X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:29

• tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice- a wkładasz tą końcówkę paska w środek kropli krwi czy na brzegu kropli tak jakbyś zbierała? czy też Ci się rozchodzi krew po liniach papilarnych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:29

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice modlitwa jest konieczna :D
    Tini Tini jeśli Ci się krew rozleje po liniach papilarnych to wytrzyj w husteczkę i weż kolejną kroplę. Nie zbieraj z lini bo zbierasz wtedy wszystko. Z reszta ja zawsze dla pewności biorę 2 kroplę i odkąd tak robię, wyniki z kilku palcy podobne o 2-5 jednostek wiec jest ok :) Na pewno nie zbieraj rozlanej z palca krwi :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i jak w ogóle staram się palcem nie dotykać paska tylko podkładam kropelkę krwi, on sobie zasysa a jak cos zostaje to wycieram w husteczkę :) Nie jeżdze paskiem po palcu :)

h4py1w9.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szybko przestaje lecieć krew, a mam na największy ustawiony lancet. Jak pobudzacie krążenie krwi? mycie rąk gorącą wodą, masaż opuszka przed nakłuciem, masaż palców...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może właśnie ustaw na mniejszy co? ja mam na 2 i jest ok. jak miałam na 5 to było gorzej :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice bardzo możliwe, ze to producenci insuliny hehehheheheh :-) :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niczego nie masuję, nie myję w ciepłej wodzie, normalnie, jaka leci, zwykle leci najpierw woda dość chłodna. Mam lancet ustawiony na 3 (z 5). Kłuję się w opuszki lewej dłoni tak 0,5 cm od krawędzi paznokcia. Odrobinkę naduszam opuszek i kropla się pojawia. Jest to lekki nacisk.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze jedynie Justice grzecznie czeka w kolejce, bo czuje ze Marzusiax tez mnie wyprzedzi ehhh.

No nic, poslucham Pani profesor i zakupie ten olej, jak sex i schody nie pomogly to trzeba zmienic taktyke ;-)

marzusiax lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w instrukcji obsługi z gluko jest też pokazane, ze można pobierac krew z wewnetrznej strony dłoni.Porownywalam kiedys pomiary i nie różnią sie wiecej niz między palcami. Jak już mialam palce obolale, to z dłoni pobieralam. Ja mam w swoim gluko taka nakladke do tego przezroczysta :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja myłam dzień wcześniej podłogi na kolanach :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku miałam ustawione na 5, dopiero jak palce się przyzwyczaili to zmniejszylam

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:30

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się znów z Wami:) po dzisiejszej krzywej wiem ze mam cukrzyce...a to dopiero 15 tc.
    wyniki:
    4,6
    10
    8,9
    Jest zle? jak się zabrać za to? mam diete na io, myślałam ze jest ok, ale tam je się więcej tłuszczu a w cukrzycy chyba nie? poza tym tam dłuższe odstępy miedzy posiłkami a w cukrzycy chyba ok 3 h? jak to połaczyc?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekladam krzywą justy na nasze
    83
    180
    160

Nie jest zle, przekroczenie masz tylko po dwoch godzinach. No ale nie zmienia to faktu ze cukrzyca jest. W diecie cukrzycowej trzeba uwazac na weglowodany, dlatego rozni sie od takiej zwyklej diety. Na sniadanie uwazan z nabialem bo czesto wywala po tym cukry. No coz... zero slodyczy, slodkich napojow, bialej mąki i owoce w niewielkich ilosciach i do 18.00. Kazda reaguje inaczej, metodą prob i błędów znajdziesz swoj zloty srodek. Powodzonka ;-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa witaj wśród słodkich mamusiek. Myślę, że dietą dasz radę spokojnie ogarnąć :-) Od siebie dodam, ze zazwyczaj jest problem najwiekszy z 1 sniadaniem i doborem pieczywa odpowiedniego. Do każdego posiłku góra warzyw. W razie czego służymy radą ☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka Ty dziś zaczynasz 40 tc?? :) :) pij ten olej z wiesiołka mowie Ci i do porodu :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa witamy :) kilka dni i wszystko ogarniesz tylko się od razu nie zniechecaj :)

Wiolad a Ty kiedy do domku?

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie na 1 sniadanie u chyba kazdej z nas sprawdzają sie parówki i jajka. Posiłki np u mnie co 2-2,5 godziny. Regularnosc posiłków, dobrze reguluje cukry.

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ