X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizyci u diabetologa, jednak cukrzyca. Dostalam glukometr i od jutra zaczynamy zabawe. Zmierzyla mi cuker na wizycie, bylam glodna i wyszedl 80. Przyjechalam do domu, zjadlam kolacje i po godzinie wyszedl 123, wiec chyba ok. Troche sobie palc pokulam bo za slabo przykladalam igle i krwi bylo za malo :D, ale w koncu wykumalam co i jak :D

Kassie lubi tę wiadomość

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka rozgość się :) w kupie raźniej :)

U mnie 81 i minusik. Jakoś mi nieźle idą te poranki ostatnio :)

k878, lilka1984 lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 84 ( choć pierwszy pomiar pokazał 93 a trzeci 82)
    Bez ketonów
    Znów wypilam dwie moje mleczne kawki bo sniadania ze stresu jeszcze nie rusze
    Zaraz mam usg(prywatne a to u mnie oznacza dodatkowe do prowadzenia ciąży na nfz)

Chociaż synuś dziś zrobil mała niespodziankę-robi metry w chodzeniu w butach :) bo dotad tylko na boso a w bucikach 3kroczki i na czterech

k878 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy 97 rano 85. Kosmos. Ale mialam dac 4 j a dalam 3 :/ ale ketonow brak

Lilka witaj

Ja ost malo czasu mam. W pon jednak krakow z mlodym bo anestozjolog gada ze jakis tam kaszelek (osluchowo czysto) nie dyskfalifikuje do zabiegu. Poki co chrypka minela. Dzisiaj z nim bylam na badaniu krwi. Cyrk zrobil nieziemski obsmarkal mnie i pania w labie...musi z mezem chodzic bo wtedy jest grzeczny.

Siedze przed gabinetem u gina, ciekawe ile mala ma. Zagadam do dr o cos na uspokojenie bo sie boje ze w pon tam urodze z nerwow....

Kamcia kciuki za usg !!
    I gratki dla synusia :D

Gdzie onna??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 10:29

kamciaelcia, k878, lilka1984 lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymam kciuki! I brawa dla synka! U nas akurat pierwsze kroki w butach przypadły na listopad czyli w zimówkach. Też była zdziwiona że jakoś inaczej się chodzi :)
    Amus no to spoko. Cukier chyba ok. I dobrze że badanie dojdzie do skutku. Będę trzymać kciuki za Was. Mnie też skręca z nerwów na myśl o poniedziałku bo jadę na usg do Wawy. Zesram się tam chyba za przeproszeniem... Więc też trzymajcie kciuki!
    A Onna pewnie zmienia pieluchy i nie zdaje sobie sprawy że tęsknimy za informacjami od niej :)

Edit: właśnie sobie uświadomiłam że wczoraj po 21 nie oparłam się malinom i przy przebieraniu pożarłam chyba ze dwie garście. Tym bardziej jestem pozytywnie zaskoczona porannymi wynikami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 11:06

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    od tygodnia jestem na diecie. Diabetolog kazała mi mierzyć cukier tylko na czczo i godzinę po śniadaniu.
    Na czczo dziś chyba za wysoki był bo osiągnął 102 a godzinę po posiłku 104.
    Myślicie, że ten poziom po obudzeniu może być spowodowany nieprzespaną nocą?
    Miłego dnia

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidzia ma 2,7 cm
    serduszko pikało 173x
    nawet rączka mignęła
    wszystko dobrze wygląda
    za 3 tyg u tego samego prenatalne a 4 dni później prenatalne z pappa w poradni
    ale dzidzia ma się dobrze i ulga jest
    a synek tak się rozszalał, że mąż z nim wyszedł :) ale zrobił kupę metrów w tych butach :) nic mu nie przeszkadzały
    i smiałam się że usg powinno być za darmo za te wszystkie wytarte kurze ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efe96b6b6dd5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f84f93f43a7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 11:57

Kazio14, Kassie, k878 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Aż na pierwszy rzut oka Go nie zauważyłam :D

Polaj mi się wydaje że trzeba pomierzyć kilka dni i jeżeli to będzie jedyny wynik ponad normę to można tak tłumaczyć. Na podstawie jednego wyniku chyba nikt insuliny nie da :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ale super wieści. Ja teraz idę 31 października. Ciekawe, ile mój klocyldjusz będzie ważył:) No i czy w końcu się przemieścił główką w dół, bo na podstawie ruchów ciężko stwierdzić.
    W poniedziałek byłam u diabetologa, wizyta może ze 3 minuty i heja. Ani zapytać o cokolwiek, ani nic:/
    Pójdę do drugiego, mąż ma dodatkowy pakiet w pracy, to może chociaż będzie czas, żeby zadać jakiekolwiek pytania...
    Cukry w miarę, ale jakoś tak siadłam - może to ta jesienna pogoda, może to złe samopoczucie w związku z anemią, a może wszystko naraz?

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkaweczka
    myślę, że wszystko na raz
    sama czuję się przybita jesienną aurą, w dodatku JUŻ dieta mi się zbrzydła i nie ma czym sobie dogodzić
    jak ja się cieszę , że nie wiem, co to nudności i wymioty w ciązy...męczę się bardziej, ale to wytrzymania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś - w nagrodę - ryzykuję 6 pierogów z kapusta i pieczarkami (ostatnio było 5 z mięsem)
    mąż i malutki dostana z serem i śmietanka...mniam mniam...nie będę nawet patrzeć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad schabik, mizeria i nieśmiertelna kasza! A mąż naleśniki z twarożkiem na słodko, bo mama zięciuniowi narobiła. Tylko popatrzę i powącham, bo wiem, że naleśniki mi nie służą, tragedii nie ma co prawda, ale jednak. Za to nagotowała mi kapustki z grzybkami i się nie podzielę z małżem, powiedziałam, że każdy ma swoje smakołyki i niech się goni:P

Kamcia, po takich pierożkach powinno być ok, samo nadzienie myślę sprzyja dobrym cukrom - wczoraj na kolację 60 gram chleba + pół słoika (tego dużego) bigosiku i cukier poniżej 100. Kapusta kwaśna, więc chyba obniża cukier.

Mi powoli zaczyna brakować pomysłów, szczególnie na podwieczorki. Ale jeszcze niecałe dwa miesiące... Powoli zaczyna mi się włączać strach przed porodem, opieką nad małym - szczególnie przewijanie i kąpiel. To będzie prawdziwa rewolucja.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super wiesci! :-)
    Ja dzis po pomidorowej z makaronem i ryzem z jablkami duszonymi 103 :-) wiec super :-) ale fakt, mi tez zbrzydla juz ta dieta.. straszna ochote mam na slodkie..

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha
    kapiel :)
    ja nigdy sama dziecka nie wykapałam póki samo nie usiadło :D takie moje obawy :D
    a strach jest motywujacy, wiec na pewno bedzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodkie jem :) knopersy :) ale ptasie mleczko karmelove zwłaszcza mi sie marzy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi bardziej przeszkadza fakt wymyślania posiłków, do słodkiego mnie nie ciągnie, co najwyżej jak się bardzo zestresuję, ale chyba wtedy organizm pali cukier i to naturalne, że chce go uzupełnić...

Jabłko inne niż surowe jadłam tylko w szarlotce, na ciasto dałam surowe, nie dusiłam przed pieczeniem, no i może 1,5 jabłka na całą tortownicę poszło, więc to niemiarodajne.

dziś po drugim śniadaniu 117, odetchnęłam bo już takie miałam niskie cukry, że zaczęłam panikować, że poród się zbliża

kapucha obniża, oj tak :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoNo niestety :( za dużo i nie ten rodzaj pierogów :( mam swoje pierwsze przekroczenie 161
    Za te pierogi w ciąży na pewno nie sięgnę :( i taka różnica z tymi piecioma z mięsem. Az mi wstyd i glupio. Humor siadl...ale takie sytuacje przypominaja że cukrzyca jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam, jedno przekroczenie to pikuś ;)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jakoś nie piszecie o przekroczeniach...a już sie martwicie wynikami granicznymi...ach, taki wynik dla przypomnienia,ze cukrzyca jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 20 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a to dziwne, że taki cukier, z nadzieniem z kapusty to aż zaskakujące, że tyle wywaliło...
    Ja miałam jeść schab, ale otworzyłam lodówkę i zawołał do mnie bigos:) I tak oto go zjadłam, z chlebem.

Te cukry to w gruncie rzeczy pochrzanione. Ostatnio byłam na imprezie z okazji Dnia N-la, zjadłam obiad, odczekałam godzinę i skusiłam się na deser - po godzinie 89. To aż absurdalne. A deser w stylu Panna Cotta, słodki w cholerę (albo ja już mam inne smaki).

Ja czasem się zastanawiam, jaki cukier ma ciężarówka bez cukrzycy, jak sobie zje taki obiadek jak my. Czy rzeczywiście jest tak, że mamy wyżej.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
‹‹ 1697 1698 1699 1700 1701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ