X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam po śniadaniu 137, na czczo nie wiem bo zapomniałam zmierzyć, głodna byłam i dopiero jak zjadłam to sobie przypomniałam :) życie :)

ana1122 lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukinia pieczarki papryka pomidory w puszczę, zawiodłam się na warzywach i parafrazujac Mem knopersy mi tego nie robią :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit dokładnie i jeszcze 7 days mi tego nie robi :) zjadłam kiedyś 7 days i princessa i 102, a zjadłam te warzywa i 125 :)

h4py1w9.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilą zjadłam gorzka czekoladę I ciastko zbozowe Ale dziś się źle czuje jestem strasznie słaba

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie praktycznie jem coś słodkiego, mierzylam kilka razy tak co 15 minut i maks 110 było. Jak nie skacze cukier to nie wiem jak miałoby to zaszkodzić, mój organizm nie jest raczej taki mądry i nie klasyfikuje o wyrodna matka zjadła coś z zakazanej półki trzeba jej zaszkodzić :/ A czasami z tym częsty, jedzeniem mam już dość i zamiast kolejnej kanapki wole ten jogurt, danio czy cokolwiek dla odmiany.

Poza tym czuje się parszywie, kupię mnie w krzyżu co odczytuje jako lekkie skurcze i zapowiedź boli krzyżowych przy porodzie, jak sobie do tego dodam wymuszenie kolejnej kanapki to obecnie mi się zyc:p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie słodkie jem :) mój dramat to to że kupiłam mini batony twix i snickers w biedronce na wage także tego :) a jogurty tez jem bo za dużo chleba to mnie zgaga zabija :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj problem to zgaga po razowym chlebie. Wczesniej ten chleb tak mi nie szkodził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, nie pomyślałam, że tshirt jest nierozpinany :D i to świecenie tyłkiem ;) No cóż może po prostu znajdę w lumpku jakąś koszulę do porodu a jak nie to trzeba będzie te kilkadziesiąt zł spisać na straty jeśli normalna się nie dopierze :) To będzie mój pierwszy poród, ale coś mi się wydaje, że każdy ciuch będzie po nim wyglądał masakrycznie :D

Elaria to mnie zmartwiłaś, bo zamówiłam właśnie te wielkie podpaski bella.. no trudno :P

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja kupowalam na allegro koszule i tam są nawet po 19 zł plus przesyłka. Albo faktycznie lumpek jest rozwiązaniem :)

Elaria u mnie po razowym dramat szczególnie wieczorem. Budzę się w nocy i aż mnie uszy od zgagi bolą.

.kropka. lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja kupiłam z bonprix koszulę do karmienia czarną :) I drugą różową, obie fajnej jakości i niedrogie, jeszcze masz czas żeby sobie zamówić.

Taką mam różową, ale są różne kolory:
    http://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-8616628/?catalogueNumber=943160&type=image&category=1723&return=ref

A taką czarnąhttp://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-397419478/?catalogueNumber=904928&type=image&category=1723&return=ref

Jeśli chcesz coś zamówić, to bierz na rozmiar sprzed ciąży, bo w bonprix wychodzą spore rozmiary.

Ja zamówiłam takie podkłady: canpol (dwie paczki dziennych http://allegro.pl/canpol-podklady-poporodowe-profilowane-10x-73-003-i5519644132.html?reco_id=8dbfb63b-1f77-11e7-bd74-d89d675b9d50 i dwie nocnych ) wyglądają fajnie oraz podklady na łóżko babyono http://allegro.pl/podklady-do-przewijania-60-90-babyono-10sztuk-i5774373245.html z przylepcami, mam nadzieję, że uchronią prześcieradło, bo jednak przecieków się nie uniknie.

.kropka. lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu to sobie kupię koszule na ramiaczka i rozpinana żeby mały polezal na piersi mamy:-) potem mam 2 na krótki rękaw z guzikami do karmienia. Jeżeli chodzi O pokłady to też mam te canpola Ale niektórzy polecają belli bo są grubsze i przesuwają powietrze

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka, ja miałam cc ze wskazań medycznych. Jestem bardzo niska, 150 cm, więc mam drobną miednicę (choć jestem gruba), a dziecko szacowano na 3900 (wyszła 3650), a wówczas gin powiedział, że to dla mnie i dla dziecka ryzyko powikłań, zwichnięcia barków itd. Ale pod koniec ciąży i tak dostałam gestozy (zatrucie ciążowe), razem z dużym nadciśnieniem, mega obrzękami, więc i tak byłoby cc.
    Bałam się, ale bardziej bałabym się pójścia na żywioł sn w mojej sytuacji. Na szczęście zachowałam przytomność podczas operacji, miałam tylko znieczulenie do kręgosłupa, rana goiła się dobrze, bolała do wytrzymania, mogłam na drugi dzień sama zajmować się córką. Widziałam dziewczyny po sn, które popękały/ były ponacinane tak, że nie mogły usiedzieć. Uważam, że sn jest lepsze, bo naturalne, byle mieć zaufane osoby koło siebie, które pomogą, a w razie czego zareagują np, zarządzą cc zanim będzie za późno. Powikłań po cc u siebie nie widziałam, a córka urodziła się zdrowa. Miała mocną żółtaczkę, ale nie wiem, czy to wina cc, bo po sn dzieci też ją miały. Naświetlali ją lampami UV. Mówią, że trudniejsze jest karmienie piersią, że później może pojawić się pokarm, ja akurat miałam pokarm od początku, siarę od 5-6 miesiąca ciąży, w tej ciąży też tak szybko mam siarę. Czyli cc obeszło się ze mną i córką łaskawie. Teraz znów będzie cc, ale wcale mniej się nie boję, ale sn bałabym się bardziej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się, że poród sn jest faktycznie lepszy, bo dziecko dostaje florę bakteryjną od matki a nie od personelu medycznego, bo jest to bardziej naturalne i mniej inwazyjne. Jakby nie patrzeć cc to operacja, po której mogą pozostać zrosty odzywające się przez całe życie. Nie wyobrażam sobie mieć cc "na życzenie" bo nie chce mi się rodzić sn, ale jeśli ktoś ma cc ze wskazań medycznych, to jest jak najbardziej ok i taka kobieta w niczym nie jest gorsza od innych. Trzeba pamiętać, że chodzi o dobro 2 ludzi i decyzja o sposobie porodu powinna być podjęta tak, aby była najlepsza dla obojga.

Mój gin twierdzi, że z porodem jest jak z szachami - trzeba brać pod uwagę wiele możliwości i planować do przodu :D

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka a u was po cc nie może tata kangurowac Maluszka? Ja niby mam mieć SN ale wiadomo jak jest i w razie czego mąż wyraził szczere chęci na kangurowanie i szpital udostępnia coś takiego o ile tatuś chce :) wtedy wiadomo co się dzieje z dzieckiem np :)
    Co do stary ja nie mam nic a nic. Zobaczymy co będzie :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą te opisy na suwaczku ciazowym mnie rozwalają :) :) jesteś ociezala, ale jak chcesz to uprawiaj sex :) ostatnie o czym myślę to sex hehe :) nie umiem się przetoczyć z boku na bok a co dopiero to :) :)

ana1122, Elaria lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    W szpitalu mówią, że może "jak są warunki". No ale wiadomo, że potem powiedzą, że warunków nie ma:/ bo osobnej sali do przytulania się z bobo :) nie ma.
    Kurcze szkoda. I nas bez problemu. Nawet namawiają do tego na szkole rodzenia :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:09

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza :) Malutka waży 3 kg i jest za mała o 1,5 tygodnia wiec mam odstawić juz glukometr i jeść i cieszyć się końcówka ciazy :) łożysko idealne podobno mogę chodzić z nim kolejne 9 miesięcy hehe przepływy super :) no i jak nie urodze to za dwa tygodnie we wtorek do szpitala :) wiec właśnie jem pizze :) :)

ana1122, Kredka123, Elaria, Spirit, Justice lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego :-) Byle zgaga nie dopiekła po pizzy. Ja właśnie zjadłam domowy mus truskawkowy, a pojadłabym świeżych, ale tych polskich, bo to co obecnie sprzedają nie smakuje mi.

Jutro jadę na pobranie krwi i badanie moczu i do okulisty.

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ