X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alw sie najem 10.12 :p bratanica ma urdzoiny. Nie dosc ze dwa dni przed cc to jeszcze mam w razie w insuline :p taki ostatni fajny posilek heheh

kamciaelcia, k878, Kassie, Kazio14 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem sama na sali, nawet mam dla siebie łazienkę bo sala za ścianą pusta, jest tv (prądu nie brakuje)
    Ale mój organizm nie zna tak duzo lezenia :) ja tu nawet śpię jak zabita :) w domu sikam 3x, tu tylko raz :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja zrobię sobie w takim razie jakąś kameralną imprezkę mikołajkową z mężem, też 2 dni przed!

kamciaelcia, Kassie lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus
    Ale piękna datę masz zaplanowaną :) 12.12 :) ten czas poleci jak szalony
    Moja corka też z grudnia :) ale 3.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878
    Uwazam że warto jedzeniowo zrobić taka wyjątkowa imprezę
    Dzieciaczkowi za dużo nie zaszkodzimy(przecież nikt nie planuje pozrec calego torta) a po takim odwyku ma to znaczny wymiar :) potem nieźle przeglodza :D

k878 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no ja i tak czuje ze to befzie wczesniej...niby pozamykane i okej ale mam przeczucia, a jesli nie to mam nadzieje ze nie poleca w kulki i mimo mojego przyjscia na cc nie beda mnie trzymac do terminu...niby gin powiedzial ze 12 mnie ciachnie no ale moje zaufanie do lekarzy jest ograniczone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na slodkie nie mam ochoty ale miesko taaaaaak a wiecie ze ja panika z toxoplazmoza hehe ale dwa dni przed czy nawet jakby to byl tydz przed cc juz nie zaszkodze :p

Wiecie co. Kuba chyba jednak nie mial anginym dwojka jego kolegow niedlugo po nim polegla na to co on identycznie...oboje dostali antyniotyk a po nim mega wysypka (tak sie diagnozuje mononukleoze) kuba widocznie jest w tych 20% ktorzy wysypki nie dostaja. Najwazniejsze ze przeszlo ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu mozna rodzić po 36 tc
    Ale mój gin na wizycie dzwoni na oddział i umawia termin cc
    Z córka jednak zaskoczyli bo z nawalu zaplanowanych cc zrobili mi je dzien wcześniej :) niestety każą kłaść się dzień wczesniej. Stąd zawsze modlę się o dotrwanie do ukonczenia 36 tc W wojewódzkim nie jest tak pieknie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wojewodzkim bede rodzic. Ale gin gada ze tam na planowe przyjmuja w pon tna we wtorki :p takze obadamy.

36 to wczesnie nie? Gin gadal ze lepiej do 38 czekac bo ominie nas latanie po dr z dzieckiem. No ale jak bedzie tak bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 09:22

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus
    A ja myślę że dasz radę :)
    U nas tną od 38+
    Córka 38+4
    Syn 38+2
    Choc jak położne zaczynają liczyć po swojemu termin porodu to calkiem inaczej wychodzi :)
    A mialam na myśli nasz wojewódzki
    Nie ma dobrej opinii, ponoć podpisali jakaś deklaracje porodów sn(dosłownie polega to na porodzie sn mimo wszystko)
    Ale jak tu leżę to ani w czwartek nie było cc, ani dużo porodów sn :) dokladnie 1
    A jak ja lezalam to sale pelne :)
    Mi ten spokój nie przeszkadza

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Na czczo 88.
    Dzis idziemy z mezem do kina :-) mielismy isc juz tydzien temu ale nie wyszlo. Juz nie moge sie doczekac, chociaz chwila spokoju od synka :-) bo odkad jestem w ciazy to 24/24 jestem z nim (nie liczac wizyt u lekarza). Nawet zakupy z nim robie, a ostatnio baaardzo daje popalic ;-)

k878 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no ja bede jakos 37+6 :)
    Dzownilam czy mam sie ugadac/ zapisac na termin ale babka powiedzial ze nie.

Kassie na co idziecie?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunt dwulatka :)
    Ja pierwsze wyjście od malego mialam kilka dni po cc -poszlam sama go zarejestrować w urzędzie, a urząd po drugiej str ulicy :)
    Wychodzę co popoludnie więc jest uczony bywać z tatą
    Widzę że dzięki temu dają radę beze mnie
    Ale nigdy nie było okazji spędzić czas z mężem bez dziecka :D chyba nigdy tego się nie doczekamy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 na Listy do M 3 :P
    Kamcia moj synek jest bardzo za tata. Jak tata jest w domu to wszystko chce z nim robic (do tego stopnia, ze ja nie moge go przebrac/ubrac itd). Wszyscy mowia, ze fajnie bo sobie odpoczne ale naprawde jest to meczace wtedy gdy gdzies sie spieszymy albo maz nie ma czasu sie nim zajac a maly koniecznie chce zeby zrobil to tata. A bunt dwulatka u nas juz trwa baaardzo dlugo :-) ale to co ostatnio wyczynia to juz przekracza moje granice :-/ ciagle tylko chodze i sie denerwuje, mowie po sto razy i nic. W sklepie potrafi sie klasc na podlodze, nie chce sie ubrac. Nieraz gdzies sie spiesze a z nim wszystko wolniej o 2 razy ;-) tyle ze moj synek od urodzenia byl bardzo trudny i wymagajacy (zaczynajac od kolek, ulewan itd).

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie :)
    Oczywiście do następnego buntu :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj minie napewno :-) tak jak kolki i ulewania :D mam tylko nadzieje, ze druga dzidzia bedzie nieco laskawsza pod tym wzgledem :P chociaz chyba lepiej sie nie ludzic :P mimo wszystko i tak wole mojego synka 1rok+, jakos ten okres niemowlecy mnie nie zachwyca :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego :)
    Córka była bardzo grzeczna, mały nerwusek, ale nie płakała, bez kolek, chorób
    Syn natomiast...wydaje sie diamentowy w porownaniu do złotej corki
    Trzecie?
    Liczę na przecudowne platynowe dzieciątko :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam, Kamcia ty leżysz i czekasz na cc ? Ale fajnie masz, że już :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostałam dietetyczny obiad :(
    A widziałam że inni mieli schabowe o.O
    W dodatku wczesniej niz zwykle i nie zdążył mi spaść cukier po drugim sniadaniu
    Zatem wzielam tylko drugie danie -ziemniaczki, buraczki i...gotowana pierś z kurczaka muuuuuu beeee
    Pozalilam się

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam, Kamcia ty leżysz i czekasz na cc ? Ale fajnie masz, że już :-)

Nie
    Ja 14tc :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ