Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Nitka! Nawet wspominałam dziś ciebie. Dobrze, że problemy Igorka przechodzą. Pomyśleć, że twój maluch ma już 1,5 miesiąca! Wow!
Jeśli wróciłaś na dietę cukrzycową to pewnie zaczniesz teraz chudnąć, bo na tych słodyczach i smażonym, które musiałaś sobie odbić po tej całej cukrzycy, to nie dziwne, że waga nie spadała. Ale teraz zacznie.
Pozdrawiam!Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heleneczka powinnaś opatentowac swoj sposób pobierania krwi do gluko
Fajne są Twoje wpisy z instrukcją obsługi heheheh
Nitka fajnie, że u Ciebie coraz lepiej, ja jestem teraz w fazie objadania i odjadania tygodni diety. Najgorzej,ze nadal jestem chora i nie do kojca czuje smak potraw, więc satysfakcja połowiczna
Spirit w końcu babcia sie zreflektowała
Kredka trzymam w dalszym ciągu za Ciebie kciukasy, oby jak najszybciej się rozkręciło.
Trzymam za was i wasze cukry kciuki.
Ze szpitala dzisiaj nie wyszliśmy, bo młody chciał na solariumMoże jutro sie uda.
Justice, Princesska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj od 17 zjadlam dwie kromki z serem i szynks, pol bulki z dżemem pol z sałatą szynka serem, 2 kromki z nutels, danio, jabłko, ciastko francuskie z jabłkiem, 6 pierniczków, 3 rafaello, soczek 300 ml i tak sobie spr cukier dla picu ile mi tam wybije, a tu 122
hehehe Jak cudownie sie uwolnić
-
A szczerze wam powiem, ze wydaje mi się, ze waze mniej niz przed ciążą. Sprawdze, jak będę w domu. Na moje oko ze 2kg mniej. A brzuch spadł w tempie blyskawicznym. Pozostał mi lekko zarusowany, no i wiadomo skóra jest jeszcze taka inna. No cóż tak czy siak znienawidzono cukrzuco dziekuje Ci za to
-
nick nieaktualny
-
Elaria to było rozłożone na przestrzeni okolo 3-4 godzin. Mierzylam godzinę po oststnim rafaello
Nie martw się odpuści,odpuści tymbardziej, ze Ty juz przed ciążą poniekąd się pilnowalasOdpuści każdej z nas i ja w to wierzę
Jesteśmy skrupulatne i bardzo odpowiedzialnie podchodzimy do problemu dlatego w nagrodę odpuści
Przechodzę nawal pokarmu. Ja piernicze... Mały nie nadąża pić,za dużo tego.A przystawiam co 2 godz. zeby chociaż trochę ulzylo. Elaria jaki miałaś patent na nawał. Dziewczyny albo któraś z was? Laktatorem ciężko na poczatku laktacji coś odciągnąć. Ręcznie to juz w ogóle. Pod prysznicem też nie da rady -
nick nieaktualnyNie miałam nawału po porodzie. Miałam chwilową nadprodukcję po akcji rozkręcania laktacji z laktatorem, jak dziecko nie dawało rady spijać, a piersi były twarde od mleka prosiłam męża, żeby trochę odpił
Ale sporadycznie to było. Jak miałam przepełnienie to mleko samo tryskało, tylko tetrę przykładalam, żeby trochę odpuscić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiekawy artykuł o otrębach
http://dreamytaste.blogspot.com/2013/02/o-otrebach-czyli-nie-takie-otreby.html
Jestem ciekawa, ile tych węglowodanów z otrąb się wchłania, bo otręby to także celuloza, cukier złożony, którego człowiek nie trawi. Najlepsze otręby (najmniej obciążające organizm) są otręby owsiane. Nadmiar otrąb zaburza wchłanianie wapnia i żelaza (z powodu zawartości kwasu fitynowego). Przyjmuje się, że maksymalnie można bezpiecznie zjeść 3 łyżki na dzień i najlepiej rozłożyć to w czasie. -
Elaria wrote:Wiolad, imponujący posiłek, gdzie to się zmieściło
Ja się boję, czy mi cukrzyca odpuści, skoro miałam IO przed ciążą.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.