Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jem obfita obiadokolacje, poprzednio kilka szt makaronu pelnoziarnistego i osobiscie nie widzę roznicy w porannej glikemii
Ostatnia kolacja ma nas sycic na noc
Ale były tu dziewczyny które po prostu budzily się głodne. To ciąża więc niezbyt dziwne. Jadly w nocy -
Dziś na kolację dostałam dodatkowo wielkie opakowanie paprykarzu. Chleba ile chcę(ale za ddużo nie mogę), normalnie wędlina i dodatkowe:rano jogurt, wieczorem paprykarz, wczoraj śledź w pomidorach...jedynie obiad mam taki sam (dziś gorzej bo makaron ale po dwoch daniach 126 więc i tak super)
Mąż przyniósł moje wymarzone wyśnione pomarańczeale kiedy je zjeść? Ma się dylematy jak jest więcej niż można
-
kamciaelcia wrote:Dziś na kolację dostałam dodatkowo wielkie opakowanie paprykarzu. Chleba ile chcę(ale za ddużo nie mogę), normalnie wędlina i dodatkowe:rano jogurt, wieczorem paprykarz, wczoraj śledź w pomidorach...jedynie obiad mam taki sam (dziś gorzej bo makaron ale po dwoch daniach 126 więc i tak super)
Mąż przyniósł moje wymarzone wyśnione pomarańczeale kiedy je zjeść? Ma się dylematy jak jest więcej niż można
-
Po bigosie z 2 kromkami chleba 98
wiec ostatnio to nie chleb mi tak wywalal, a przypuszczam ze pomidor. Dzis w salatce do tortilii mialam papryke i innego pomidora i cukier ok. Chyba, ze poprostu mialam takie dni, ze wywala i tyle
Pam mam nadzieje, ze nie wzielas glukometruWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 20:09
-
Anikatika wrote:A ja już nie wiem o co kaman. W ogóle zastanawiam się, czy nie jadam za mało na kolację, wczoraj ok 22:30 na ostatni posiłek zjadłam dwie kromki chleba, pół ogórka zielonego, sztuk dwie selera naciowego i talerz jarmużu pokropionego oliwą. Po godz cukier 109, poszłam spać, obudziłam się ok 4 głodna, mierzę cukier, a tam 126, wszamałam 2 parówki z szynki i poszłam dalej spać. O 8:30 na czczo 121 ;s Zjadłam I śniadanie i spadło do 117. Myślicie, że przed snem powinnam zjeść coś więcej?
Ja owoce tylko po posiłku nigdy same. Choćby cukoer był piękny to się nie najem. A jak np po kanapce zjem pół jabłka zamiast samego całego to jest ok.
Kawę piję, nie codziennie ale prawie. Leję odrobinę wody a reszta mleko a do tego jem coś lekkiego. Ostatnio mam jakąś chcicę na nabiał. Nawet samo mleko mi smakuje a jakimś rarytasem dla mnie nigdy nie było. Ostatnio nawet pół łyżeczki colacao dosypałam do pół kubka mleka. Cukier ok a jaka radość
Kassie możliwe że taki dzień miałaś. Mi też się raz zdarzyło 141 po śniadaniu jakie jadam na codzień. Aż keczup odstawiłam ze strachu. A to był jednorazowy wybryk. Ale dzisiaj do kiełbaski zamiast keczupu wzięłam chrzanmiał dużo mniej węglowodanów i cukru w składzie
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kamcia rozumiem czyli kawa nie powinna za bardzo wplynac na wyniki.To jutro musze przypilnowac co jem bo ja juz 8mies prawie a wiem ze im blizej terminu tym bardziej cukry moga skakac.
-
Prędzej ze mną
u mnie np jabłko potęguje ssanie w żołądku. Ale ja zawsze jak jadłam owoce to np 1kg truskawek na raz, 3 mandarynki. To wtedy się najsdałam nawet. Ale teraz bym tyle na raz nie zjadła więc wolę owoc po posiłku. Taki kompromis
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
No niestety zabrałam glukometr, ale źle na tym nie wyszłam
zjadłam 3 porcje sałatki z kurczakiem a potem skusiłam się na cienki plaster tortu bezowego i zmierzyłam po 40 minutach (licząc na jakiś cud, że może będę mogła zjeść jeszcze jeden kawałek) i było 112.
Na drugi się nie zdecydowałam :p
Kiedyś przy innej okazji jak jadłam bezę orzechową to po 30 min było 132, a po godzinie 105. Więc teraz tak zmierzyłam po środku bo paski mi się kończąWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 23:39
-
na czczo 81;
Kamcia, to masz atrakcje
może napisz mężowi, żeby ci przywiózł jakąś "analogową" rozrywkę typu książka;
ja też się czaję na pomarańcze, wczoraj kupiliśmy, generalnie jem owoce na podwieczorek, z jogurtem;Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnymajeczka8 wrote:Kamcia rozumiem czyli kawa nie powinna za bardzo wplynac na wyniki.To jutro musze przypilnowac co jem bo ja juz 8mies prawie a wiem ze im blizej terminu tym bardziej cukry moga skakac.
Ja po kromce na sniadanie (mojej) mam ok 120 a po filizance kawy z mlekiem 160. Do 10 mleka absolutnie nie moge. Mleka twarogu jogurtu.