Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Pam jakiej firmy ten napoj chmielowy??? tak za mną piwo chodzi a tu nawet bezalkoholowego nie mozna ;/
ostatnio pisałam ze rano miałam 103 i 96, a z krwi żylnej wyszło 85 wiec się nie stresuję zbytnio tymi wynikami bo mnie szlak trafi ,....17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Oo, to niezły rozrzut, jaki masz glukometr?
Rany, ale skurcz zaliczyłam. Tak mi spięło macice, ze kwadratowy brzuch mi się zrobił, niesymetryczny oczywiście tak jak mała leży . Ciekawa jestem jak dziecko odczuwa takie skurcze, czy w środku zwiększa się mocno ciśnienie.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kassie wrote:Ja tez mialam bo cukier na czczo 100.
A anitka710 pewnie cukier miala ok na poczatku ciazy, a teraz po 20tygodniu rozwinela sie cukrzyca ciazowa niestetyLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
k878 wrote:Ale w przychodni jak robią krzywa, to powinni sprawdzić od razu glukometrem jaki masz na czczo i jak wyjdzie wysoki to nie podawać glukozy w ogóle. Ale czy to 125? No może
-
d84 wrote:Pam jakiej firmy ten napoj chmielowy??? tak za mną piwo chodzi a tu nawet bezalkoholowego nie mozna ;/
Nachmielona Hoptimum z Nepomucen :
https://blog.kopyra.com/index.php/2016/10/10/woda-nachmielona-hoptimum-z-browaru-nepomucen/
Ja jeszcze czasem pozwalam sobie na Bavarie 0,0% ale zwykłą, nie pszeniczną. Pojemność 0,33. Jak tak sobie sącze powoli to raz cukier miałam 86, a tak to 100 nie przekracza:) w ogóle wrażenia na cukrze nie zrobiłono chyba że z jakimś jedzeniem to wtedy wiadomo wyniki inne.
-
Cześć,
u mnie dalej walka z cukrami na czczo, diabetolog skierował mnie na krzywą 75g, jutro będę robić i do tego jeszcze hemoglobinę glikowaną. W ogóle od początku ciąży spadło mi już jakieś 5kg. Zastanawiam się tylko, czy jeżeli wyjdzie mi krzywa źle, to już dostanę insulinę. Wolałabym jeszcze uniknąć, bo nie wiem czy wówczas nie wpłynie to na moją przeprowadzkę, a chciałam w połowie stycznia już lecieć do mojego MEwentualnie może umówię się do dietetyka na rozpisanie diety i na takie rozwiązanie pójdzie diablo.