Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Basiulka ja też miałam oblaserowana 2 tygodnie temu. I po dwóch tygodniach kontrola ( zawsze była dopiero po 3-4 tyg).
Będzie dobrze, zdążyszjeśli Cię przyjmą na szybko - masz już umówioną wizytę ?
Ja wczoraj 2h po kolacji tez 123.. az się stresowałam ile miałam po godzinie (nie mierzylam bo stwierdziłam że jeden kawałek pizzy nie zagrozi skoro zwykle mogę zjeść dwa..)
I ostatecznie o 6 rano 89 lub 91.
Poszłam dalej spać bo bolał mnie brzuch i o 8.30 101 lub 94 :o (sprawdzałam na dwóch glukometrach)
Doszłam do wniosku że koniec spania, trzeba zjeść śniadanie skoro już tylko rośnie cukier -
Dzien dobry
Kamcia super, ze dzis do domu
Basiulka a mozna wiedziec czemu to oblaserowanie siatkowki? Cos nie tak wyszlo w badaniu dna oka?
U mnie dzis na czczo 77ale wczoraj na obiad i na kolacje jadlam to samo-a wyniki zupelnie rozne. Po obiedzie 126, po kolacji 92/95. A byl to ryz z kurczakiem w sosie ze sloika
-
Lekarz mówił że muszę mieć 2-3 dni calkowicie suche. Nie wiem czy liczy od poprzedniej nocy kiedy to mocno plamilam czy od zaprzestania brudzenia papieru przy podcieraniu(wkladki czyste ale na paierze trochę podbarwionego śluzu widać)
Ale się podle czuję -
Mnie kurczę ani za pierwszym ani za drugim razem nie przyjęli nawet na oddział. Zrobili tylko usg, że dziecko żyje, łożysko się nie odkleja, krwiaczka nie widać. I stwierdzili, że do domu oszczędzać się..
No ale bardziej mi to określili jako plamienie mimo że poleciało sporo żywej krwi.
Ale może to i lepiej, że Cię obserwują. Ja się czułam trochę olana. Pierwsze krwawienie dostałam w pracy w środę, potem jeszcze po powrocie do domu miałam 'wyciek',a drugie w domu w piątek. I bardzo się stresowałam, że powinni mnie wtedy w środę zatrzymać.
Także trzymaj się Kamciajesteś cały czas pod opieką
-
Pam
Tak sobie tłumaczę-teraz cierpliwie wytrwam, byle by już tu nie wracać przed majem...pisalam że cieszę się z powrotu ale za razem boję
I na pewno najgorsza wersja bylaby zbyt pospiesznego wypuszczenia
Może mnie zatrzymali bo byla noc?
A może przez obciążony wywiad? -
nick nieaktualny
-
A ja już nie wiem o co kaman. W ogóle zastanawiam się, czy nie jadam za mało na kolację, wczoraj ok 22:30 na ostatni posiłek zjadłam dwie kromki chleba, pół ogórka zielonego, sztuk dwie selera naciowego i talerz jarmużu pokropionego oliwą. Po godz cukier 109, poszłam spać, obudziłam się ok 4 głodna, mierzę cukier, a tam 126, wszamałam 2 parówki z szynki i poszłam dalej spać. O 8:30 na czczo 121 ;s Zjadłam I śniadanie i spadło do 117. Myślicie, że przed snem powinnam zjeść coś więcej?
-
Anikatika wrote:A ja już nie wiem o co kaman. W ogóle zastanawiam się, czy nie jadam za mało na kolację, wczoraj ok 22:30 na ostatni posiłek zjadłam dwie kromki chleba, pół ogórka zielonego, sztuk dwie selera naciowego i talerz jarmużu pokropionego oliwą. Po godz cukier 109, poszłam spać, obudziłam się ok 4 głodna, mierzę cukier, a tam 126, wszamałam 2 parówki z szynki i poszłam dalej spać. O 8:30 na czczo 121 ;s Zjadłam I śniadanie i spadło do 117. Myślicie, że przed snem powinnam zjeść coś więcej?
Wiem tylko że glikemia po ostatnim posiłku to nie jest glikemia nocna oraz na czczo
Cala dieta może mieć wplyw na poranny cukier
Po sobie wiem że ile zmierze w nocy(2-4) tyle mam rano(około oczywiście)
Ja mam teoretycznie jesc weglowodany złożone na noc by nie mieć ketonów. Nigdy diab nie mówiła o ostatniej kolacji w sensie cukru na czczo
I nie powinno czuć się głodu
Mama glodna=dziecko głodne
U mnie na poranne cukry działa tylko insulina -
Basiulka9 wrote:Nie nie miałam nigdy pierwszy raz
Aha. Ja to do zeszłego roku żyłam w świadomości,że tylko cesarka mnie czeka. A tu Pani po badaniu że jeśli tak mi się siatkówka utrzyma to nie będzie przeciwwskazań do porodu naturalnego
k878 lubi tę wiadomość
-
Kamcia, najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka
i ze Cie nie zlewaja w tym szpitalu
Zjadlam 2 tortille na obiad (na kupnym pelnoziarnistym ciescie) i cukier 104a pelna jestem ze hoho..
Anikatika ja na pozna kolacje jem cos lekkiego. Kiedys pilam pol szklanki mleka. Teraz roznie. Ale 2 kromki chleba to byloby dla mnie za duzo na taka pore:-)