X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:06

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit ale ja jeszcze nie chce bo ten cholerny katar wrrrr i gardło do tego doszło. Jestem zlaaa wiec wpuszczam Cię w razie czego przed siebie :) choć mowie wczoraj do męża ze rodze z czwartku na piątek bo tak hehe :) zobaczymy dziś mam ktg :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na paznokciach, teraz sobie pofarbowalam włosy, później ktg, a na wieczór wisienka na torcie depilacja hehe :) ale w wydaniu kremu do depilacji i zobaczymy jak mi pójdzie :) hehe oby to był przypływ energii przed porodem :)

h4py1w9.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    A ja dziś byłam na paznokciach, teraz sobie pofarbowalam włosy, później ktg, a na wieczór wisienka na torcie depilacja hehe :) ale w wydaniu kremu do depilacji i zobaczymy jak mi pójdzie :) hehe oby to był przypływ energii przed porodem :)
    A czy to prawda że przed porodem trzeba się ogolic na łyso:-) ?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie wiem czy na lyso ale chyba na pewno trzeba przyciąć hehe :) dlatego kupiłam krem do depilacji żeby się nie pociąć i nie zemdlec bo ja mam w tych rejonach sporo pieprzykow i jeszcze bym sobie maszynka coś uciela hihi :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w szpitalu piszą, żeby paznokcie mieć krótko obcięte i niemalowane. W razie jakiejś operacji nie widać, czy paznokcie nie sinieją.

A akurat nic z paznokciami nie robię, ale wybieram się w tym tygodniu do fryzjera, tak średnio co 2 miesiące chodzę. No i muszę pedicure zrobić, chyba dam jeszcze radę sama. A dziś wyczułam na plecach taką szorstką skórę, chyba męża poproszę, żeby mi pilingiem potraktował w tym miejscu, bo mam problem, żeby tam docisnąć.

A dziś zajmowałam się prasowaniem ciuszków i pościeli maluszka.
    Wczoraj na wizycie niby wszystko dobrze, Tadek waży 3 kg.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dziś dopytalam położnej i mówi że akurat u mnie w szpitalu nikt nie diagnozuje po paznokciach bo to nie średniowiecze hehe :) ale w razie gdybym trafiła na jakiegoś przedpotopowego lekarza to te u stóp będą niepomalowane :) a na KTG zero skurczu wiec czekamy :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:00

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice dlatego ja się niczym nie sugeruje, bo i tak nie mam na to wpływu :) jak nic nie ruszy to wtorek szpital i to juz troszkę nie fajne bo wolała bym tak wiesz naturalnie zupełnie, ale skoro mojej Klusce tak dobrze to niech siedzi :) ona jest najważniejsza i jej potrzeby :)

A co do A twojej decyzji to faktycznie ciężki temat, bo niestety jest ta presją przy cukrzycy ze termin i szpital, a wiadomo ze każdy poród może się zakończyć cesarka. I pytanie co lepsze planowa czy taka na szybko. Ciężka decyzja niestety. Sama nie wiem co bym zrobiła, bo każdy poród ma swoje wady i zalety i nigdy nie wiadomo jak która się będzie czuć po :) to taka trochę loteria :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, mam mieć cesarkę. Tak zasugerowałam ginowi i nawet nie oponował. Pierwszy poród też cc, miałam wysokie ciśnienie, po prostu stan przedrzucawkowy, a nawet przed tym, jak się rozwinął, ówczesny lekarz prowadzący sugerował cc ze względu na mój mikry wzrost i dużą córkę.
    Wiecie, mimo pomyślnej pierwszej cesarki wcale mniej się nie boję tej drugiej. Minęło prawie 9 lat. Organizm się starzeje, nie wiadomo jacy lekarze się trafią. Jeśli trafię w wyznaczoną datę (to już za 3 tygodnie!) to mój gin jest na dyżurze. Ale przecież nie od niego jednego wszystko zależy.

Mnie przed cc golili, teraz chyba zrobię to w domu. W każdym razie busz przy takiej ilości krwi w połogu to kłopot z higieną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednocześnie chce juz rodzic i nie chce. Jak ja urodze taka osłabiona katarem masakra :( pierwszy raz w nocy odkąd pamiętam obudziłam się cała spocona z osłabienia. Wzięłam gorący prysznic śniadanie i do łóżka. Ja pierdziele czemu teraz no. Ale powiem szczerze że przynajmniej lecze sie juz i sokiem malinowym i miodem i juz mi wiszą te cukry bo chce być zdrowa no. Troszkę mnie to podlamuje... A poród może się zacząć w każdej sekundzie :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, a czujesz coś, że poród może się zacząć?

Ja dziś po 2 kromkach zwykłego chleba ze swojską szynką i keczupem miałam 106 :) A jeszcze niedawno po 1 kromce razowca miałam 116 :) Cukier mierzę sporadycznie, na czczo i po jakichś większych węglach, np. dziś, bo zwykle jem 1 kromkę, ale ta szynka jest boska i tak jakoś 2 kromki pochłonęłam.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tam jeszcze nie r odzilam, ale jak miałam te skurcze regularne to jakbym ozdrowiala z wszystkich dolegliwości, więc może organizm się regeneruje przed godziną zero? Przyznaj,niej ja sobie tak wmawiam :p bo czasem mam takie kiepskie dni ze stwierdzam ze nie dałabym rady :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze zupełnie nic nie czuje odnośnie porodu choć właśnie się wydepilowalam i mam skurcze w podbrzuszu hehe ale takie mikro :) ale to z wysiłku chyba wiec leżę i zobaczymy :)
    Spirit może masz rację ze dostane wtedy adrenaliny i dam rade :)

Elaria super wyniki i oby juz tak było do porodu :)

Elaria lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wtedy taki dzień ze co chwilę do polu dnia spalam i jadłam i potem miałam siłę po południu i bum"D w dniu prawdziwego porodu liczę na powtórkę :D

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nie wiem co mi jest hehe :) zjadłam bigos, kanapkę, trochę chipsów ( może z 8 sztuk) i jakiś puding :) albo się przyjmie, albo nie :) :) a Malutka tańczy makarene, aż mnie zebra bolą :) i lepiej się poczułam :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to do rodzenia :D

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No to do rodzenia :D
    Tak właśnie się obudziłam hihi :) i mam chcice na hamburgera, albo coś takiego :) ale zjem kanapkę lepiej :)

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ