogóle, trzymasz tak w ryzach cukry, że to nie wina cukrzycy, nawet jeżeli Tadek jest w 90 centylu
Justice ważne, że jest postęp
Kark jeżeli to czytasz, to na obiad miałam dzisiaj, to co zamieściłas kiedyś w memie - obiad w Zabrzu- Dziś kluski były, rolada i czerwona kapusta
Elaria lubi tę wiadomość
-
Elaria w ogóle denerwuje mnie, że cokolwiek sie dzieje, to,wina cukrzycy.Jezeli cukier jest pilnowany, to nie wpływa na nic, bo niby jakim cudem miałby to robić?
Jak zapytałam po porodzie, jak moje łożysko wygląda, to położna powiedziała, że z takim lozyskiem jakbym donosila, to 4300 jak nic
Kredkaaaaa?? a może kryjesz się po kontach ze smakołykamiJustice lubi tę wiadomość