X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:06

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ale ja jeszcze nie chce bo ten cholerny katar wrrrr i gardło do tego doszło. Jestem zlaaa wiec wpuszczam Cię w razie czego przed siebie :) choć mowie wczoraj do męża ze rodze z czwartku na piątek bo tak hehe :) zobaczymy dziś mam ktg :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na paznokciach, teraz sobie pofarbowalam włosy, później ktg, a na wieczór wisienka na torcie depilacja hehe :) ale w wydaniu kremu do depilacji i zobaczymy jak mi pójdzie :) hehe oby to był przypływ energii przed porodem :)

h4py1w9.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    A ja dziś byłam na paznokciach, teraz sobie pofarbowalam włosy, później ktg, a na wieczór wisienka na torcie depilacja hehe :) ale w wydaniu kremu do depilacji i zobaczymy jak mi pójdzie :) hehe oby to był przypływ energii przed porodem :)
    A czy to prawda że przed porodem trzeba się ogolic na łyso:-) ?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie wiem czy na lyso ale chyba na pewno trzeba przyciąć hehe :) dlatego kupiłam krem do depilacji żeby się nie pociąć i nie zemdlec bo ja mam w tych rejonach sporo pieprzykow i jeszcze bym sobie maszynka coś uciela hihi :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w szpitalu piszą, żeby paznokcie mieć krótko obcięte i niemalowane. W razie jakiejś operacji nie widać, czy paznokcie nie sinieją.

A akurat nic z paznokciami nie robię, ale wybieram się w tym tygodniu do fryzjera, tak średnio co 2 miesiące chodzę. No i muszę pedicure zrobić, chyba dam jeszcze radę sama. A dziś wyczułam na plecach taką szorstką skórę, chyba męża poproszę, żeby mi pilingiem potraktował w tym miejscu, bo mam problem, żeby tam docisnąć.

A dziś zajmowałam się prasowaniem ciuszków i pościeli maluszka.
    Wczoraj na wizycie niby wszystko dobrze, Tadek waży 3 kg.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dziś dopytalam położnej i mówi że akurat u mnie w szpitalu nikt nie diagnozuje po paznokciach bo to nie średniowiecze hehe :) ale w razie gdybym trafiła na jakiegoś przedpotopowego lekarza to te u stóp będą niepomalowane :) a na KTG zero skurczu wiec czekamy :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:00

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice dlatego ja się niczym nie sugeruje, bo i tak nie mam na to wpływu :) jak nic nie ruszy to wtorek szpital i to juz troszkę nie fajne bo wolała bym tak wiesz naturalnie zupełnie, ale skoro mojej Klusce tak dobrze to niech siedzi :) ona jest najważniejsza i jej potrzeby :)

A co do A twojej decyzji to faktycznie ciężki temat, bo niestety jest ta presją przy cukrzycy ze termin i szpital, a wiadomo ze każdy poród może się zakończyć cesarka. I pytanie co lepsze planowa czy taka na szybko. Ciężka decyzja niestety. Sama nie wiem co bym zrobiła, bo każdy poród ma swoje wady i zalety i nigdy nie wiadomo jak która się będzie czuć po :) to taka trochę loteria :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, mam mieć cesarkę. Tak zasugerowałam ginowi i nawet nie oponował. Pierwszy poród też cc, miałam wysokie ciśnienie, po prostu stan przedrzucawkowy, a nawet przed tym, jak się rozwinął, ówczesny lekarz prowadzący sugerował cc ze względu na mój mikry wzrost i dużą córkę.
    Wiecie, mimo pomyślnej pierwszej cesarki wcale mniej się nie boję tej drugiej. Minęło prawie 9 lat. Organizm się starzeje, nie wiadomo jacy lekarze się trafią. Jeśli trafię w wyznaczoną datę (to już za 3 tygodnie!) to mój gin jest na dyżurze. Ale przecież nie od niego jednego wszystko zależy.

Mnie przed cc golili, teraz chyba zrobię to w domu. W każdym razie busz przy takiej ilości krwi w połogu to kłopot z higieną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednocześnie chce juz rodzic i nie chce. Jak ja urodze taka osłabiona katarem masakra :( pierwszy raz w nocy odkąd pamiętam obudziłam się cała spocona z osłabienia. Wzięłam gorący prysznic śniadanie i do łóżka. Ja pierdziele czemu teraz no. Ale powiem szczerze że przynajmniej lecze sie juz i sokiem malinowym i miodem i juz mi wiszą te cukry bo chce być zdrowa no. Troszkę mnie to podlamuje... A poród może się zacząć w każdej sekundzie :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, a czujesz coś, że poród może się zacząć?

Ja dziś po 2 kromkach zwykłego chleba ze swojską szynką i keczupem miałam 106 :) A jeszcze niedawno po 1 kromce razowca miałam 116 :) Cukier mierzę sporadycznie, na czczo i po jakichś większych węglach, np. dziś, bo zwykle jem 1 kromkę, ale ta szynka jest boska i tak jakoś 2 kromki pochłonęłam.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tam jeszcze nie r odzilam, ale jak miałam te skurcze regularne to jakbym ozdrowiala z wszystkich dolegliwości, więc może organizm się regeneruje przed godziną zero? Przyznaj,niej ja sobie tak wmawiam :p bo czasem mam takie kiepskie dni ze stwierdzam ze nie dałabym rady :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze zupełnie nic nie czuje odnośnie porodu choć właśnie się wydepilowalam i mam skurcze w podbrzuszu hehe ale takie mikro :) ale to z wysiłku chyba wiec leżę i zobaczymy :)
    Spirit może masz rację ze dostane wtedy adrenaliny i dam rade :)

Elaria super wyniki i oby juz tak było do porodu :)

Elaria lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wtedy taki dzień ze co chwilę do polu dnia spalam i jadłam i potem miałam siłę po południu i bum"D w dniu prawdziwego porodu liczę na powtórkę :D

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie wiem co mi jest hehe :) zjadłam bigos, kanapkę, trochę chipsów ( może z 8 sztuk) i jakiś puding :) albo się przyjmie, albo nie :) :) a Malutka tańczy makarene, aż mnie zebra bolą :) i lepiej się poczułam :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to do rodzenia :D

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No to do rodzenia :D
    Tak właśnie się obudziłam hihi :) i mam chcice na hamburgera, albo coś takiego :) ale zjem kanapkę lepiej :)

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ