Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny:) zaczęły mi się przekroczenia poranne niewielkie bo jest 92, 93, raz nawet 100. Pytanie teraz co z tym zrobić? zmierzyłam dzisiaj cukier w nocy przed 3 i było 100. Może muszę zmniejszyć ostatni posiłek? jem teraz pół bułki i popijam połową szklanki mleka...wizytę u diablo mam we wrześniu;/ ale jak sobie z tym nie poradzę to pójdę tam bez wizyty...kazały przyjść w razie problemów.
-
Zorganizowana ja dziś na glukometrze 95, kilka dni temu 91 a wcześniej miałam ok 75-80, poza tym w ciągu dnia mam po posiłkach często ok 120 a wcześniej miałam znacznie mniej, dziś mam diabetologa wiec zapytam i dam znać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2017, 07:17
Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Kredka, to z pewnością nie trztdniowka. Takiemu maluchowi, to od wszystkiego może wyskoczyć. Może proszek zmieni£aś? A może to potoweczku?Mydełko, coś czym smaeujesz? Mógł uczulic się z czasem. Nie zawsze jest tak, ze cos uczula od razu. U mnie przy różnych wysypkach i wykwitach sprawdza sie bpenthen i atoperal. Z atoperalu kupuje krochmal do kąpieli, bo samej nie chce mi sie robić. Krochmal bardzo pomaga. A przy wysypkach zazwyczaj nie smaruje mazidlami, tylko zasypuje pudrem. O ile sie nie mylę, to używałam z bpanthenu. U mnie taki zestawik działal
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na szczescie po posiłkach nadal w normie. Wcześniej bylo od 97 do 118 maks teraz sie pojawiają takie 130. A podwyższone na czczo mam od czwartku i to takie wlasnie około 93 oscylujące oraz była 100. Pielęgniarka tez mi mowila ze tak z tydzien musza sie utrzymywać żebym przyszła...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja ide spać 22-23 ostatni jem kolo 20 zwykle, a co jem ? różnie wczoraj : frankfurterka, troche mozzarelli i kromka z pomiodorem
czyli porody macie w specjalnych ośrodkach ?? czy zwykle szpitale ? ja 1 poród w zwykłym. teraz sama nie wiem ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 11:52
-
Amus, widzę, że nie tylko ja nie przestrzegam tzw. przekąski na pół godziny przed snem
Ale jak jem tak jak Ty- koło 20:00 czy 21:00 a spać idę koło 23 max to już jeść mi się nie chce a wmuszanie w siebie uważam za bezsens. Na początku piłam mleko tuż przed snem, ale cukier na czczo był troszkę wyższy niż zwykle więc przestałam. Ciekawe jak u mnie z ketonami... Jutro mam w planach badanie moczu to przy okazji zobaczę jak to wygląda.
A z ciekawości: porody planujecie w specjalnych ośrodkach z uwagi na cukrzycę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 16:00
Mój Kropek 02.12.2015 7/8tc
16 stycznia 2017 - szczęśliwy dzień -
nick nieaktualny
-
Moja diabetolog powiedziała ze hemoglobina poniżej normy to w ciąży ok, cukry ponoć mam super i ze w tych tygodniach będę coraz gorsze choc nie musi tak być. Jeśli będą to insulina. Moje przekroczenia na czczo to nie przekroczenia ponoć...ogólnie wyluzowana mam diabetolog wiec nie wiem za dużo:( bo dla nie zawsze wszystko jest ok. Jeśli jestem głodna to mogę jeść nawet co godzinę bo teraz dziecko rośnie najwięcej i potrzebuje....Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Byłam w Żeromskim w szkole rodzenia, na dniach otwartych i mam lekarza z tego szpitala. Bardzo mi się podoba podejście do porodu i kp:) Nawet jak sie dowiedziałam, ze mam cukrzyce to się wystraszyłam ze nie będę mogła tam rodzić, ale Pani doktor mnie uspokoiła. Szpital ma II stopień retencyjności. A cukry przynajmniej dzisiaj z rana już w normie wiec mam nadzieje , ze jednak uda się utrzymać
-
nick nieaktualnyDziewczyny a jak sprawdzić poziom referencyjności help
Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 3 w Rybniku
albo
Szpital w Knurowie spółka z o.o.
ale nie znalazłam jaki maja poziomWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 08:16