Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgagi nie było
a o północy jadłam jeszcze budyn bo nie spałam chyba z emocji bo z mężem obstawiłam wynik meczu i wygraliśmy 500 zł
a teraz już nie śpię bo głodna jestem
jestem chodzącym przewodem pokarmowym
A tak w ogóle śnił mi się dziś mój poród i był piękny i oby tak było
Elaria trzymaj się na pobraniu i udanej wizytyElaria, Justice lubią tę wiadomość
-
Dominika89 wrote:Zgagi nie było
a o północy jadłam jeszcze budyn bo nie spałam chyba z emocji bo z mężem obstawiłam wynik meczu i wygraliśmy 500 zł
a teraz już nie śpię bo głodna jestem
jestem chodzącym przewodem pokarmowym
A tak w ogóle śnił mi się dziś mój poród i był piękny i oby tak było
Elaria trzymaj się na pobraniu i udanej wizyty -
nick nieaktualnyana1122 a nie ma na tym chlebie tabelki z zawartością?
myślę, że mimo wszystko chleb ma mniej
mój razowy nie-cukrzycowy chleb ma 39g weglowodanów w tym cukry 1g na 100g produktu. Chleb ma 400g i 15 kromek = kromka 26,6g więc cukru jest tam 1/4 g
serek wiejski lekki piątnicy ma 3,6g węglowodanów w tym cukry 3g na opakowanie 150g -
nick nieaktualnyciuszki mam kilka na 56 i większość na 62 (oraz większe odłożone na górze szafy na później
) te mniejsze już poukładałam sobie w komodzie, wszystko uprane ale i tak na początku czerwca przepiorę jeszcze raz żeby było świeże
Jak ostatnio policzyłam ile mam ubranek na 58-62 to chyba bym na nich bliźniaki odchowała
ale nie ma co marudzić, 90% to ciuszki, które dostaliśmy od znajomych za darmo
brakuje mi tylko kilku pieluch tetrowych żeby mieć do odbijania lub jak się dziecku uleje - niestety jestem wybredna i co widzę w sklepie pieluchy to wydaja mi się takie cienkie, jakby po pierwszym praniu miały iść do kosza. Gdzie wy kupowałyście pieluchy bo jednak 3-4 sztuki chciałabym mieć takich grubszych
kupujecie butelkę/butelki? ile i jaką pojemność? znalazłam fajne, które można sterylizować w mikrofali, ale nie mam pojęcia czy brać 150, 260 czy 330ml. Ktoś wie ile dziecko wypija na jeden posiłek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:48
-
Ana 91 to już i tak super wynik
a z tym odstępem może być tak mówisz
co do kromki to ja nie wiem. A myślę że to i tak metoda prob i błędów
Kropka kupiłam butelki dwie Avent jakieś 0+. Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to powiem Ci kupowałam na allegro i to jest loteria. Raz ok inne faktycznie dziwne choć po praniu i wyprasowaniu do odbijania będąpodobno dobre są w aptece Gemini tylko patrz na gramature bo są różne
ja mam chyba z 30 tetrowych i z 15 flanelowych
tak nam położna doradzila bo powiedziała ze może być mniej jeśli ktoś chce prac codziennie bo nawet sobie nie zdajemy sprawy ile tego idzie
może być ze dziecko nie będzie aż tak ulewać i w ogóle ale to nie jest aż tak drogie wiec kupiłam więcej
a jeśli chodzi o ciuszki to ja bym z troje dzieci ubrała bez kituale ja kupowalam używane paczki ciuszków na allegro za grosze wiec nie wyszło dużo. Może 5% mam nowych
-
nick nieaktualnyJa wszystkie zakupy robię przez internet, mam do miasta prawie 40 km, paliwo kosztuje, poza tym zakupy męczą, w sklepach jest drożej i musiałabym poświęcić kilka dni na odwiedzenie wielu by skompletować, co chcę. Kupuję głównie na allegro i sprzedawców, którzy mają "wszystko", często mam dzięki temu darmową wysyłkę, a nawet jeśli nie, to i tak się opłaci przy dużych zakupach, ostatnio w aptece gemini zrobiłam zakupy za ponad 300 zł (wysyłka darmowa), na samym Linomagu (10 tubek) zaoszczędziłam 25 zł w porównaniu do cen z apteki u mnie we wsi gminnej.
Pieluszki tetrowe mają oznaczenia wagowe, kupiłam kilka cienkich 119g/m2 i kilka grubszych 140g/m2. Grubszych niż 140 nie spotkałam. Pieluszki są przydatne, do wytarcia, do okrycia, do położenia na przewijak, jeśli jest pokryty ceratką (pokrowiec na przewijak mi się nie sprawdzał, za dużo kłopotu z zakładaniem, a często był umazany smarowidłem, albo kupą, albo obsikany, więc pieluszka na przewijak szła, żeby malucha na zimnym nie kłaść. Pieluszki używałam do prac domowych, jak już dziecko wyrosło z ich etapu. Do tej pory mąż w garażu trzyma i wyciera ręce od smaru.
Butelkę kupiłam, 150 ml, dla noworodka wystarczy w zupełności. Nastawiam się na KP, jeśli zdarzy się tak, że to się nie uda, to 150 ml wystarczy.
Tu jest zestawienie obrazowe, ile zjada taki maluszek od urodzenia do miesiąca, to są mikroskopijne ilości na początek, http://www.rodzice.pl/wp-content/uploads/2015/11/Ile-mleka-dla-niemowlaka.jpg , piszę na wypadek, jakbyście się martwiły, że macie mało mleka po porodzie i dziecko jest głodne. Siary to są dosłownie mililitry, a jakże ważne, no i w razie jakbyście korzystały z laktatora w szpitalu czy potem, to pamiętajcie, że to co nim wyciągnięcie, to jest mniej niż dziecko wyciąga z piersi. Maszynka jest niedoskonała.
Acha, kupiłam też sterylizator (głównie z myślą o laktatorze, ale i butelki, ew. smoczki -choć nasza córka nie używała i lepiej nie przyzwyczajać). Poprzedni sterylizator uległ zniszczeniu, teraz kupiłam taki do mikrofalówki, Chicco. Wyparzanie wrzątkiem jest upierdliwe, łatwo się poparzyć polewając, a wygotowywanie pozostawia matowy osad na akcesoriach. Para działa najlepiej.ana1122 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfaktycznie mało takie dziecko zjada, jestem w szoku...
ja dostałam w szkole rodzenia butelkę z aventu 60ml (właśnie mnie dziwiło że taka mała hehe), więc na ten pierwszy tydzień pójdzie ona w ruch jeśli będzie trzeba. Też nastawiam się na kp (już sobie kupiłam femaltiker zgodnie z zaleceniem położnej i zabieram do szpitala na pierwsze dni na rozkręcenie laktacji), ale wiadomo że różnie może być i jedną butelkę warto mieć
Dominika dzięki za info o pieluchach w gemini, już jedno zamówienie poszło ale planuję jeszcze drugie po wypłacie, więc akurat jednym kurierem pójdzieDominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinomag maść (nie mylić z kremem)- jedyne, co stosowałam pod pieluszkę, świetnie działa na podrażnienia i im zapobiega, izoluje od moczu, kupy. Ma bardzo tłustą konsystencję, ale świetnie się rozprowadza i jest wydajny. Myślę, że u chłopca nawet wydajniejszy, bo mniejsze są tendencje do podrażnień przy siusiaku.
Tak polecane kremy z cynkiem u nas się nie sprawdziły, kupiłam co prawda najmniejszy pojemniczek sudocremu, ale te kremy wysuszają.
zielona tubka! jest też w czerwonej ale to nie to samo.
Acha, jak byłam w szpitalu z powodu poronienia, to leżała ze mną dziewczyna po porodzie (miała doczyszczaną macicę) i miała córcię w domu i przez telefon mówiła komuś, że mała ma bardzo czerwoną pupę, że nic nie pomaga. Ja jej poradziłam żeby spróbowała z Linomagiem maścią, ona wysłała męża po ten preparat i na drugi dzień dzwonili, że jest poprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 11:00
.kropka., Dominika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja jeszcze się gryzę, jakie pieluszki na początek. Jak urodziła się córka to miałam w szpitalu dla niej Pampers z wycięciem na pępek, a teraz nie mają ich w ofercie. Kupiłam paczkę Pampers 3-6 kg, bo nastawiam się na większe dziecko. Pocieszam się, że w razie, jakby okazały się za duże, to mąż skoczy do pierwszego lepszego sklepu i kupi mniejsze. Sporo osób poleca Dada, o wiele tańsze niż Pampers, ale nie widziałam tych Dada, może zaryzykuję i kupię paczkę, bo po co przepłacać, jeśli są tak samo dobre jak Pampers. Bo w czasie, jak urodziłam córkę żadne pieluchy im nie dorównywały.
-
Elaria wrote:A ja jeszcze się gryzę, jakie pieluszki na początek. Jak urodziła się córka to miałam w szpitalu dla niej Pampers z wycięciem na pępek, a teraz nie mają ich w ofercie. Kupiłam paczkę Pampers 3-6 kg, bo nastawiam się na większe dziecko. Pocieszam się, że w razie, jakby okazały się za duże, to mąż skoczy do pierwszego lepszego sklepu i kupi mniejsze. Sporo osób poleca Dada, o wiele tańsze niż Pampers, ale nie widziałam tych Dada, może zaryzykuję i kupię paczkę, bo po co przepłacać, jeśli są tak samo dobre jak Pampers. Bo w czasie, jak urodziłam córkę żadne pieluchy im nie dorównywały.
-
Jeśli chodzi O chleb dla cukrzyków to jest pakowany w piekarni przy krojeniu w czysta reklamowke. Dziś próbuje zjeść kromkę chleba z masłem O tej 21
-
nick nieaktualnyco do tych dada, też czytałam i opinie są podzielone. Jedni piszą, że super, inne że mniej chłonne.. sama już nie wiem
Ja mam zamiar wybrać się do rossmana po pampersy, bo jest fajna cena i wychodzą za sztukę chyba taniej niż Dada
0,45zł/szt
http://www.rossmann.pl/Produkt/Pampers-Premium-Care-pieluchy-2-New-Baby-3-6-kg-22-szt,378964,6741
0,46zł/szt
http://www.rossmann.pl/Produkt/Pampers-New-Baby-Dry-pieluchy-2-Mini-3-6-kg-80-szt,103094,6743 -
Cześć dziewczyny
Ja tydzień temu byłam na ostatniej wizycie u diabetologaPowiedziała, że cukry ładne, dała zapas pasków i mogę mierzyć rzadziej, tylko po głównych posiłkach + na czczo. Ja i moje palce jesteśmy przeszczęśliwi
Na czczo co prawda miewam ok. 92,93 ale bez przesady nie muszę być perfekcyjna
U ginekologa też wszystko dobrze. Alicja waży 2400 g
Co do pieluch tetrowych to ja zamawiałam na Gemini te pieluchy lux, polecam, są grubsze i po praniu nic się nie dzieje. Wzięłam 20 szt do tego mam kilka flanelek i pieluszki bambusowe. Pieluchy jednorazowe kupiłam pampersa białego 1 i dada 1. Do smarowania pupy bephanten ale w domu mam też linomag. Butelki kupiłam 2 z Avent natural chyba to jest 125 ml a na szkole rodzenia dostałam jeszcze 1 Avent 60 ml i Lovi aktywne ssanie więc mam zapasWszystko mam gotowe, torby popakowane teraz tylko leżeć i czekać do maja mi pozostało
.kropka., Justice lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam 2 butelki 125 i 250 ml. Tylko słyszałam że najlepiej kupić z anatomicznym smoczkiem? Czy któras ma z tym doświadczenie?
-
ana1122 wrote:Ja kupiłam 2 butelki 125 i 250 ml. Tylko słyszałam że najlepiej kupić z anatomicznym smoczkiem? Czy któras ma z tym doświadczenie?
Nie ze swojego doświadczenia ale kilku znajomych polecało właśnie żeby patrzeć czy antylkolkowe smoczki i czy z anatomicznym kształtem