Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja po wizycie:) Dominika czekam na wiesci od Was:)
Tomek wazy 2,6 kg wszystko ok;) szyjka 1,5 cm rozwarcie 1 cm;) z cukrzyca nie mozna przenosic ciazy wiec jesli nie urodze do dnia terminu 26 kwietnia to wywoluja...
takze raczej na maj sie nie pisze;)
Jedyny minus to dodatni gbs:( ehh...z Dominikiem tego nie mialam...ale gin nie kazala die tym przejmowac. -
Karolyn bliźniacze ciążę
2670 moja Kluseczka
teraz siedzę i czekam na KTG. Poza tym wszystko ok pozamykane na 4 spusty hihi
przepływy łożysko idealnie. Co do wymiarów to nawrt mniejsza o tydzień ale patrząc na to jak gin miał to ciężko zbadać to ja się nie dziwię skąd się biorą błędy pomiarów hehe. Cisnal na ten brzuch ze hej
Edit Karolyn moja szyjka ponad 4cm zero rozwarcia heheWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 15:33
karolyn, Domcias lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny uwaga ,przestrzegam lub może komus to coś da jeśli macie za duże wartości po jedzeniu a niby powinny być dobre bo np.jadłyście to "coś" wcześniej i było ok -bo kurcze nie mogłam uwierzyć i wyniki moje zaburzało mydło,nie możliwe jest przecież żeby w ciągu 1 min spało ponad 20 jednostek:))))hana
-
Dziewczyny a ja dzis zgłupiałam. Zjadłam śledzie z ziemniakami i babeczkę. W dzien czasem sobie pozwolę bo mi cukry ładne wychodzą
no i mierze po godzinie i wynik 87. Aż niemożliwe. Odczekalam 10 minut, zmierzyłam wyszło - 121 a z innego palca w tym samym momencie 102.. zwariować mozna.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki:)
Jakis czas mnie nie bylo i wpadam jak burza do Was:) poczytalam Was ale juz nie pamietam co ktora pisala tylko gratuluje super udanych wizyt Dominika i Karolyn:))))
Ja bylam wczoraj u swojego gina i dostalam skierowanie do przychodni diabetologicznej i mam isc na Karowa albo na Zelazna i jeszcze mysle gdzie lepiej.
Dzieki Wam kochane a w szczegolnosci wielkie dzieki Elaria za podpowiedz jak dobrze mierzyc ta glukoze:) bo moje wyniki ustabilizowaly sie i fakt jem wiecej chleba razowego. Na czczo od 76do87 i zawsze po 8rano mierze a po posilkach nie mam juz takich drastycznych spadkow. Po sniadaniach okolo 80 do max 99 a po poludniu wskakuje powyzej 90 do113:)
Wczoraj na wizycie niestety na fatalnym sprzecie widzialam cala buzke mojej ksiezniczki i akurat sobie ziewneła:) myslalam ze oszaleje ze szczescia zobaczyc tak piekny widok:) we wtorek polowkowe pierwsze i juz nie moge sie doczekac:)
Pozdrawiam Was wszystkie:)Justice, Dominika89, Elaria, karolyn lubią tę wiadomość
-
Hana jeśli chodzi o firmy to babydream i hip. Porównywałam składy i te są najlepsze. Na początek kupiłam wszystko.... tak wiem żal
ale zamierzam używać zwykłego mydelka z babydream tak na start no chyba ze coś by się działo ze skórą to będziemy modyfikować
żadnych oliwek i tego typu rzeczy. Mam ale to na później
kupiłam tez maść sudokrem w razie w i ziaja posladkowa
na wyjścia krem z babydream na slonce i taki różowy tez do pielęgnacji
a i podobno zamiast pudru czy zasypki używać warto mąkę ziemniaczana
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeszcze nic nie kupiłam, ale przetestowałam przy córce i zamierzam powtórzyć teraz:
- linomag maść na pupę (ani razu nie było odparzeń, łagodzi ewentualne zaczerwienienia, nie dopuszcza do odparzeń, idealnie izoluje pupę od czynników drażniących)
- płyn emolient do kąpieli, np. Emolium, nie trzeba po tym smarować skóry
- krem z filtrem p/słonecznym jeszcze nie wiem który, poczytam składy
- chusteczki nawilżane, sprawdzę, co ma najlepszy (najkrótszy skład)
To chyba wszystko, wyznaję zasadę im mniej, tym lepiej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Justice wrote:Też dzielnie planowałam chusteczki tylko na wyjścia;) A w domu woda i płatki kosmetyczne
Ale ostatecznie podałam się po tygodniu - Olek robił kupkę przy każdym karmieniu piersią i chusteczki było wygodniej
Ale nie mówię, ze u Ciebie tez się to tak skończy
Ja po prostu jestem wygodna matka
życie mnie zweryfikuje hihi
W raxie czego te różowe z babydream są super w składzie i tanie hihi
-
nick nieaktualnyDominika, znalazłam takie zestawienie i porównanie różnych chusteczek, bo nie znałam tej marki Baby Dream, z córką używałam Pampers (różnych, ale zwykle jakichś sensitive). Są tu też wymienione Baby Dream i opisane różne ich typy.
Generalnie używałam głównie chusteczek, albo technki pupa pod kran, bo czasem nic nie pomoże, jak bieżąca woda. A to noszenie ciepłej wody w miseczce i używanie wacików to zabawa, na którą zwykle brak czasu i cierpliwości.
Na pewno po wytarciu mokrą chusteczką (taki minus, że zimna, więc chwilę ogrzewałam w dłoniach), osuszałam delikatnie pieluszką tetrową, żeby wkładać mokrej pupy w pieluchę.
Justice, czytałam o tych odciągaczach podłączanych do odkurzacza. Przyznam, że wygląda to i brzmi trochę ... drastycznie, jednak to dość mocne urządzenia i głośne. Może jakby się zastosowało odkurzacz mini, taki ręczny... My używaliśmy odciągacza "doustnego", jakoś się nie zarażałam. -
nick nieaktualny