X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna a ile ma byc 2h po posilku?bo test robie czy mi.dobrze spada cukier,nppo obiedzie mialam 133 czyli dalej w normie,po 1,5h 117.spada tyle dobrze...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma normy po 2h, bajlepiej żeby spadało

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice zaglądam zaglądam ale dziś zagonilam męża do pracy i nawet nie mam czasu na nic :) a poza tym malutka tak mi czadu daje ze prawie ciągle sikam i juz nie daje rady :)
    A teraz przyjechałam na grilla do teściow :) co do cukrów to mierze na czczo i przeważnie na tym moja przygoda się kończy bo nie mam czasu nie ma mnie w domu i nie przejmuje się tym bo jem to co od kilku tygodni :) a pogoda jest przecudowna. Mój taras w końcu ozyl i wczoraj nawet na nim zasnęłam po południu ach :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Dominika89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaglądam, ale cisza w eterze.

U mnie z mierzeniem różnie, na czczo zawsze, po śniadaniu zazwyczaj też, ale np. wczoraj i dziś wyjeżdżaliśmy przed upływem godziny od jedzenia i podarowałam sobie pomiar w pędzącym aucie.
    Teraz jem później obiady (od tygodnia nie mogę się przestawić, zawsze mamy o 16), a teraz ta pora wypada o 17, mąż cały tydzień był w domu, więc obiady jedliśmy, jak byliśmy głodni, czyli 17 nowego czasu, więc kolacje jem jakieś śmieszne, bo do 19-20 nie zdążę porządnie zgłodnieć np. obraną marchewkę, albo mały jogurt naturalny ze swoimi jagodami, a potem idę z córką czytać, a potem się kąpię i już nie mierzę po takiej "kolacji".
    A potem jem na noc kanapkę lub pół bułki z mlekiem i idę spać i też nie mierzę. Tak to wygląda w tym tygodniu, od poniedziałku się poprawię.

Acha, dziś zjadłam lody w kubeczku, cukier 110 i spadał.
    Poza tym wyprawkę mam w 70% gotową. Teraz tylko zamówię z netu brakujące rzeczy, do połowy kwietnia chce skończyć wszystko.
    Gin wyznaczył mi CC na 10/11 maja. Wczoraj byliśmy obczaić szpital, gdzie on pracuje. Szału nie ma, powiatowy, ale u nas same takie. Jakiś lepszy to 80 km, a nikogo tam nie będę znała i może by mi kazali rodzić SN, więc myślę sobie, że może lepiej słabszy szpital, ale zapewniona opieka swojego lekarza, jak sądzicie?
    A poza tym też cieszę się piękną pogodą.

nick nieaktualny, Dominika89 lubią tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będę miała mieć cc to też mam dylemat czy lepszy szpital czy swój ginekolog... liczę ze się uda sn, w piąte zobaczymy jak waga kluska.

W ogole któraś z Was w grupie na fb to Daria? Dominika mi tam co chwilę miga ;) i Daria właśnie i tak jakoś skojarzylam z naszym wątkiem?

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:15

• Spirit Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wydawało mi się ze to ktoś stąd ;)

E tam zły znak, po prostu żart cukrzycy z okazji 1 ;)

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej slodziutkie:) od tygodnia tez jestem slodka mamcia:) podczytuje was od jakiegos czasu i przeczytalam jakies 40 pierwszych stron, kopalnia wiedzy jak dla mnie! Super ze jestescie:)

Mam do was pytanie, jakich glukometrow uzywacie? Firma i model.
    Ja dostalam od diabetolog diagnostic gold a w aptece dostalam bayer contour plus, oczywiscie sa mega rozbieznosci miedzy jednym i drugim, czy moglbyscie mi podpowiedziec ktoremu lepiej zaufac? Znanej marce czy temu drugiemu?

Z gory dziekuje za odpowiedzi:)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a jak duże są te różnice w pomiarach? Na pewno wiesz, że nie można krwi mocno wyciskać z palca? I mierzyłaś z tego samego palca na obu glukometrach, tak?

Najlepszym sposobem jest zrobienie sobie zwykłego badania glukozy na czczo w labie i w tym samym momencie pobranie krwi z palca glukometrem. Różnica na pewno będzie, bo krew z żyły będzie miała inny wynik niż krew z naczynia włosowatego z palca, ale po prostu wybierzesz sobie, który glukometr miał wynik najbardziej zbliżony do wyniku z laboratorium.

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toznica czasami jest 20 jednostek a czasami nawet 40, wczoraj zmierzylam mamie to na jednym miala 110 a na drugim 204, to juz wogole hardcore:)

Masz racje, w tyg bede w laboratorium robic wyniki to sprawdze przy okazji glukoze. Dzieki:)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, pamiętaj, żeby palce były umyte, ale bez odkażania spirytusem itp. Nieumyte palce, np. z warstewką potu na nich też fałszują wynik. Podobnie wyciskanie krwi, wyciska się płyn tkankowi i też wynik zawyżony.

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, czytalam duzo na ten temat w necie i na tym watku:) dzieki!:)

16ud3e3kui6kcuib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostic gold pokazuje wyzsze wyniki. Dzisiaj badalam cukier na 5 glukometrach i moj contour pokrywal sie z wiekszoscia wiec zostaje przy nim na chwile obecna.

Contour plus one to juz bajera niezla:) jak ci sie sprawuje?

16ud3e3kui6kcuib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój contour zawyza 7 jednostek wiec jest w miarę ok :)
    Powiem wam ze się dziś najadlam o nic mi się nie chce o masakra :) i w ogóle jest mi coraz ciężej leżeć bo na boku ciągnie mi brzuch zebra i mnie bolą a na plecach nie mogę oddychać ehh :)
    I ostatnio zaobserwowalam ze malutka ma coraz częściej czkawki :) niech ćwiczy moja Kluseczka :)
    Ciekawa jestem okulisty we wtorek bo albo czekam na poród SN albo umawiamy w środę cesarke :) a w ogóle jest tak pięknie ze bym już chciała na spacery z wozeczkiem pomykac ale z drugiej strony dla dziecka każdy dzień w brzuszku potrzebny :)

h4py1w9.png
‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ