WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ana to dobrego masz lekarza. Tu wielu dziewczynom już dawno lekarze wprowadzili by insulinę przy takich wynikach. Ciekawe, że masz cały dzień około 120 a rano cukier wysoki. Wysoki cukier naczczo sugeruje, że właśnie za mało się zjadło w ciągu dnia. Albo masz efekt brzasku rano, ale żeby to wyłapać musiałabyś zmierzyć cukier w nocy. Spróbuj pokombinować z ostatnim posiłkiem, a jak się nie uda to nie bój się insuliny. Ja boje się igieł, też się broniłam przed insuliną a mam ją od połowy ciąży i w tym momencie to dla mnie normalne. A ja mam dzienna i nocna :)
    Właśnie jak Tak czytam to się zastanawiam nad tym moim lekarzem że jest taki spokojny. Ja zjem posiłek I jestem zaraz głodna więc może dlatego Tak się dzieje. Wcześniej jadłam dużo owoców I robiłam też własne soki więc cukier był wysoki. Poza tym U mnie problem z ruchem bo dużo czasu spędzam na kanapie. A Tak mnie ciagnie do słodyczy że czasami zjem jedne ciastko lub czekoladę ale to staram się do godziny 12

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę de innego gina więc podpytam o ten cukier I jak coś to do lekarza nie ma wyjścia trzeba dbac o maluszka ja moge się kuc żeby aby U niego było ok

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja accu check dostałam od mojej gin. Obydwa są nowe.. accu check pokazuje zawsze ok 6-8 jednostek mniej ale poki co skończyły mi sie do niego paski wiec mierze na tym innym..
    i cukier z rana 102.. a jak zjem sniadanie spada do 88-95.
    Tak dla przykładu moje wczorajsze wyniki po posiłkach - 97,91,100,94,104..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 09:16

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:31

ana1122 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Princesska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tylko na czczo, w dzien miałam moze raz od kąd mierze 140! Nie wiem czy jem wystarczająca ilośc węglowodanów :( masz racje i dzis w nocy zmierzę sobie.. ostatni posiłek jem 22-23 a wstaje 8-9.. najczesciej jem serek wiejski ale wczoraj zjadam kanapkę, ktora chyba mi nie służy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 09:26

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam te paski i sprawdziłam dziś w moczu i ponoć nie ma ketonów i glukozy. co to oznacza? ze jem wystarczająco dużo węgli?
    Może jestem panikara ale to moja 4 ciaza a dzieci nie mam:( wiec miejcie dla mnie troche cierpliwości. Poczytałam o tych zagrożeniach i jestem zla ze i to mnie dopadło...rzeczywiście jest tak grozna cukrzyca? trzeba wcześniej konczyc ciaze cc w wielu przypadkach?ehh a te obumarcia plodu :( pewnie to jakas rzadkość ale ja mam schizy jakies...
    W pon mam dietetyka a we wtorek diabetologa, nie wiem czy już zacząć dziś kombinować z jedzeniem...nie jadłam glutenu i nabiału i nie wiem czy nie wrocic do tego np żeby zjeść co jakiś czas kefir lub maslanke. Z chleba tylko co dwa dni jadlam chleb 7 ziaren z biedronki...makaronów i innych takich nie jadłam ostatnio wiec teraz zostało mi mieso i warzywa plus kasze...ale jak skomponować 6 posiłków dziennie przy taki zestawie:P
    Pomóżcie zagubionej koleżance:P
    ps.dupe ruszam z domu i chce spacery robic 3-4 razy w tyg bo chyba zasiadłam na kanapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 10:33

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, żeby cukrzyca jakoś znacząco wpłynęła na dobrostan dziecka, to musi być nieuregulowana, duże skoki cukru lub ich spadki. Mieliśmy tu jeszcze w styczniu dziewczynę, która miała spadki nocne do 60 i niżej i skoki po posiłkach około 200 i urodziła zdrowe dziecko, z tym, że końcówkę ciąży miała w szpitalu. A insuliny brała bardzo dużo już, nocnej np. 60 jednostek (dla porównania, ja biorę 4).
    Ty dopiero co się zdiagnozowałaś, nie masz się czym martwić na zapas, pójdziesz do lekarza, wszystkiego się dowiesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice Ty jesteś mega skarbnica wiedzy Kochana :) uwielbiam czytać Twoje posty bo są fajne i bez jadu :)

A ja dziś zjadłam 1 śniadanie i moje dziecko nic zero ruchu... wystraszyłam sie bo nic nie pomagało... Zjadłam czekoladki 2 i nic... Poszlam do męża na łóżko i dopiero on malutka rozruszal :) i teraz po drugim śniadaniu szaleje :) jestem matką wariatka :) Czemu my się ciągle o coś martwimy :)

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 1-2 pomiary z 7 rano i niestety ale to nic nie zmieniło :( wybieram accu check bo na dwóch glukometrach nie moge sie opierać a i takie zmiany glukometrów nie sa chyba korzystne w interpretacji wyników.. chciała bym unormować cukier dietą ale jeśli nie, coz Justice insuliny sie nie boje :P

A tak apropo tego co pisałyscie, godzine po posiłku norma jest do 140??? Ja sie sugeruje normą do 120..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 13:18

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska tak norma jest do 140 :) mój diabetolog powiedział ze od końca stycznia jakoś a oficjalnie chyba od marca :)

Princesska lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo to moze moge na jakis mały deser liczyć Haha :D ostatnio zrobiłam lekką próbę i po kawie w kawiarni ze słodkim syropem i wiórkami czekolady miałam 100-pare :P
    Juz ponarzekałam sobie i na szczęście znowu we mnie nowe siły wstąpiły.. dobrze byc na tym forum ❤
    Buziaki ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 14:12

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Princesska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane moje:*

Troszke mnie niebylo i napewno Was nienadrobie jesli cos waznego sie wydarzylo to prosze napiszcie bo jestem bardzo ciekawa co u was:)

My mielismy trudny okres ostatnio Igorkowi wyszla slaba hemoglogina przez co trzeba podawac zelazo i mial okropny bol brzuszka przez tydzien czasu niespalismy po nocach dotego przez prezenie sie wyszla przepuklina pepowinowa takze masakra. Juz sie przyzwyczail do lekow takze jest spokoj wszystko wraca do normy:) maly zrobil sie wielkim pulpecikiem wazy ponad 4kg ma dwie brodky i faldki wszedzie hehe moj pierworodny to byla sama skora i kosci takze niemoge sie przzwyczail do pulpecika;) karmimy sie tylko i wylacznie cyckiem z czego jestesmy szczesliwi.

Co do mnie to w koncu widze ze brzuch ciazowy poszedl w zapomnienie jeszcze skory jest za duzo ale czekam jeszcze chwile az bede mogla cwiczyc i wszystko wroci do normy. Waga mnie denerwuje bo w oczach znikam a waga stoi:/ mam nazieje ze ruszy w koncu mocno w dol bo nadal 7kg mam do wagi sprzed ciazy...

Mam nadzije ze Wasze cukry sa dobre a dietka dziala cudownie rowniez na wage:)

A powiem wam jeszcze ze to smieszne ale ostatnio tak sie stesknilam za chlebem z biedronki i gotowanym miesem ze wrocilam na diete cukrzycowa haha az sama niemoglam w to uwierzyc:) przejadlam sie bialych chlebem i smozonymi rzeczami jak i slodyczami;) cukrow neimierze zapominam raz na tydzien jak mi sie uda zmierzyx to jest w normie takze cudownie :) pozdrawiam was kochane:)

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nitka pamiętam ze dopiero urodziłas a to już tyle czasu :) super ze u was już lepiej i malutki to kluseczka :) Lubie takie dzieciaczki kluseczki :)
    No fakt nie spodziewalam się ze można zatesknic za chlebem z biedronki hehe ale kto wie może mi też przyjdzie taka faza :)
    Trzymajcie się cieplutko :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice bo w grupie raźniej :) zawsze ktos pocieszy, a kto nas lepiej zrozumie jak nie my same - słodkie mamy ❤ :) i zawsze dobre rady sie znajdą :) dzis spróbuje serek wiejski z otrębami.. tak szczerze mówiąc o insulinie nie wiem za duzo, prawie nic, ale skoro mus to mus :)
    Fajnie ze czujecie ruchy:) to moja pierwsza ciąża i jestem strasznie ciekawa jakie to uczucie :)

Justice lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ