Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice modlitwa jest konieczna
Tini Tini jeśli Ci się krew rozleje po liniach papilarnych to wytrzyj w husteczkę i weż kolejną kroplę. Nie zbieraj z lini bo zbierasz wtedy wszystko. Z reszta ja zawsze dla pewności biorę 2 kroplę i odkąd tak robię, wyniki z kilku palcy podobne o 2-5 jednostek wiec jest okNa pewno nie zbieraj rozlanej z palca krwi
-
nick nieaktualnyJa niczego nie masuję, nie myję w ciepłej wodzie, normalnie, jaka leci, zwykle leci najpierw woda dość chłodna. Mam lancet ustawiony na 3 (z 5). Kłuję się w opuszki lewej dłoni tak 0,5 cm od krawędzi paznokcia. Odrobinkę naduszam opuszek i kropla się pojawia. Jest to lekki nacisk.
-
U mnie w instrukcji obsługi z gluko jest też pokazane, ze można pobierac krew z wewnetrznej strony dłoni.Porownywalam kiedys pomiary i nie różnią sie wiecej niz między palcami. Jak już mialam palce obolale, to z dłoni pobieralam. Ja mam w swoim gluko taka nakladke do tego przezroczysta
-
nick nieaktualny
-
witam się znów z Wami:) po dzisiejszej krzywej wiem ze mam cukrzyce...a to dopiero 15 tc.
wyniki:
4,6
10
8,9
Jest zle? jak się zabrać za to? mam diete na io, myślałam ze jest ok, ale tam je się więcej tłuszczu a w cukrzycy chyba nie? poza tym tam dłuższe odstępy miedzy posiłkami a w cukrzycy chyba ok 3 h? jak to połaczyc?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Przekladam krzywą justy na nasze
83
180
160
Nie jest zle, przekroczenie masz tylko po dwoch godzinach. No ale nie zmienia to faktu ze cukrzyca jest. W diecie cukrzycowej trzeba uwazac na weglowodany, dlatego rozni sie od takiej zwyklej diety. Na sniadanie uwazan z nabialem bo czesto wywala po tym cukry. No coz... zero slodyczy, slodkich napojow, bialej mąki i owoce w niewielkich ilosciach i do 18.00. Kazda reaguje inaczej, metodą prob i błędów znajdziesz swoj zloty srodek. Powodzonka