X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie:) Dominika czekam na wiesci od Was:)

Tomek wazy 2,6 kg wszystko ok;) szyjka 1,5 cm rozwarcie 1 cm;) z cukrzyca nie mozna przenosic ciazy wiec jesli nie urodze do dnia terminu 26 kwietnia to wywoluja...
    :) takze raczej na maj sie nie pisze;)

Jedyny minus to dodatni gbs:( ehh...z Dominikiem tego nie mialam...ale gin nie kazala die tym przejmowac.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn bliźniacze ciążę :) 2670 moja Kluseczka :) teraz siedzę i czekam na KTG. Poza tym wszystko ok pozamykane na 4 spusty hihi :) przepływy łożysko idealnie. Co do wymiarów to nawrt mniejsza o tydzień ale patrząc na to jak gin miał to ciężko zbadać to ja się nie dziwię skąd się biorą błędy pomiarów hehe. Cisnal na ten brzuch ze hej :)

Edit Karolyn moja szyjka ponad 4cm zero rozwarcia hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 15:33

karolyn, Domcias lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:13

Dominika89, karolyn lubią tę wiadomość

• hana244 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwaga ,przestrzegam lub może komus to coś da jeśli macie za duże wartości po jedzeniu a niby powinny być dobre bo np.jadłyście to "coś" wcześniej i było ok -bo kurcze nie mogłam uwierzyć i wyniki moje zaburzało mydło,nie możliwe jest przecież żeby w ciągu 1 min spało ponad 20 jednostek:))))

hana
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzis zgłupiałam. Zjadłam śledzie z ziemniakami i babeczkę. W dzien czasem sobie pozwolę bo mi cukry ładne wychodzą :P no i mierze po godzinie i wynik 87. Aż niemożliwe. Odczekalam 10 minut, zmierzyłam wyszło - 121 a z innego palca w tym samym momencie 102.. zwariować mozna.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza? Nic dziś nie jecie? ;-)

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dziś jeszcze nic :) :) wczoraj zjadłam snickersa i to był najlepszy snickers odkąd żyje :)

Margaret.Se, Justa87, AniaKami, Justice lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Jakis czas mnie nie bylo i wpadam jak burza do Was:) poczytalam Was ale juz nie pamietam co ktora pisala tylko gratuluje super udanych wizyt Dominika i Karolyn:))))

Ja bylam wczoraj u swojego gina i dostalam skierowanie do przychodni diabetologicznej i mam isc na Karowa albo na Zelazna i jeszcze mysle gdzie lepiej.

Dzieki Wam kochane a w szczegolnosci wielkie dzieki Elaria za podpowiedz jak dobrze mierzyc ta glukoze:) bo moje wyniki ustabilizowaly sie i fakt jem wiecej chleba razowego. Na czczo od 76do87 i zawsze po 8rano mierze a po posilkach nie mam juz takich drastycznych spadkow. Po sniadaniach okolo 80 do max 99 a po poludniu wskakuje powyzej 90 do113:)
    Wczoraj na wizycie niestety na fatalnym sprzecie widzialam cala buzke mojej ksiezniczki i akurat sobie ziewneła:) myslalam ze oszaleje ze szczescia zobaczyc tak piekny widok:) we wtorek polowkowe pierwsze i juz nie moge sie doczekac:)

Pozdrawiam Was wszystkie:)

Justice, Dominika89, Elaria, karolyn lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 30 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie przyszłe mamy ,może mogłybyście podzielić się w co zaopatrywałyście w wyprawce kosmetycznej dla maleństwa chodzi o pielęgnację???:)))

hana
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana jeśli chodzi o firmy to babydream i hip. Porównywałam składy i te są najlepsze. Na początek kupiłam wszystko.... tak wiem żal :) :) ale zamierzam używać zwykłego mydelka z babydream tak na start no chyba ze coś by się działo ze skórą to będziemy modyfikować :) żadnych oliwek i tego typu rzeczy. Mam ale to na później :) kupiłam tez maść sudokrem w razie w i ziaja posladkowa :) na wyjścia krem z babydream na slonce i taki różowy tez do pielęgnacji :) a i podobno zamiast pudru czy zasypki używać warto mąkę ziemniaczana :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i jeśli chodzi o chusteczki to tylko na wyjście i te babydream :) bo do domu to woda przegotowaną i duże płatki kosmetyczne :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nic nie kupiłam, ale przetestowałam przy córce i zamierzam powtórzyć teraz:
    - linomag maść na pupę (ani razu nie było odparzeń, łagodzi ewentualne zaczerwienienia, nie dopuszcza do odparzeń, idealnie izoluje pupę od czynników drażniących)
    - płyn emolient do kąpieli, np. Emolium, nie trzeba po tym smarować skóry
    - krem z filtrem p/słonecznym jeszcze nie wiem który, poczytam składy
    - chusteczki nawilżane, sprawdzę, co ma najlepszy (najkrótszy skład)

To chyba wszystko, wyznaję zasadę im mniej, tym lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Też dzielnie planowałam chusteczki tylko na wyjścia;) A w domu woda i płatki kosmetyczne ;) Ale ostatecznie podałam się po tygodniu - Olek robił kupkę przy każdym karmieniu piersią i chusteczki było wygodniej :) Ale nie mówię, ze u Ciebie tez się to tak skończy ;) Ja po prostu jestem wygodna matka :P
    Mówisz ze aż tak było :) życie mnie zweryfikuje hihi :) W raxie czego te różowe z babydream są super w składzie i tanie hihi :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, znalazłam takie zestawienie i porównanie różnych chusteczek, bo nie znałam tej marki Baby Dream, z córką używałam Pampers (różnych, ale zwykle jakichś sensitive). Są tu też wymienione Baby Dream i opisane różne ich typy.

Generalnie używałam głównie chusteczek, albo technki pupa pod kran, bo czasem nic nie pomoże, jak bieżąca woda. A to noszenie ciepłej wody w miseczce i używanie wacików to zabawa, na którą zwykle brak czasu i cierpliwości.
    Na pewno po wytarciu mokrą chusteczką (taki minus, że zimna, więc chwilę ogrzewałam w dłoniach), osuszałam delikatnie pieluszką tetrową, żeby wkładać mokrej pupy w pieluchę.

Justice, czytałam o tych odciągaczach podłączanych do odkurzacza. Przyznam, że wygląda to i brzmi trochę ... drastycznie, jednak to dość mocne urządzenia i głośne. Może jakby się zastosowało odkurzacz mini, taki ręczny... My używaliśmy odciągacza "doustnego", jakoś się nie zarażałam.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aspirator elektryczny, bo odkurzacz dla mnie za mocny. Pingwinosek się nazywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 22:27

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

‹‹ 1536 1537 1538 1539 1540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ