X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polecano butelki firmy MAM, podobno nie oduczają ssania piersi i są antykolkowe (no i można je wyparzać w mikrofali). Ja się w taką zaopatrzę

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smoczki to lepiej brać silikonowe czy kauczukowe?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to chyba zależy od tego jaką butelkę wybierzesz, bo z tego co widziałam to każda firma ma swoje - nie wiem czy są zamienniki, które nie będą ciekły :)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    a to chyba zależy od tego jaką butelkę wybierzesz, bo z tego co widziałam to każda firma ma swoje - nie wiem czy są zamienniki, które nie będą ciekły :)
    Chodzi mi O smoczki do buzi nie do butelki

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na te swoje butelki z canpola to są antykolkowe nawet nie wiedziałam że takie mam:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 12:57

.kropka. lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:09

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny wróciłam z ostatnich zakupów i prawie padlam w sklepie poważnie. Zostawiłam wózek w kolejce poszłam po soczek ostatkiem sił z mroczkami przed oczami wypiłam i dopiero mi lepiej się zrobiło. Ja pierdziele paskudne uczucie.
    A co do pieluszek z wycięciem to mam babydream, pampersy i te z Lidla tez maja wycięcie. Jedynie moje dada nie mają bo zamiast 1 wzięłam 2. Chce zobaczyć jak dupka mojej Kluseczki do nich podejdzie i wybiorę wtedy których używać :)

A w ogóle wczoraj pan doktor kazał mi męża molestowac bo mam długa szyjkę hehe. 2 tygodnie temu było 4,6 a teraz 3,5. Mówił ze się skraca ale trzeba jej pomagać. Wiec musze męża przydusic w przyszłym tygodniu no i mój pasek ciążowy przewidzial :) A zaraz idę piec ciasta tak wolno trzeba coś juz robić :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:03

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice tak mysle ze to niedocukrzenie bo nigdy tak nie miałam w ciazy i niby przed wyjściem jadłam ale wiadomo duszno i stać ciągle ale pamietalam ze w razie czego soczek pomarańczowy i od razu jak ręką odjal i w domku obiad i jest ok :)
    Dokładnie zlecialy te tygodnie niesamowicie naprawdę :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do okrywania ja mam 2 duże pieluchy 120x120 muślinowe (100% bawełniane), mięciutkie i przewiewne, o wiele przyjemniejsze niż tetrowe i własnie z zamiarem stosowania jako "kocyk" latem lub do otulania (jeśli dziecko pozwoli :D). Bardzo fajne ale w Polsce niestety nie widziałam, swoje zamówiłam z aliexpress po 15zł za sztukę ;)

Dominika Ty szczęściaro już niedługo będziesz śmigać na porodówkę... ja do czerwca to chyba oszaleję :P Najchętniej to bym już poszła urodzić, bo mi ten brzuch zaczyna bardzo przeszkadzać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 15:30

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka tak ja po Świętach juz mogę rodzic nie obrazę się hihi :)
    A ja już piekę dwa ciasta sernik i szarlotka mniam a zapachy niesamowite :)
    A co do brzucha to powiem ze mi nawet jak chodzę jest ok, ale przy lezeniu nie umiem się już z boku na bok przetoczyć :)

.kropka. lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja się powoli zaczynam czuć jak hipopotam :D Niestety o szybkim wstaniu z łóżka nie ma mowy, to samo z szybszym wejściem po schodach

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka rozumiem Cię doskonale :) nie umiem szybko chodzić bo mnie przechyla do przodu i brzuch twardnieje :) uroki ciazy, ale to takie słodkie w sumie :)

h4py1w9.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ciekawostkę cukier mierzony O 6 godzinie 91 A potem poszlam na pobranie krwi I przy okazji zbadalam glukoze o godz 8 juz 98 jak to jest

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana z głodu organizm zrobił wyrzut glukozy i stad ten wynik. Luz z nerwów np. Ja kiedyś rano wstałam i 90 poszłam na pobranie prawie zemdlalam z głodu i było 107, wróciłam do domu i juz było 90. Zdarzają się takie wyrzuty.

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:03

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Ana z głodu organizm zrobił wyrzut glukozy i stad ten wynik. Luz z nerwów np. Ja kiedyś rano wstałam i 90 poszłam na pobranie prawie zemdlalam z głodu i było 107, wróciłam do domu i juz było 90. Zdarzają się takie wyrzuty.
    To Jak badam zawsze Tak ok 7 to też już pewnie robi się wyrzut i może dlatego mam powyżej 90

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam od męża kawałek bułki czosnkowe i pokaralo mnie niemal natychmiast zgaga :/

Liczę na to ze takie atrakcje szybko przechodzą po porodzie

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja mam problem z zgaga:-( A ja się dziś rozpieszczam miałam ochotę na sernik to sobie zjadłam A co tam A teraz zjadłam dorsza z kalafiorem:-) już myślę O kolacji:-D

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łososia z frytkami :D cukrzyca jest śmieszna, w ramach zdrowej diety mogę jeść frytki ale rozgoyowanych warzyw już nie :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ