WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:29

• tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice- a wkładasz tą końcówkę paska w środek kropli krwi czy na brzegu kropli tak jakbyś zbierała? czy też Ci się rozchodzi krew po liniach papilarnych?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:29

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice modlitwa jest konieczna :D
    Tini Tini jeśli Ci się krew rozleje po liniach papilarnych to wytrzyj w husteczkę i weż kolejną kroplę. Nie zbieraj z lini bo zbierasz wtedy wszystko. Z reszta ja zawsze dla pewności biorę 2 kroplę i odkąd tak robię, wyniki z kilku palcy podobne o 2-5 jednostek wiec jest ok :) Na pewno nie zbieraj rozlanej z palca krwi :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i jak w ogóle staram się palcem nie dotykać paska tylko podkładam kropelkę krwi, on sobie zasysa a jak cos zostaje to wycieram w husteczkę :) Nie jeżdze paskiem po palcu :)

h4py1w9.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szybko przestaje lecieć krew, a mam na największy ustawiony lancet. Jak pobudzacie krążenie krwi? mycie rąk gorącą wodą, masaż opuszka przed nakłuciem, masaż palców...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może właśnie ustaw na mniejszy co? ja mam na 2 i jest ok. jak miałam na 5 to było gorzej :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice bardzo możliwe, ze to producenci insuliny hehehheheheh :-) :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niczego nie masuję, nie myję w ciepłej wodzie, normalnie, jaka leci, zwykle leci najpierw woda dość chłodna. Mam lancet ustawiony na 3 (z 5). Kłuję się w opuszki lewej dłoni tak 0,5 cm od krawędzi paznokcia. Odrobinkę naduszam opuszek i kropla się pojawia. Jest to lekki nacisk.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze jedynie Justice grzecznie czeka w kolejce, bo czuje ze Marzusiax tez mnie wyprzedzi ehhh.

No nic, poslucham Pani profesor i zakupie ten olej, jak sex i schody nie pomogly to trzeba zmienic taktyke ;-)

marzusiax lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w instrukcji obsługi z gluko jest też pokazane, ze można pobierac krew z wewnetrznej strony dłoni.Porownywalam kiedys pomiary i nie różnią sie wiecej niz między palcami. Jak już mialam palce obolale, to z dłoni pobieralam. Ja mam w swoim gluko taka nakladke do tego przezroczysta :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ja myłam dzień wcześniej podłogi na kolanach :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku miałam ustawione na 5, dopiero jak palce się przyzwyczaili to zmniejszylam

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:30

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się znów z Wami:) po dzisiejszej krzywej wiem ze mam cukrzyce...a to dopiero 15 tc.
    wyniki:
    4,6
    10
    8,9
    Jest zle? jak się zabrać za to? mam diete na io, myślałam ze jest ok, ale tam je się więcej tłuszczu a w cukrzycy chyba nie? poza tym tam dłuższe odstępy miedzy posiłkami a w cukrzycy chyba ok 3 h? jak to połaczyc?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekladam krzywą justy na nasze
    83
    180
    160

Nie jest zle, przekroczenie masz tylko po dwoch godzinach. No ale nie zmienia to faktu ze cukrzyca jest. W diecie cukrzycowej trzeba uwazac na weglowodany, dlatego rozni sie od takiej zwyklej diety. Na sniadanie uwazan z nabialem bo czesto wywala po tym cukry. No coz... zero slodyczy, slodkich napojow, bialej mąki i owoce w niewielkich ilosciach i do 18.00. Kazda reaguje inaczej, metodą prob i błędów znajdziesz swoj zloty srodek. Powodzonka ;-)

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa witaj wśród słodkich mamusiek. Myślę, że dietą dasz radę spokojnie ogarnąć :-) Od siebie dodam, ze zazwyczaj jest problem najwiekszy z 1 sniadaniem i doborem pieczywa odpowiedniego. Do każdego posiłku góra warzyw. W razie czego służymy radą ☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka Ty dziś zaczynasz 40 tc?? :) :) pij ten olej z wiesiołka mowie Ci i do porodu :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa witamy :) kilka dni i wszystko ogarniesz tylko się od razu nie zniechecaj :)

Wiolad a Ty kiedy do domku?

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie na 1 sniadanie u chyba kazdej z nas sprawdzają sie parówki i jajka. Posiłki np u mnie co 2-2,5 godziny. Regularnosc posiłków, dobrze reguluje cukry.

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1513 1514 1515 1516 1517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ