X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, nie stresuję się na zapas! może to faktycznie woda z cytryną, w końcu badanie ma być robione na czczo

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem różnie, jak mi wyjdzie odstępowo. Wczoraj ostatnia o 24. W sumie masło orzechowe nie jest złe. Tzn bardzo mi smakuje ale przystopowałam z nim bo zaczęłam jakoś szybko tyć. Ale to pewnie nie od tego bo waga u mnie skokowo spada albo rośnie. Np. przez kilka dni stoi a następnego dnia 0,5kg więcej lub mniej. Nke ważę się codziennie tylko tak wyrywkowo. Obowiązkowo co tydzień (z własnej ciekawości) i przed wizytą u gina.
    A po śniadaniu tragedia... 175 ;( aż mi się płakać chce... A to przez cudowny chleb od mamy. Chciała dobrze bo kupiła mi żytni słonecznikowy w ponoć najlepszej najbardziej naturalnej piekarni w mieście (składy mają na prawdę ładne) ale niestety słonecznika w nim były znikome ilości i po 30g mi tak wywaliło... Nigdy więcej eksperymentów... Odmrażam co mam a potem zaopatruję się w markecie koło domu, bo tam mają fajny sprawdzony chlebek (inne pieczywo mają beznadziejne ale ten jest super)...
    A tak sobie przypomniałam, że chyba mój pierwszy pomiar w drugiej ciąży po całym talerzu kopytek z bułką tartą to chyba było 290... Ech te 175 to też masakra... Szkoda małego...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, niech te cukry się jakoś opanują, tego pozostaje Wam życzyć dziewczęta... Wiadomo, że każda z nas nie chce insuliny i walczy, ile wlezie, żeby jej uniknąć, ale jak mus to mus... Ważne, żeby z maluchami było wszystko w porządku.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    290 to niezły wynik :)
    mój rekord 172-po kebabie
    ale to był ostatni kebab dzień przed szpitalem na cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja max mialam 190 ale to raz. Z 3 razy 170

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien przed cc ide na hamburgera ale takiego prawdziwego :p w bulce grachamce z jajkiem i mega miechem itp :D raz na pol roku tak pozeram. Ale teraz z racji toxo unikam hehehe. Nie mam pomyslu na obiad. Rodzinka ma pierogi

• Onna Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba zeszła przy takim cukrze. Na krzywej zrobiło mi się słabo a miałam coś koło 150.
    Fakt, że masło orzechowe kaloryczne. Tyle, że u mnie mimo wciągania ze 200 g na tydzień -1,5, nic nie tyję. Zawsze myślałam, że mam tendencje do tycia. Do połowy II trymetru szybko przyszło 9 kg, a na diecie stanęłam...

010ivfloqn8ak6av.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i marzyłam o dzemie :) do szpitala wziełam konfiture truskawkowa :) i sie przydała, ale pozarłam :) na raz łyzeczka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozostaję przy swoich marzeniach o wątróbce z cebulką i sosem wiśniowym z cudownymi sypkimi ziemniaczkami... I śledzikach z cebulką w sosie jogurtowym, też z ziemniakami... I sushi:) I owsianka:)

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, w sxpitalu będzie: "Mamo, dawaj wątróbkę":)

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wątróbke zaserwowano mi po pierwszym cc
    a po drugim cc nalesniki :) moje marzenie :D ale naleśmiki nie wygrały z wyjściem do domu: wolalam już opuścić szpital nuiż je zjeść :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po śniadanku 103 :)

k878, Amus87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sama nie wiem co bym zjadła z zakazanych rzeczy... Może frytki... Albo snickersa... Najbardziej wkurzające jak dla siebie muszę gotować osobno a mąż czy córka zajadają smażone ziemniaczki itp... W sumie zjadłabym kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonym żeberku... Nie powinien cukru wywalić. Ale dziecko nie zje więc problem. Ale choćbym miała go jeść sama to zrobię w końcu. A oni niech jedzą jakieś kluchy :P
    A dzisiaj rosół. I ja mam ochotę i córka jakoś ostatnio zaczęła jeść więc jest kompromis :) mam nadzieję że ostatnie wyskoki nie oznaczają kryzysu i nie wywali mi po nim cukru...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapuśniak jadłam i było ok, a jeszcze wrąbałam do tego kawał kiełbasy (chudej z kurczaka) - normalnie kiełbasy nie jem, ale teraz nadeszły nienormalne czasy:) Rosołu jak nienawidziłam przez lat 17, tak w ciąży mnie oświeciło, że to przecież taka smaczna zupa:D Ale lubię z kluseczkami, takimi z jajka i mąki... Raz jadłam z oszukanymi kluseczkami, tylko z jajka, ale to nie to.

Mój mąż na szczęście nie grymasi i je to co ja:) Na początku marudził, że porcje takieee wielkie (dużo warzyw). Plus jest taki, że waga mu trochę poleciała, więc ostatecznie się chłopak cieszy. Robi sobie raz na tydzień "dzień knura", zje pizzę lub chipsy, ale mnie o dziwo jakoś to bardzo nie boli. Chyba trybiki sobie poprzestawiałam przez ten miesiąc i klapki na oczy dla dobra malucha.

Ja dziś na obiadek cygara z mielonej wołowinki z farszem z fety w sosie pomidorowym, do tego kasza (chyba zrobię gryczaną) i surówka z selera, marchwi i jabłka. Muszę jeść więcej chudej wołowiny, bo żelazo mi leci na łeb na szyję. Niby mam w witaminach, ale jakoś nie pokrywa tego zapotrzebowania.

kamcialecia, to elegancko po śniadanku:)

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zamieniłam kolejność śniadań. na pierwsze 1 kr z wędliną- 98, na drugie (główne) - 2 kr chleba z warzywami - 120. I bez spaceru po pogoda kiepska. Spróbuję jeszcze orbitreka po śniadaniu, ale w tym tyg. małż śpi po nocce więc nie chcę mu przeszkadzać. Zobaczymy czy wtedy bardziej cukier zejdzie

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to poprzednio mogłam jeść ijeść jaja sadzone o.O codziennie
    mięsa nie ruszyłam (jedynie gęsina i kaczka :) potem chwilę kotlet z karkówki)
    i, o dziwo, nie potrzebowałam ani żelaza, ani magnezu, wyniki swietne
    w pierwszej ciązy szybko dostałam tardyferon, potem magnez...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie takie perfidne kluseczki typu krajanka z paskudnej pszenicy z rosołem nigdy nie zawyżały. Zobaczymy dzisiaj... W razie czego zjem z pełnoziarnistymi chociaż to nie to samo :(

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog nic mądrego nie powiedział. Mam uwaga... Pilnować poziomu cukru :D

Na czczo cukrem będziemy sie martwić jak mi regularnie ok 95 będzie wybijać.
    Nie miałam pasków, wiec dwóch posiłków nie mierzyłam. Ale juz są, więc wracam do kłucia.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noni dzisiaj po jogurcie z platkami slonecznikiem 150 :/ a wczoraj bylo okej

• Onna Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zakazanych to to co je mój małż ze 2 razy dziennie. Jasny chleb z lokalnej piekarni z mozarellą, dużą malinówką i suszoną szynką. Bez rzodkiewki...

010ivfloqn8ak6av.png
‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ