Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry lekarz wg mnie to taki który daje pacjentce chociaż 2 tyg na ogarnięcie się w diecie a nie wciska od razu insuliny. A wynik ponad 90 jest zły i trzeba nad nim popracować. Dominika też ostro z tym walczyła i jej się udało.
Moje cukry nie dobijają do 120, nawet po grzechach. Widać, że odpuszcza. Na czczo się trochę podniosły ale nie przekraczają 90. A już ostatnio chciałam podnosić insulinę bo był jakiś kryzys. Skoki po wszystkim.
W szpitalu codziennie do jogurtu dostawałam otręby i suszone śliwki na drugie śniadanie. Taki mix bardzo fajnie działa na oczyszczanie jelit
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Tak sobie sprawdzilam glukoze od roku na czczo i mam z 5wynikow i wszystki 83:) jakas stabilna jestem;)
Teraz pytanie...jesli robilam.krzywa cukrowa w pazdzierniku i mialam ja ok to znaczy ze cukrzyca na 100%ciazowa a nie nabyta przed?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 09:17
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualny
-
Dawno mnie tu nie było;)
Wiolad ale Ci dobrze- w końcu możesz dobrze zjeść
Dziewczyny ja już nie ogarniam rannych. Mój glukometr jest jak zaczarowany. Pożyczyłam one touch select plus. Mierze dziś rano na one 2 razy 78 raz 82. Mierze na contour plus 96, 93, 95.
Wiem że to już pod paranoje podchodzi ale przecież przy tych 95 dostanę insulinę. Co jeśli nie potrzebnie?
Chyba będę bankrutem albo wariatka ale... myślę czy w przyszłym tyg. Ze 3 razy nie zrobić z żyły aby zobaczyć i pokazać to lekarzowi.. -
Hej
Justice wlasnie zmierzyłam i mam 91 wiec jest ok ale nie idealniea co do wyciskania krwi to podziwiam te dziewczyny ktore nie muszą, u mnie by to nie przeszło, ja ogolnie mam baaardzo niskie ciśnienie zazwyczaj 70-80 pare na 60 i ten palec po przebiciu czesto na nim kropki krwi nie widać, jak nacisnę to juz ładnie idzie a lancet mam na 3 ustawiony..
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Justa87 wrote:Tak sobie sprawdzilam glukoze od roku na czczo i mam z 5wynikow i wszystki 83:) jakas stabilna jestem;)
Teraz pytanie...jesli robilam.krzywa cukrowa w pazdzierniku i mialam ja ok to znaczy ze cukrzyca na 100%ciazowa a nie nabyta przed?
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Ja zawsze wybieram w papierowy ręcznik, bo taki zwykły to wydaje mi się ze nie zawsze rak dokładnie się oplukujhe ręce i mogłoby zostać mydło np.
Przy krótkich odstępach między pomiarami podobno cukier rośnie bo się włącza stres przy kolejnym klucie. Ja maks dwa razy dziurawe palce, ale tylko jeśli wy nim jest hakis kosmiczny.
Cukier na czczo mam dobry jak zmierzd to późniejjak mąż mnue obudzi o 5, a np wstanie sama o 9 to różnica ok 10 jednostek na korzyść wstawiania o 9
Wiem, że diabetolodzy zalecają czasem specjalnie ustawianie budzika żeby odstęp między kolacją był krótszy, ale np wydaje mi się ze u mnie wkurzenie, ysze wstać i niedospanie powodują wyższe cukry. 95 to nie jest według mnie tam wysoko,żeby nie próbować kombinować z posiłkiem, zwłaszcza hak się np, nie ma kartonów.
Swoją drogą ketony miałam jeden jedyny razy kiedy byłam mocno odwodniona w szpitalu, nie mogłam pić, nue mogłam jeść z osłabienia i... dawali mk kropliwki z glukoza :p także ten :p
2017 #1
2019 #2
-
Heleneczka jeżeli jesteś przeziebiona, to myślę, ze nie masz sie co denerwować jakimś skokiem pojedynczym. Dziewczyny niejednokrotnie pisały, że im cukry rosną przy przezebieniu
Justa 87 na.100% ciążowa. Mozesz dla pewności wykonać badanie Hba1c hemoglobina glikowana jeżeli chcesz miec pewność.
Spirit to juz 33 tydzień -
Uff troche obawialam sie tej cukrzycy przed ciaza i mysle ze jak mam przekroczenia tylko po 2h to moze od niedawana jest i nic nie narobila zlego...os tyg slucham detektorem serduszka i dzis pierwszy raz nie islyszalam...niby wiem ze tak.moze byc ale ja matka-wariatka bedeNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Wiolad wrote:Heleneczka jeżeli jesteś przeziebiona, to myślę, ze nie masz sie co denerwować jakimś skokiem pojedynczym. Dziewczyny niejednokrotnie pisały, że im cukry rosną przy przezebieniu
Justa 87 na.100% ciążowa. Mozesz dla pewności wykonać badanie Hba1c hemoglobina glikowana jeżeli chcesz miec pewność.
Spirit to juz 33 tydzieńtzn wczesniej t3z ale miała hamulcem teraz już nie :p
2017 #1
2019 #2
-
Kina wrote:Princesska co jadłas ma kolacje? I co przed snem że cukier rano taki piękny?
Mi serek wiejski przed snem nie pomógł. Lepsza chyba kanapka z żółtym serem.mąż jadł i nie mogłam sie powstrzymać. A przed serkiem jadłam dwie kanapki. Wlasnie ja sama nie wiem czy to zasługa serka. Bo jem go prawie zawsze na noc a cukry rożne sa
Ale wiesz co moze to moje jakies urojone spostrzeżenia, ale zawsze jak mam fajny wieczor z mężem - leżymy przez tv przytulamy sie i jest tak miło, relaksacyjnieto mam lepsze cukry.. albo to zbieg okoliczności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 10:37
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny