WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry lekarz wg mnie to taki który daje pacjentce chociaż 2 tyg na ogarnięcie się w diecie a nie wciska od razu insuliny. A wynik ponad 90 jest zły i trzeba nad nim popracować. Dominika też ostro z tym walczyła i jej się udało.

Moje cukry nie dobijają do 120, nawet po grzechach. Widać, że odpuszcza. Na czczo się trochę podniosły ale nie przekraczają 90. A już ostatnio chciałam podnosić insulinę bo był jakiś kryzys. Skoki po wszystkim.

W szpitalu codziennie do jogurtu dostawałam otręby i suszone śliwki na drugie śniadanie. Taki mix bardzo fajnie działa na oczyszczanie jelit

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie sprawdzilam glukoze od roku na czczo i mam z 5wynikow i wszystki 83:) jakas stabilna jestem;)
    Teraz pytanie...jesli robilam.krzywa cukrowa w pazdzierniku i mialam ja ok to znaczy ze cukrzyca na 100%ciazowa a nie nabyta przed?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 09:17

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też było gorzej z cukrami w czasie choroby. Nie przejmowałabym się tym przekroczeniem, Heleneczka.

• Kina Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było;)
    Wiolad ale Ci dobrze- w końcu możesz dobrze zjeść;)
    Dziewczyny ja już nie ogarniam rannych. Mój glukometr jest jak zaczarowany. Pożyczyłam one touch select plus. Mierze dziś rano na one 2 razy 78 raz 82. Mierze na contour plus 96, 93, 95.

Wiem że to już pod paranoje podchodzi ale przecież przy tych 95 dostanę insulinę. Co jeśli nie potrzebnie?
    Chyba będę bankrutem albo wariatka ale... myślę czy w przyszłym tyg. Ze 3 razy nie zrobić z żyły aby zobaczyć i pokazać to lekarzowi..

• Princesska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Justice wlasnie zmierzyłam i mam 91 wiec jest ok ale nie idealnie :P a co do wyciskania krwi to podziwiam te dziewczyny ktore nie muszą, u mnie by to nie przeszło, ja ogolnie mam baaardzo niskie ciśnienie zazwyczaj 70-80 pare na 60 i ten palec po przebiciu czesto na nim kropki krwi nie widać, jak nacisnę to juz ładnie idzie a lancet mam na 3 ustawiony..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Tak sobie sprawdzilam glukoze od roku na czczo i mam z 5wynikow i wszystki 83:) jakas stabilna jestem;)
    Teraz pytanie...jesli robilam.krzywa cukrowa w pazdzierniku i mialam ja ok to znaczy ze cukrzyca na 100%ciazowa a nie nabyta przed?
    Według mnie na 100% ciążowa :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wybieram w papierowy ręcznik, bo taki zwykły to wydaje mi się ze nie zawsze rak dokładnie się oplukujhe ręce i mogłoby zostać mydło np.

Przy krótkich odstępach między pomiarami podobno cukier rośnie bo się włącza stres przy kolejnym klucie. Ja maks dwa razy dziurawe palce, ale tylko jeśli wy nim jest hakis kosmiczny.

Cukier na czczo mam dobry jak zmierzd to później ;) jak mąż mnue obudzi o 5, a np wstanie sama o 9 to różnica ok 10 jednostek na korzyść wstawiania o 9 ;)

Wiem, że diabetolodzy zalecają czasem specjalnie ustawianie budzika żeby odstęp między kolacją był krótszy, ale np wydaje mi się ze u mnie wkurzenie, ysze wstać i niedospanie powodują wyższe cukry. 95 to nie jest według mnie tam wysoko,żeby nie próbować kombinować z posiłkiem, zwłaszcza hak się np, nie ma kartonów.

Swoją drogą ketony miałam jeden jedyny razy kiedy byłam mocno odwodniona w szpitalu, nie mogłam pić, nue mogłam jeść z osłabienia i... dawali mk kropliwki z glukoza :p także ten :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do obiadu babci, magia bo to nie było nic specjalnie robioneho tylko dokładnie to samo :D widać magia 32 tygodnia działa na mnue korzystnie ;)

2017 #1
    2019 #2
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka jeżeli jesteś przeziebiona, to myślę, ze nie masz sie co denerwować jakimś skokiem pojedynczym. Dziewczyny niejednokrotnie pisały, że im cukry rosną przy przezebieniu :-)
    Justa 87 na.100% ciążowa. Mozesz dla pewności wykonać badanie Hba1c hemoglobina glikowana jeżeli chcesz miec pewność.
    Spirit to juz 33 tydzień :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff troche obawialam sie tej cukrzycy przed ciaza i mysle ze jak mam przekroczenia tylko po 2h to moze od niedawana jest i nic nie narobila zlego...os tyg slucham detektorem serduszka i dzis pierwszy raz nie islyszalam...niby wiem ze tak.moze byc ale ja matka-wariatka bede ;)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka nawet nie wiesz jak ja przezywam takie historie jak Twoja:(

CORCIA 06.09.17r.
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wycieram w papierowy najczęściej. :) no między 78 a 96 spora różnica ale to na 2och glukometrach.
    Dziewczyny, które macie contour plus- jesteście zadowolone? :) sprawdzalyscie z laboratorium czy dobrze mierzą?
    I może ktoś ma one touch select plus?

• Kina Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska co jadłas ma kolacje? I co przed snem że cukier rano taki piękny? :)
    Mi serek wiejski przed snem nie pomógł. Lepsza chyba kanapka z żółtym serem.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Heleneczka jeżeli jesteś przeziebiona, to myślę, ze nie masz sie co denerwować jakimś skokiem pojedynczym. Dziewczyny niejednokrotnie pisały, że im cukry rosną przy przezebieniu :-)
    Justa 87 na.100% ciążowa. Mozesz dla pewności wykonać badanie Hba1c hemoglobina glikowana jeżeli chcesz miec pewność.
    Spirit to juz 33 tydzień :-D
    Ale od 32 robię (jem) co chce :D tzn wczesniej t3z ale miała hamulcem teraz już nie :p

2017 #1
    2019 #2
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina wrote:
    Princesska co jadłas ma kolacje? I co przed snem że cukier rano taki piękny? :)
    Mi serek wiejski przed snem nie pomógł. Lepsza chyba kanapka z żółtym serem.
    Serek wiejski z rzodkiewką i otrębami, ale tez wzięłam pare chipsów :( mąż jadł i nie mogłam sie powstrzymać. A przed serkiem jadłam dwie kanapki. Wlasnie ja sama nie wiem czy to zasługa serka. Bo jem go prawie zawsze na noc a cukry rożne sa :/

Ale wiesz co moze to moje jakies urojone spostrzeżenia, ale zawsze jak mam fajny wieczor z mężem - leżymy przez tv przytulamy sie i jest tak miło, relaksacyjnie :P to mam lepsze cukry.. albo to zbieg okoliczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 10:37

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    To ja też chcę 32 tydzień:) Niech już będzie 19 kwietnia ;)
    20 mam donoszona, może być :D

Justice lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:28

‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ