X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 00:52

• Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Mmmoni nie stresuj się. W czwartek będziesz u diabetologa i najwyżej przepisze Ci insulinę prze rannymi posiłkami... Będzie dobrze. Trzymam kciuki.
    Dzięki!!!!!! Insuliny sie nie boję. Nawet bym wolała ją brać w tej sytuacji. Dam znać :)

590f1787e23e5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmoni popytaj w aptekach bo maja gdzie niegdzie plyn do skalibriwania glukometru wystarczy zrobic to raz na poczatku. W aptece powinni zrobic to za darmo tak bylo w moim przypadku.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Mmmoni popytaj w aptekach bo maja gdzie niegdzie plyn do skalibriwania glukometru wystarczy zrobic to raz na poczatku. W aptece powinni zrobic to za darmo tak bylo w moim przypadku.
    Pytałam i babka powiedziała, że nie mają i w hurtowni też do tego countura. Ale skoro mówicie tez że ten model tak ma to zostawiam to bez kalibracji. Do drugiego glukometru mam płyn bo był z nim w pakiecie

590f1787e23e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 00:53

• Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glucosense pro. Jaka różnica jeszcze nie wiem bo tego countura jeszcze nie uruchomiłam. Póki co mam jeszcze paczkę pasków i chce ją zużyć. A szkoda wywalić. Jak będę pod koniec paczki to sprawdze różnice.
    Dziewczyny, a jeszcze chcialam zapytać skąd bierzecie krew, tylko z opuszków? Mam problem bo ja mam tylko jedną rękę do użytku, nie w chcę kłuć się we wszystkie palce bo są mi one bardziej potrzebne niż osobie z dwoma, a już czuję że dwa z nich nie za długo pociagną. Będę pytać lekarza ale może coś podpowiecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 15:23

590f1787e23e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już właśnie też mam siniaki paskudne :( no nic, będę walczyć dalej. Po porannej akcji z wysokim cukrem teraz jest super dobrze

590f1787e23e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Elaria lubi tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmoni ja zazwyczaj meczylam lewa reke palec srodkowy serdeczny i maly idzie sie przyzwyczaic po ciazy w moment dojdzie do siebie. W wskazujacy i kciuki niepowinno sie kluc.

Justice zaraz bedzie cieplo wiec przemysl i niekupuj za duzo rzeczy z dlugim rekawem i rajstop bo niebeda potrzebne, przemysl co naprawde sie przyda zeby niewdawac kasy w bloto;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria u Ciebie moze sie zaczac w kazdej chwili. Mowisz nic sie narazie nie zapowiada, ale wiesz poszlam z 7 cm nie czujac tego. Jak tak dzisiaj o tym mysle, to az mam ciarki. Jakbym nie miala wizyty, to
    poczulabym dopiero na parte, a tu sama z w domu ze szkrabem 21 miesiecznym.
    Justice, to prawie cala wyprawka hehehe, ale spokojnie zdążysz :-D Ja spakowana torbe mialam w 34 :-) Justice na ktory szpital w koncu sie zdecydowalas?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to chcialabym juz taka prawdziwa wiosne :-( Meczaca ta pogoda, to ubieranie itd. Starszy urodzony w czerwcu i bylo cudownie cieplo, nie trzeba bylo na nic uważać, ze przewieje, ze zimno, czapeczki kocyki itd. Zakladalam tylko krótkego bodziaka i heja :-) Zycze wam, zeby juz cudownie grzalo sloneczko na narodziny waszych szkrabow :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Elaria u Ciebie moze sie zaczac w kazdej chwili. Mowisz nic sie narazie nie zapowiada, ale wiesz poszlam z 7 cm nie czujac tego. Jak tak dzisiaj o tym mysle, to az mam ciarki. Jakbym nie miala wizyty, to
    poczulabym dopiero na parte, a tu sama z w domu ze szkrabem 21 miesiecznym.
    Justice, to prawie cala wyprawka hehehe, ale spokojnie zdążysz :-D Ja spakowana torbe mialam w 34 :-) Justice na ktory szpital w koncu sie zdecydowalas?
    Byłam wczoraj u gina, szyjka zamknięta, młody jeszcze się nie wstawia do kanału, jego zdaniem dotrzymam do 11 maja. :) Dostałam skierowanie do szpitala, z adnotacją, że cesarka. Mam się zgłosić w środę 10 maja przed południem, a cięcie ma być w czwartek 11 maja, zależy mi na tym terminie, żeby trafić na dyżur mojego gina.
    No wiem, że w przyrodzie różne rzeczy się zdarzają, więc jestem spakowana na wszelką ewentualność.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria a ważył Ci dziecko? Trzymam kciuki żebyś dotrwala:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, szacunkowo 3500-3600 g.
    Dziekuje za kciuki. Przydadza sie :)

Justice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow super waga :-) Moj mial 3840. Polozna mowila, ze mialam takie piękne łożysko, ze gdybym dotrwala do terminu, to spokojnie ponad 4 by było :-D A tak swoja drogą pamietam jak na 3 prenatalnych lekarz mnie nastraszyl, ze cos tam z przeplywami, a tu wszystko perfecto okazalo sie :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku trochę mnie tu nie było :) Powiem wam ze mam podejrzenia ze dopadł mnie baby blues bo 4 ostatnie dni przeplakalam. Miałam nawet już rezygnować z karmienia piersią bo mała potrafi wisieć po godzinie a po i tak nie śpi i za pół godziny juz głodna. Ale jakoś spielam dupke póki co i jadę dalej. Na szczęście mam mądrego męża który mnie wspiera w nocy bo bym umarła chyba z nerwów i placzu. Wczoraj nie wytrzymałam i mówię idę na spacer. Wzięłam śmieci i wyszłam. Doszłam do śmietnika i burza i tyle z mojego spaceru ale troszkę pomogło. A dziś zostałam sama z Hania i póki co jest ok. Juz nie lecę jak głupia na każdy pisk tylko spokojnie troszkę poplacze to nic jej nie będzie :) z pozytywów to odpadł pępek i żoltaczka juz zdecydowanie mniejsza :) a i ja mam już 20 kg mniej jak przed ciążą i wyglądam szczerze jak śmierć i blada jak ściana a nie mam apetytu ale wmuszam żeby mieć pokarm :)

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tal jest na poczatku ze dzieciatko wisi godzine i zaraz znow glodne to normalnie takze niestresuj sie tym musisz to przetrwac wazne zeby przybierala na wadze. I rob sobie czesciej takie spacerki tylko ciut dluzsze to oderwanie sie choc na chwile baaardzo pomaga:) a waga wow wow wow super!!! Tez by moglo ze mnie tak poleciec a tu dupa;) teraz jestes przemeczonaale zobaczysz za miesiac dwa wypoczniesz i bedziesz laseczka:) pij duzo wody i bedzie dobrze:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ