Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kassie wrote:Hania003 ja dostalam tylko ogolne wskazowki czego powinnam unikac, co jesc itd. Poczytaj na internecie o indeksie glikemicznym-to podstawa. I strona slodkie mamy mi bardzo pomogla
Musisz poprobowac na sobie, bo kazdej z nas pasuje co innego
bedzie dobrze
-
d84 wrote:ja miałam pierwszą wizytę potem po 2 tyg i teraz po 3 tyg mam mieć. dostaniesz glukometr i cóż mierzenie Cię pewno nie ominie, ale można
do tego przywyknąć. -
nick nieaktualny
-
Hania003 wrote:Zajrze sobie na te stronke. Jak czesto trzeba odwiedzac diabetologa? Ja mam do poradni 200km. Wolalabym jak najrzadziej:/ i czy przez cala ciaze bede musiala mierzyc cukier?
Hania003 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja tak mniej wiecej raz na miesiac jestem u diabetologa. Teraz w piatek znowu mam wizyte. Przepisuje mi paski na ryczalt. Hania003 nie masz blizej zadnej poradni? Albo diabetologa prywatnie? Bo jednak nawet 30%znizki na paski to duzo.. wiec lepiej jakbys miala takiego w poblizu
i niestety cala ciaze bedziesz musiala mierzyc glukometrem. Poczatki trudne ale potem to bez glukometra jak bez reki
-
Ja byłam tylko dwa razy u diabetologa i potem 1 dzień w szpitalu. Miałam przyjechać jakby cukry były złe, ale nie sa. Gin mi przegląda książeczkę i daje receptę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 16:10
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kazio14 wrote:Zależy od lekarza... Ten do którego chodzę chce mnie widzieć co 3-4 tygodnie a jakby coś się działo to mam dzwonić do niego. Poprzednia nawet dwa razy w tygodniu mnie katowała... A nie masz kogoś bliżej? Ja do poprzedniej jeździłam przez całe miasto z przesiadką przez ok. godzinę i to jeszcze z córką. I to już było dla mnie uciążliwe. A 200km... Szukałabym bliżej...
Mam diabetologa w miescie. Jestem juz nawet do niego zapisana. Ale gin kazal mi jechac do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciazy i dal skierowanie. Nie wiem o co chodzi. -
Może to jednorazowy wyjazd do tej poradni... No wiadomo że jak ktoś się w ciążowej cukrzycy specjalizuje to może lepiej. U mnie i jeden i drugi to ogólny diabetolog ale przyjmuje też ciężarne. Musisz się zorientować i zapytać w tej poradni co dalej. Na pewno znajdziecie kompromis
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Może to jednorazowy wyjazd do tej poradni... No wiadomo że jak ktoś się w ciążowej cukrzycy specjalizuje to może lepiej. U mnie i jeden i drugi to ogólny diabetolog ale przyjmuje też ciężarne. Musisz się zorientować i zapytać w tej poradni co dalej. Na pewno znajdziecie kompromis
Tak zrobie. Dziekuje! Myslalam ze skoro gin wyslal mnie az tak daleko to znaczy ze bede musiala wlasnie tam jezdzic. Ale jest nadzieja ze do zwyklego diabetologa tez mozna chodzic. -
Mnie też gin wysłała na Karową - ogólnie strata czasu i formalność. Było to po to, żebym dostała kartę informacyjną ze szpitala, żeby gin miała podkładkę do wypisywania pasków z refundacją.
Ale miałam okazję pooglądać szpital chociaż w minimalnym zakresieCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
A u mnie 90... Ale za to bez ketonów. Wczoraj przyjechali moi rodzice na kawę i mi się rozjechały godziny posiłków... Wczoraj 89 dzisiaj 90, oby to nie była stała tendencja wzrostowa...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka