WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane... u mnie nic!!! Cisza!!! Wczoraj lazilam po schodach, nawet faceta pomeczylam resztkami sil. Zdziwiony byl ale ogólnie zadowolony hehehe. No i dupa dalej.
    Tak dla sprostowania to nie ja jestem teraz nastepna w kolejce... BO JA BYLAM PIERWSZA A WIOLAD SIE WEPCHALA BUUUU hehe.
    Wiolad ja to sie boje wagi tego mojego malucha, duzy jest czuje to.. moze jakos dam rade. Ale im pozniej tym wiekszy ehhh.

Witam wszystkie nowe slodziaki :-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mój gin i diab będą podobnego zdania, że duże dziecko jest po prostu duże, a nie dlatego, że mam cukrzycę, bo naprawdę - nie zdarzył mi się cukier większy niż 130, a i to mogę policzyć na palcach 1 ręki, a tak 99% pomiarów poniżej 120. Na czczo też nie mam przekroczeń od końca grudnia, a miałam je na poziomie 95.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad 3800g? Ładny klusek :)

Kredka nie masz fug w łazience? Może są brudne? :P

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax ja sie dopiero wprowadzilam, łazienka zrobiona miesiac temu... niestety nie poszaleje tam. Zostal tylko sex i schody hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 09:32

marzusiax lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: jak pobieracie krew na glukometr? robię tak jak w instrukcji: myję ręce, masuję palce, robię nakłucie lancetem, czekam aż pojawi się kropla krwi, jeśli nie pojawia się to masuje palec u dołu i wtedy robi się większa, przykładam pasek pionowo do kropli krwi i mi zaciąga do góry. Rano tak zrobiłam i wyszło mi za pierwszym razem. A teraz po śniadaniu męczę się i nie mogę zmierzyć, bo przez cały czas wyskakuje mi komunikat, że za mało krwi (już 6 pasków zużyłam). Nie wiem co ja źle robię :( na początku kropla jest mała, więc czekam chwilę, że powiększy się i wtedy przyłożę pasek. Często rozchodzi się po liniach papilarnych. Już próbowałam z tą normalną kroplą i z tą co trochę się rozchodzi. Nie mam pomysłów co dalej:( dzisiaj zaczęłam nowe pudełko z paskami, ostatni z testowego był czczo. Nie wiem czy to ważne. Poradzicie coś?

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a słyszałaś o piciu oleju z wiesiołka? 2 łyżki kilka godzin i porodowka hehe :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini tini ja kładę glukometr prosto na komodzie tak ze pasek wystaje wkuwam lancet troszkę uciskam i pasek zaciąga krew :) a później szybka modlitwa :)

h4py1w9.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a jaki masz glukometr? Ja mam accu-check, lancet mam jak długopis-tylko pstrykam

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Mam nadzieję, że mój gin i diab będą podobnego zdania, że duże dziecko jest po prostu duże, a nie dlatego, że mam cukrzycę, bo naprawdę - nie zdarzył mi się cukier większy niż 130, a i to mogę policzyć na palcach 1 ręki, a tak 99% pomiarów poniżej 120. Na czczo też nie mam przekroczeń od końca grudnia, a miałam je na poziomie 95.
    Elaria Ty jesteś tak zdyscyplinowana ze po prostu moim zdaniem maluszek będzie duży. Nie martw się :) ja miałam więcej tych przekroczen i malutka w normie wiec to nie do końca chyba tak działa. Po prostu niektóre dzieci są mniejsze inne większe :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tini tini wrote:
    Dominika a jaki masz glukometr? Ja mam accu-check, lancet mam jak długopis-tylko pstrykam
    Contour plus i ma fajną opcje ze w raxie jak za mało krwi i to mam 30 sekund na pomiar 2 szansy :)

h4py1w9.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przeżyłam szok, normalnie do tej pory nie mogę dojść do siebie :P Po śniadaniu miałam 148! A to dlatego, że pisałam Wam kiedyś, że nie mogę normalnego chleba tylko kupuję ten z niskim IG i wczoraj w piekarni pani dała mojemu mężowi bułkę dla cukrzyków, ale ona chyba taka dla cukrzyków jak i pączki obok. I po jej zjedzeniu taki wynik. SZOK!

tini tini ja na początku miałam ten sam problem ale ja dotykałam paskiem do palca, a to nie można dotykać tylko wskadzić w kroplę krwi i samo musi zaciągnąć. Z Twojego opisu wynika, że robisz tak samo jak ja teraz więc nie wiem co może być przyczyną

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ja po paczku po godzinie 110 a po bulce 150 także tego lepiej zjeść paczka :) :) :)

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad gratulacje kochana ;)
    Co do zwalania wagi dziecka na cukrzycę. Jak mi lekarz zrobił usg przed porodem to powiedział z wyrzutem ze nieźle się glodzilam na tej diecie bo dziecko więcej jak 3kg nie będzie miało.
    Kredka już niedługo. Ja też tak czekałam zmywalam podłogi i nic żadnych objawów. Aż tu niespodziewanie skurcze w 39 i 0. Trzymam kciuki:)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka pilnuj kolejki, bo marzusiax za chwilę Cie dogoni heheh :-D
    Milagro dziękuję.
    Dziecko za małe wina cukrzycy, za duże wina cukrzycy.
    Justice Kamil jak narazie spokojny o dziwo. Ja nastawialam sie na wszystko co najgorsze. Starszak dawał popalić od chwili narodzin :-)
    Dominioa masz rację, lepiej zjeść pączka :-) U mnie po paczku bylo 106 :-)
    Co oni do tych bułek dodaja? Chyba czystą glukoze :-D

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bułki to ZŁO! Pączki górą :)

Dominika89 lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad super ze się dobrze czujesz i Kamilek w porządku :)
    A tak swoją drogą to jak lekarz wie o cukrzycy to świra dostaje. U mnie co do dnia wymiary, a jak wychodziłam z gabinetu to mówi do mnie rosnijcie tylko nie za dużo... A ja sobie myślę serio? :) może lepiej żebym nic nie jadła dziecko 2600 urodziła :) przecież każdy jest inny nawet dorosły inaczej tyje. Jeden zje 10 pączków i nic a inny zje jednego i idzie w dupsko no taka prawda :) może u dziecka tak samo jest. Dostaje tyle samo ale jak to metabolizuje to inna sprawa :) rozmyślania prof Dominiki :) :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączki są z tłuszczem, więc może dlatego cukier tak nie skoczy, jak po bułce z czystych węglowodanów.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria może masz rację :) a po 2h po paczku miałam 90 wiec i tak paczki lepsze hihi ;) nie no ale fakt niektóre bułki to chyba na glukozie robią bo cukier w kosmos. Dopiero wtedy widać czego oni tam dodają masakra!

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:29

marzusiax lubi tę wiadomość

‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ