WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę ze urodzie w maju, mózg być 1 ale chce maj :D nie lubię kwietnia bo nigdy nie wiadomo hak święta itp :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam contour plus i zawyza na pewno. Generalnie contour zawyza tak czytałam w internetach i to nawet 15 jednostek :) mój tak jak Justice pisze 6-7 jednostek. Wiec jak na glukometrze rano mam nawet 93 to mnie to nie rusza. Dziś np 91 ale byłam na imieninach wczoraj wieczorem i tak dobrze hehe :) jadłam jakby świat się miał skończyć :) :)

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chcę to sprawdzić w laboratorium. Ale żeby było wiarygodnie powtórzę taki test że 3 razy.
    Czytałam z one touch może zanizac. No ale jeśli wezmę gdzieś w połowie to cukier 85 a nie 95.
    Muszę szybko sprawdzić bo mój gin chce książeczkę do wglądu. A do 27 tydzień tylko ;)
    Ach dziewczyny- wy już niedługo rodzicie i zegnacie cukrzycę;) ALE super

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tylko jem i śpię i coś mam nos zatkany :( chyba mnie coś bierze niestety... ale może jakoś to przezeycieze :)

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze takie rzeczy przegapilam!!! O maluszku Kark i podniesieniu cukrow to wiem ale Milagro Wiolad moje gratulacje Kochane!!! 10000 buziakow dla MALUSZKOW!! Super ze sa juz na swiecie:):):):)

Justice powtorke hemoglobiny dopiero za miesiac mamy a starszak jest zakochany po uszy w braciszku wynosi brudne pampersy wybiera ubranka w kolko glaska caluje tuli ostatnio nim ja podeszlam sam wzial na rece i bujal nad lozkiem jak plakal zeby go uspokoic heh takze przeszczesliwy ze ma brata:)

Wiolad ja mialam straszny nawal w szpitalu bo spedzilam tam tydzien i wystawialam cycka pod kran pod ciepla wode i masowalam i wtedy dopiero sciagalam laktatorem recznym bylo latwiej. Albo mozesz lisc kapusty utluc jak schabowego na 10min do zamrazalnika i wlozyc pod stanik i potem probowac sciagac mleczko;)

Justice lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka rodzisz bo Cię coś nie ma? :) :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:28

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, jestem. Tylko jakos sie nie wypowiadam ostatnio. Duzo nowych dziewczyn, niech sobie ogarniają, ja to juz na końcówce to co mam przeszkadzac :-)
    Czekam nadal... dzis sie wybralam do mamy, mam ponad 100 km, wiec juz raczej odpuszczam takie podróże ale dawno nie bylam i musialam ją zobaczyc. Tak sie ucieszyla ze az mi sie cieplo na serduchu zrobilo. Nacieszylam sie rodzinka, oni mną i juz mi lepiej.
    Brzuch mi sie ciagle spina mocno, ale to chyba nie porodowe skurcze bo nie bolą zbyt mocno. Poza tym nic sie nie dzieje.

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a lekarz wyznaczył Ci już kiedy masz się zgłosić do szpitala,jak,do terminu nic się dziać nie będzie?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia :) jakoś mi nawet lepiej ale to co się teraz dzieje ze mną w nocy to masakra. Nie mogę spać bolą mnie plecy zebra gorąco mi po czym zimno. To jest jakies nieporozumienie :) i około 24 zjadłam pół banana i szklanka mleka i na czczo o 8 rano 86 :) chyba co nie zjem wieczorem mam podobny cukier. Jestem stała w uczuciach :)
    Kredka Kochana jestem z Tobą :)

h4py1w9.png
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda u Was sytuacja z ketonami? Dziś po odebraniu wyników z badania moczu poraz pierwszy się u mnie pojawiły,czy to coś groźnego???

hana
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka robię sobie rogala z koca bo nie kupiłam a teraz już mi szkoda kasy, bo mam poduszkę do karmienia inną kupioną :) Ja jak chodzę to mi brzuch twardnieje. Błędne koło :) A jak siedzę to nie mogę oddychać bo mam wysoko brzuszek i mnie przydusza :) Uroki ciąży. Ale jak to Maleństwo zaczyna kopać to wiem, że zniosę wszystko bo to mój Skarbek Największy :)

Hana jeśli chodzi o ketony to ja raz miałam ślad i to przed krzywą właśnie, bo nie jadłam jakies 12-13 godzin przed i mi wyszło. A tak to nigdy nie mam. I różnie to bywa z ketonami. Jedni lekarze panikują, a inny olewają i twierdzą, że każda ciężarna je ma nawet ta bez cukrzycy. Świadczy to o zjadaniu zbyt małej ilości weglowodanów w ciągu dnia, lub na noc. Dziecka to tak szybko nie zagłodzisz, nie martw się. Postaraj się jeść więcej węglowodanów w ciągu dnia i zobaczysz jak będzie :)

h4py1w9.png
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89:)jak mnie to wszystko stresuje,człowiek się stara a zawsze coś:( najgorsze jest to że po węglowodanach strasznie skaczą mi cukry:( pilnuję ostatniego posiłku ,cukry na czczo są w normie miedzy 80-85 ,w środę mam wizytę u diabetolog aż się boję- okropna kobieta :(

hana
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana nie denerwuj się na spokojnie wszystko :) Jeśli po każdych węglowodanach skaczą Ci cukry i nic nie pomaga to może warto będzie rozważyć insulinę? Ja nie jestem jej jakąś super fanką, ale w takim przypadku moze pomóc, bo absolutnie nie możesz się głodzić. Jedz do każdego posiłku dużo warzyw i daj sobie troszkę czasu. Moze Ci się uda dietą :) I spróbuj znależć swój chleb taki który Ci odpowiada :)

hana244 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie było mnie tu pare dni, skręcaliśmy meble :D pokoik już właściwie gotowy, jeszcze tylko materac, firanki i bobas może mieszkać ;)

jak tak czytam te wasze cukry na czczo to zaczynam się niepokoić. Jak ja mam 93 to jest super, zwykle około 98. Muszę iść na badania krwi w tym tygodniu to sprawdzę czy mój glukometr mnie nie oszukuje. No i pogadam z lekarzem bo widzę, że to chyba jednak dość dużo niestety :| Gdzieś czytałam, że najgorzej z cukrami jest między 28-32 tc, może później będzie lepiej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

.kropka. lubi tę wiadomość

• hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez jakiś miesiąc jadłam chleb który sobie dopasowałam i był tylko w jednej cukierni ale od pewnego czasu przestal mi służyć i znów musiałam przerzucić się na chrupki żytni i jest ok .Ale wypróbuję jeszcze ten z biedronki a nóż będzie ok:) oj aby tylko obyło się bez insuliny przez te ketony,hymmm a może to jednorazowy incydent może powtórzyć badanie???Czytałam też,że może być to wynik pobierania zbyt małej ilości płynów???

hana
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ich ilość jest dość znaczącą 150:(

hana
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana może tak być. Spróbuj dużo pić :) Spróbuj z tym chlebem z biedronki, dla mnie to np. pewniak. Tylko weź sobie ten w zielonym opakowaniu, bo ten w pomarańczowym już nie jest taki fajny pod względem cukrów :)

h4py1w9.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ