WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 Na pewno dziś wypróbuję:) Justice : Nie bardzo mam na kogoś u nas jest to problem w mojej miejscowości nie ma , więc dojerzam do innej ,pozatym jeszcze z 1,5 miesiąca więc czy to ma sens:) zacisne zęby:)

hana
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My podobnie jak Kropka składalismy meble i już prawie wszystko mamy. Niedługo rozpoczynam akcję pranie i prasowanie :)

Hana ja kupuje chleb dla cukrzyków z obniżonym IG, bo po każdym innnym cukier w górnej granicy albo przekracza po jednej kromce a tego mogę zjeść spokojnie dwie :)

Ja zawsze muszę wycisnąć trochę krople krwi do pomiaru, bo sama z siebie nie chce wylecieć. Nigdy też nie powtarzałam kilka razy pomiaru. Bo po co? I tak już mam mocno pokłute paluchy. Fajnie jak by ten niższy był prawidłowy ale takiej pewności nigdy nie mam i tylko się denerwować będę. Uznaje, że skoro za każdym razem pobieram w ten sam sposób to chociaż wyniki są w miarę porónywalne.

.kropka. lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Zajączek Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) jestem nowa w tym temacie. O tym że mam cukrzycę ciążową wiem od kilku dni. Prowadzę pomiary glukometrem i do dziś mieściły się w normach. Jednak dziś po obiedzie miałam wynik 221 i jestem przerażona. Boję się o dziecko. Dopiero uczę się po czym może mi przekroczyć normy. Może podpowiecie na co mam szczególnie uważać?

dqprh371sk5fqglu.png
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI nieudana
    2 IUI nieudana
    Naprotechnologia-kwiecień 2016
    Endometrioza
    Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Zajączek :)
    z tym co można to różnie bywa, każda z nas musi niestety sama metoda prób i błędów do tego dojść.
    Ja np z rana nie mogę jeść pieczywa ani nabiału (żadnego), za to parówki i jajka na pierwsze śniadanie są ok. Na drugie już jem chleb (ale też nie każdy mi pasuje). Co do obiadu to jak zjem więcej niż 2 średnie ziemniaki to cukier mam za wysoki, kaszę gryczaną to gotuję 1 woreczek na 3 dni dla siebie, nie mogę niestety makaronów/ryżu/mąki innej niż gryczana bo też mam zaraz cukier za wysoki.

jak miałaś taki wysoki cukier po obiedzie to pewnie przesadziłaś z węglowodanami ziemniaki/kasza/ryż/makaron :)

z dnia na dzień będzie lepiej, będziesz wiedziała po którym posiłku ci skacze cukier i wtedy wystarczy unikać tych produktów lub zmniejszać ich dawki ;)

Zajączek lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zajączek :) co zjadlas na obiad? :)

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane. Ja w szpitalu, rano odszedl czop, zaczely sie skurcze co 6 min. Ze wzgledu na odleglosc postanowilismy jechac do szpitala. Siedze tu od 13.00 jeszcze mnie nie przyjeli bo nke ma miejsc. Ale zdrobili USG juz dwa razy i niestety bede miala cesarke. Maluch waży 4400 albo i ponad. Przy cukrzycy to jest wskazanie do cesarki bo moze wystapic niedotlenienie albo jakis niedowlad u dziecka. Bardzo nie chcialam cesarki ale co poradzisz... Trzymajcie kciuki .

marzusiax lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:29

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka trzymam kciuki za Was :) Trzymajcie się :) pisz do nas w miarę ochoty i możliwości :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka trzymam kciuki :) będzie dobrze, lepsza cesarka niż męczenie się nie wiadomo ile z urodzeniem takiego klocka 4,5 kg ;)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Dziewczynki kochane. Ja w szpitalu, rano odszedl czop, zaczely sie skurcze co 6 min. Ze wzgledu na odleglosc postanowilismy jechac do szpitala. Siedze tu od 13.00 jeszcze mnie nie przyjeli bo nke ma miejsc. Ale zdrobili USG juz dwa razy i niestety bede miala cesarke. Maluch waży 4400 albo i ponad. Przy cukrzycy to jest wskazanie do cesarki bo moze wystapic niedotlenienie albo jakis niedowlad u dziecka. Bardzo nie chcialam cesarki ale co poradzisz... Trzymajcie kciuki .
    Który szpital ze nie ma miejsc? :O Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!:)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Zajączek Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew:) na obiad miałam pomidorową z ryżem i do tego jeszcze chleb pszenny, dodatkowo wypiłam jeszcze sok kubuś.

dqprh371sk5fqglu.png
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI nieudana
    2 IUI nieudana
    Naprotechnologia-kwiecień 2016
    Endometrioza
    Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ryż + chleb i sok z owocami - nieźle zgrzeszyłaś :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, powodzenia!! Dużego człowieczka wyhodowałaś :) Niech przychodzi na świat zdrowo!

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit Wojewódzki w Olsztynie. Dalej czekam na łóżko. .. juz mam dosyć :-(

96xftgp.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka trzymam kciuki :) I czekamy na wieści :)

Zajączek z tymi radami to faktycznie możesz sprzeczne informacje od nas dostać bo każda z nas może zjeść trochę co innego. U mnie wygląda to mniej wiecej tak:
    - regularne posiłki co ok. 2,5 godz.
    - na śniadanie nie jem nabiału
    - chleb toleruję tylko dla cukrzyków z niskim IG
    - do obiadu jem kaszę pęczak/jęczmienną/gryczaną lub makaron żytni razowy, wszystko gotowane al dente. Nie mogę ziemniaków i kaszy jaglanej,
    - jem dużo warzyw ale nie mogę gotowanej marchewki i buraków
    - u mnie akurat ruch nie ma wpływu na cukier. Może gdyby to był jakiś większy wysiłek ale mogę sobie pozwolic tylko na krótkie spacery, a te nie mają przełożenia na niższy cukier,
    - nie mogę mieć za niskiego cukru na noc (najlepiej w okolicy 110) jak mam mniej piję jeszcze przed samym snem mleko/kakao
    Narazie nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Jakby coś to pytaj :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek wrote:
    Dzięki za odzew:) na obiad miałam pomidorową z ryżem i do tego jeszcze chleb pszenny, dodatkowo wypiłam jeszcze sok kubuś.

To się nie dziwię, że taki cukier po tych szleństwach. Ryż biały, chleb pszenny i słodzony sok i to jeszcze marchewkowy to jakbym nawet jadła pojedynczo to miałabym przekroczony cukier

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Spirit Wojewódzki w Olsztynie. Dalej czekam na łóżko. .. juz mam dosyć :-(
    Strasznie długo :( Ale dobrz3 ze chociaż usg robią

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ