X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Zajączek Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    hehe ryż + chleb i sok z owocami - nieźle zgrzeszyłaś :D

Wiem, przesadziłam ale nie pomyślałam, że wyjdzie aż tak źle. Jeszcze mąż mnie opierniczył że nie plinuję się.

dqprh371sk5fqglu.png
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI nieudana
    2 IUI nieudana
    Naprotechnologia-kwiecień 2016
    Endometrioza
    Hiperprolaktynemia
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek ja myślę ze to Kubuś. A plys chleb i ryż mieszanka wybuchowa

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Zajączek Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet po ponad 2 godzinach miałam 156, tak więc od dziś koniec z takimi wyskokami.

dqprh371sk5fqglu.png
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI nieudana
    2 IUI nieudana
    Naprotechnologia-kwiecień 2016
    Endometrioza
    Hiperprolaktynemia
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś skontaktowałam się z moja dieteyczka, według niej wczesniejsza diete miałam ok, od trzech miesięcy nie jem cukrow nawet wędliny wybieram bez, nie jem nabialu i maki pszennej. Na czczo wyniki glukozy i insuliny mam b.ladne, po po obciążeniu wyskoczyły mi cukry i insulina i może to przez szok bo to czysta glukoza. Mam jesc 4 posiłki żeby ta insulina nie skakala i mierzyć cukier na czczo i 1 h po posiłu, nie jesc nabialu nadal, zwiększyć ilość chleba najlepiej zytni ale wiadomo może być roznie, kolejne posiłki z weglami np kaszami i ryzem, ograniczyc owoce bo mogą mi skakać cukry po nich ale to wybierac glukozowe a nie fruktozowe. 3 tyg robic zapiski i pozniejzobaczymy co dalej...a co najważniejsze mam się nie stresować bo to powoduje wzrosty cukrów i insuliny:P mam być wyluzowana:) ciekawe....

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek dopiero się uczysz widc relaks, bedzue lepiej :) A mężowi każ iść zjeść główkę sałaty a nie moralny prawic bo pewnie zjadł to samo :p

Zajączek, Dominika89 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka powodzenia.
    Daj znać jak ten szpital. Chciałam tam rodzic.

Dziewczyny ja sprawdziłam wyniki z laboratorium. Mój contour plus pokazuje co chce.
    Muszę jechać na pożyczonym one touch select plus. Ale i tak się cieszę bo mam jednak poniżej 90. A chcieli mi dac insulinę

• Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia aptece kozna dostać glukonetr jak nie chcesz pozyczonego :)

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:22

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka trzymam kciuki! W Krakowie też oblężenie. Czekałam 8h na przyjęcie, bo nie bylo lóżka wolnego. Nie wiem co tak dziś tyle przyjęć. Jestem padnięta.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbujemy nowy chlebek:)

hana
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina wrote:
    Kredka powodzenia.
    Daj znać jak ten szpital. Chciałam tam rodzic.

Dziewczyny ja sprawdziłam wyniki z laboratorium. Mój contour plus pokazuje co chce.
    Muszę jechać na pożyczonym one touch select plus. Ale i tak się cieszę bo mam jednak poniżej 90. A chcieli mi dac insulinę
    Ile Ci zawyza ten contour tak z ciekawości? :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Kredka trzymam kciuki! W Krakowie też oblężenie. Czekałam 8h na przyjęcie, bo nie bylo lóżka wolnego. Nie wiem co tak dziś tyle przyjęć. Jestem padnięta.
    O rany... Ja myślałam że to dość sprawnie idzie :/ mnie co prawda w nocy przyjmowali, ale od zbadania przez lekarza do łóżka to był moment

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:23

• hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Hana może tak być. Spróbuj dużo pić :) Spróbuj z tym chlebem z biedronki, dla mnie to np. pewniak. Tylko weź sobie ten w zielonym opakowaniu, bo ten w pomarańczowym już nie jest taki fajny pod względem cukrów :)
    I po dwóch kromkach(7zbóż)z wędlina i do tego 100g warzyw -118 całkiem dobrze:)

hana
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 zbóż to pewniak. Jadłam długo na 1 śniadanie 1kromke i do tego parówka i zawsze było ok. Potem 2 sniadanie już trochę większe. Po jajkach też zawsze miałam ok

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:23

• hana244 Znajoma

Wysłany: 20 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Powodzenia :) Ten z Biedronki? Daj znać jak Ci posłużył... :)
    118 po dwóch kromeczkach:) bo nie ma co mówić ale są skromnie:):):) ale lepsze to niż dwie kromki chrupkiego:)

hana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pobiłam swój rekord cukru od początku wykrycia cukrzycy. Po śniadaniu pojechałam z córką do miasta na zakupy ciuchowe dla niej i do kina (Piękna i bestia - polecam). W kinie zjadłam kanapkę w ramach II śniadania. Potem runda po sklepach, nie wiem, jak zleciały 3 godziny!!! Wracając kupiłam dania u Chińczyka, bo mąż bez obiadu by się zapłakał, a wracaliśmy niemal jednocześnie, nie byłoby czasu gotować. Dla siebie wzięłam coś, co wydawało mi się najbardziej bezpieczne, co sama w domu robię - kurczak w warzywach z ryżem. Pal sześć, że z białym, tylko skubnęłam. A tu cukier 143! Normalnie szok! Po domowych frytkach z piekarnika z kotletem z indyka nie miałam nawet 120, a sprawdzałam i po godzinie i po 1,5 - spadało, a po "chińczyku" taki szok! Pewnie wszystko tam dosładzają. Nigdy więcej! Żeby to choć jakieś super smaczne było...

• Spirit Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elkaria pewnie sos, oni tam dają sama chemię. Ale 140 ileś to i tak nie jest zle, 3 minuty piznien pewnie byloby 138 np ;) no i pewnie dluzsza przerwa w jedzeniu , mi wtdy też wybija wyżej

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ