Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dominika89 wrote:A ja dziś byłam na paznokciach, teraz sobie pofarbowalam włosy, później ktg, a na wieczór wisienka na torcie depilacja hehe
ale w wydaniu kremu do depilacji i zobaczymy jak mi pójdzie
hehe oby to był przypływ energii przed porodem
-
nick nieaktualnyA u mnie w szpitalu piszą, żeby paznokcie mieć krótko obcięte i niemalowane. W razie jakiejś operacji nie widać, czy paznokcie nie sinieją.
A akurat nic z paznokciami nie robię, ale wybieram się w tym tygodniu do fryzjera, tak średnio co 2 miesiące chodzę. No i muszę pedicure zrobić, chyba dam jeszcze radę sama. A dziś wyczułam na plecach taką szorstką skórę, chyba męża poproszę, żeby mi pilingiem potraktował w tym miejscu, bo mam problem, żeby tam docisnąć.
A dziś zajmowałam się prasowaniem ciuszków i pościeli maluszka.
Wczoraj na wizycie niby wszystko dobrze, Tadek waży 3 kg. -
No a ja dziś dopytalam położnej i mówi że akurat u mnie w szpitalu nikt nie diagnozuje po paznokciach bo to nie średniowiecze hehe
ale w razie gdybym trafiła na jakiegoś przedpotopowego lekarza to te u stóp będą niepomalowane
a na KTG zero skurczu wiec czekamy
-
nick nieaktualny
-
Justice dlatego ja się niczym nie sugeruje, bo i tak nie mam na to wpływu
jak nic nie ruszy to wtorek szpital i to juz troszkę nie fajne bo wolała bym tak wiesz naturalnie zupełnie, ale skoro mojej Klusce tak dobrze to niech siedzi
ona jest najważniejsza i jej potrzeby
A co do A twojej decyzji to faktycznie ciężki temat, bo niestety jest ta presją przy cukrzycy ze termin i szpital, a wiadomo ze każdy poród może się zakończyć cesarka. I pytanie co lepsze planowa czy taka na szybko. Ciężka decyzja niestety. Sama nie wiem co bym zrobiła, bo każdy poród ma swoje wady i zalety i nigdy nie wiadomo jak która się będzie czuć poto taka trochę loteria
-
nick nieaktualnyJustice, mam mieć cesarkę. Tak zasugerowałam ginowi i nawet nie oponował. Pierwszy poród też cc, miałam wysokie ciśnienie, po prostu stan przedrzucawkowy, a nawet przed tym, jak się rozwinął, ówczesny lekarz prowadzący sugerował cc ze względu na mój mikry wzrost i dużą córkę.
Wiecie, mimo pomyślnej pierwszej cesarki wcale mniej się nie boję tej drugiej. Minęło prawie 9 lat. Organizm się starzeje, nie wiadomo jacy lekarze się trafią. Jeśli trafię w wyznaczoną datę (to już za 3 tygodnie!) to mój gin jest na dyżurze. Ale przecież nie od niego jednego wszystko zależy.
Mnie przed cc golili, teraz chyba zrobię to w domu. W każdym razie busz przy takiej ilości krwi w połogu to kłopot z higieną. -
nick nieaktualny
-
A ja jednocześnie chce juz rodzic i nie chce. Jak ja urodze taka osłabiona katarem masakra
pierwszy raz w nocy odkąd pamiętam obudziłam się cała spocona z osłabienia. Wzięłam gorący prysznic śniadanie i do łóżka. Ja pierdziele czemu teraz no. Ale powiem szczerze że przynajmniej lecze sie juz i sokiem malinowym i miodem i juz mi wiszą te cukry bo chce być zdrowa no. Troszkę mnie to podlamuje... A poród może się zacząć w każdej sekundzie
-
nick nieaktualnyDominika, a czujesz coś, że poród może się zacząć?
Ja dziś po 2 kromkach zwykłego chleba ze swojską szynką i keczupem miałam 106A jeszcze niedawno po 1 kromce razowca miałam 116
Cukier mierzę sporadycznie, na czczo i po jakichś większych węglach, np. dziś, bo zwykle jem 1 kromkę, ale ta szynka jest boska i tak jakoś 2 kromki pochłonęłam.
-
Dominika ja tam jeszcze nie r odzilam, ale jak miałam te skurcze regularne to jakbym ozdrowiala z wszystkich dolegliwości, więc może organizm się regeneruje przed godziną zero? Przyznaj,niej ja sobie tak wmawiam :p bo czasem mam takie kiepskie dni ze stwierdzam ze nie dałabym rady :p
2017 #1
2019 #2
-
Powiem wam ze zupełnie nic nie czuje odnośnie porodu choć właśnie się wydepilowalam i mam skurcze w podbrzuszu hehe ale takie mikro
ale to z wysiłku chyba wiec leżę i zobaczymy
Spirit może masz rację ze dostane wtedy adrenaliny i dam rade
Elaria super wyniki i oby juz tak było do poroduElaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny