X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja łososia z frytkami :D cukrzyca jest śmieszna, w ramach zdrowej diety mogę jeść frytki ale rozgoyowanych warzyw już nie :D
    Serio frytki Nie podnoszą cukru?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piekarnika mi nie. Jak norma była 120 i jeszcze mi cis tam czasrm skakalo to prawie codziennie garść frytek plus np jajko jadłam, bo to było bezpieczniejsze niż chleb

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Z piekarnika mi nie. Jak norma była 120 i jeszcze mi cis tam czasrm skakalo to prawie codziennie garść frytek plus np jajko jadłam, bo to było bezpieczniejsze niż chleb
    O ja to fajnie. Mogłas poszalec:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tak nie w ciazy to frytki rzadko bo nie lubiłam, a 1 trymestr to kilka razy w tym takie z mc przesolone bo nic innego nie przechodzili przez gardło a teraz też ;)

2017 #1
    2019 #2
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu masakra 99 na czczo. Wydaje mi się że mam ten wyrzut już po 7. Muszę zbadac ten cukier O 4/5/6 i sprawdze.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika radzisz czy pieczesz?:D

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit piekę Kochana :) czwarte ciasto leci :) rano byłam w biedronce :) jeszcze sałatkę będę kroić i pasztet piec :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestrudzona :-)

ana, może u ciebie jednak insulina nocna pomoże, a na pewno odstresuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:03

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice a u mnie pustki w biedronce aż się zdziwiłam ostro :) ale chyba mam już wszystko jeszcze może mąż jutro po coś wyskoczy w raxie czego ja juz nigdzie nie idę tylko piekę :)

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w kauflandzie prawie zostałam wbita wózkiem babki w brzuch w mój wózek. Taka mądra starsza Pan i myslala, ze to cos przyspieszy. Dobrze, że trzymalam sie za wózek.
    Ogólnie była masakra...nie chce wiedziec co sie dzieje dzisiaj.

Ja dzis plamię na rózowo, na razie czekam na rozwój akcji bo nie ma tego juz więcej wręcz przeciwnie ale nie chce mi się przez to nic robić:( podziwiam Cie Dominika:) i zazdroszczę...ja spoczęłam na laurach;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 13:32

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz dzis wrocil wczesniej z pracy i pojechalismy do naszej gminnej biedry. Nawet pustawo bylo, bo niepracujacy robia zakupy do poludnia, a tych pracujacych jeszcze nie bylo, wiec szybko sie uwinelismy. W ogole robie na minimum. Jedno ciasto, jedna prosta salatka, jajka z majonezem i didatkami, biala kielbe robilismy tydzien temu i jest zamrozona, a w 1 dzien swiat i tak jedziemy do rodziny na gotowe. Jajka dzis corka malowala, wiec jutro koszyczek to bedzie chwila by powkladac wszystko i z nim pojsc. U nas idzie sie pod krzyz, bo kosciol jest w gminnej wsi. Ja ogolnie w ogole swietami nie zyje w tym roku tylko zblizajacym sie porodem i przygotowaniami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:04

Elaria lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajnie jak się ma do kogo iść na święta :) ja bym niby mogła do teściowej ale nie mam ochoty a mama tak daleko niestety. Ale już ciasta zrobione mięsa upieczone. Zostały jajka i dokończyć sałatkę o tyle :) a o porodzie w ogóle nie myślę. Co ma być to będzie, przecież nie usiade w fotelu i nie będę czekać hehe :) dziś mowie do mamy ze nie mam czasu rodzic i może to jest dobre bo nie myślę o tym. Przyjdzie mój czas to urodze o czym tu myśleć. Wszystko gotowe, kupione, wyprane :) a tak to bym siedziała i się rozczulala nad soba, a ja tak nie umiem :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, a ja bym właśnie najchętniej siedziała i czekała na poród, a jeszcze tyle mam do zrobienia, że hej! Przemeblowanie naszej sypialni, opróżnienie (jak i dokąd??) jednej z komód z moich rzeczy by zrobić miejsce na rzeczy maluszka, bo kolejnej komody nie zmieszczę w pokoju, prasowanie wypranych ciuszków itp, itd.

A tymczasem moim ulubionym zajęciem jest siedzenie z wyciągniętymi nogami na kanapie i "rozprostowywanie Tadka", czyli wywalanie brzucha, bo jak siedzę w zgięciu, albo i prosto (choćby prasując) i jak potem wstaję to bardzo ciśnie mnie na pęcherz, a chwilami aż kłuje w pochwie (szyjka??). We wtorek po świętach mam wizytę u gina i mam nadzieję, że nie powie mi, że młody się spieszy.

Z córką bolało mnie spojenie, a teraz to ciśnięcie na pęcherz, chwilami muszę iść zgięta, bo aż boli, jakbym miała zapalenie pęcherza. Ale nie mam. Mija to po paru minutach rozchodzenia się.

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A czy możliwe żeby na Tak wczesnym etapie ciąży mały Tak się ułożyl że bola mnie zebra od strony pleców I chodzić nie moge bo tak mnie tam ciągnie

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria to jak masz ochotę i możliwość to pewnie ze lez i odpoczywaj :) każda ma inne potrzeby :)
    Ja juz wszystko zrobiłam jestem szczęśliwa i leżę a Malutka tańczy :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny A czy możliwe żeby na Tak wczesnym etapie ciąży mały Tak się ułożyl że bola mnie zebra od strony pleców I chodzić nie moge bo tak mnie tam ciągnie
    A wiesz jak masz łożysko?

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mnie to sie kojarzy z bolem watroby. Mnie zaczynala bolec od plecow wlasnie. Ale to tylko moje skojarzenie.

‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ