WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:26

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nitka! Nawet wspominałam dziś ciebie. Dobrze, że problemy Igorka przechodzą. Pomyśleć, że twój maluch ma już 1,5 miesiąca! Wow!

Jeśli wróciłaś na dietę cukrzycową to pewnie zaczniesz teraz chudnąć, bo na tych słodyczach i smażonym, które musiałaś sobie odbić po tej całej cukrzycy, to nie dziwne, że waga nie spadała. Ale teraz zacznie.

Pozdrawiam!

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka jak milo ze sie odezwalas. Ciesze sie ze sobie radzicie i ze wszystko jest juz ok. Ściskam mocno <3

A u mnie cisza nadal :-(

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiad babci -89 szok!

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:26

Spirit lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka a mozna wiedziec co sie stalo z ciaza?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka- dziękuję za rady, będę walczyć dalej z tymi paskami. Zauważyłam, że rano najciężej wziąć tę kroplę, bo po posiłkach to za pierwszym razem.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka powinnaś opatentowac swoj sposób pobierania krwi do gluko :-) Fajne są Twoje wpisy z instrukcją obsługi heheheh :-)
    Nitka fajnie, że u Ciebie coraz lepiej, ja jestem teraz w fazie objadania i odjadania tygodni diety. Najgorzej,ze nadal jestem chora i nie do kojca czuje smak potraw, więc satysfakcja połowiczna :-)
    Spirit w końcu babcia sie zreflektowała :-D
    Kredka trzymam w dalszym ciągu za Ciebie kciukasy, oby jak najszybciej się rozkręciło.
    Trzymam za was i wasze cukry kciuki.
    Ze szpitala dzisiaj nie wyszliśmy, bo młody chciał na solarium :-) Może jutro sie uda.

Justice, Princesska lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice a u Ciebie coraz bliżej 30 tygodnia :-) Jak wybije, to już z górki.
    Heleneczka tym razem wszystko sie uda. Bedziesz mogla za chwilę tulic swojego bobaska :-)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj od 17 zjadlam dwie kromki z serem i szynks, pol bulki z dżemem pol z sałatą szynka serem, 2 kromki z nutels, danio, jabłko, ciastko francuskie z jabłkiem, 6 pierniczków, 3 rafaello, soczek 300 ml i tak sobie spr cukier dla picu ile mi tam wybije, a tu 122 :-) hehehe Jak cudownie sie uwolnić :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szczerze wam powiem, ze wydaje mi się, ze waze mniej niz przed ciążą. Sprawdze, jak będę w domu. Na moje oko ze 2kg mniej. A brzuch spadł w tempie blyskawicznym. Pozostał mi lekko zarusowany, no i wiadomo skóra jest jeszcze taka inna. No cóż tak czy siak znienawidzono cukrzuco dziekuje Ci za to :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, imponujący posiłek, gdzie to się zmieściło ;-)

Ja się boję, czy mi cukrzyca odpuści, skoro miałam IO przed ciążą.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria to było rozłożone na przestrzeni okolo 3-4 godzin. Mierzylam godzinę po oststnim rafaello :-)
    Nie martw się odpuści,odpuści tymbardziej, ze Ty juz przed ciążą poniekąd się pilnowalas :-) Odpuści każdej z nas i ja w to wierzę :-) Jesteśmy skrupulatne i bardzo odpowiedzialnie podchodzimy do problemu dlatego w nagrodę odpuści :-)
    Przechodzę nawal pokarmu. Ja piernicze... Mały nie nadąża pić,za dużo tego.A przystawiam co 2 godz. zeby chociaż trochę ulzylo. Elaria jaki miałaś patent na nawał. Dziewczyny albo któraś z was? Laktatorem ciężko na poczatku laktacji coś odciągnąć. Ręcznie to juz w ogóle. Pod prysznicem też nie da rady :-\

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam nawału po porodzie. Miałam chwilową nadprodukcję po akcji rozkręcania laktacji z laktatorem, jak dziecko nie dawało rady spijać, a piersi były twarde od mleka prosiłam męża, żeby trochę odpił ;)
    Ale sporadycznie to było. Jak miałam przepełnienie to mleko samo tryskało, tylko tetrę przykładalam, żeby trochę odpuscić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy artykuł o otrębach
    http://dreamytaste.blogspot.com/2013/02/o-otrebach-czyli-nie-takie-otreby.html

Jestem ciekawa, ile tych węglowodanów z otrąb się wchłania, bo otręby to także celuloza, cukier złożony, którego człowiek nie trawi. Najlepsze otręby (najmniej obciążające organizm) są otręby owsiane. Nadmiar otrąb zaburza wchłanianie wapnia i żelaza (z powodu zawartości kwasu fitynowego). Przyjmuje się, że maksymalnie można bezpiecznie zjeść 3 łyżki na dzień i najlepiej rozłożyć to w czasie.

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Wiolad, imponujący posiłek, gdzie to się zmieściło ;-)

Ja się boję, czy mi cukrzyca odpuści, skoro miałam IO przed ciążą.
    Elaria ja mysle ze wiele z nas tutaj miało io przed ciaza, bo kto robi obciążenia insulina 3 stopniowo ..tak dla własnej wiedzy? mało osób...a można nie podejzewać io jak ja u siebie, jestem szczupła i aktywna...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ