Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia super, bardzo sie ciesze
a ja nie kumam tych cukrów kolacja po 20 i wynik 116, przed 23 kanapka z szynka i kalarepa i insulina 10j i rano co??? kurde 103 a z innego palca 96. Pewnie skończę na jakiś końskich dawkach insuliny. Dziś bylam oddać krew to zobaczymy co z wyników wyjdziekamciaelcia lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ja po wizycie u diabetologa
z cukrem i ketonami w moczu moze tak byc. Nie mam sie co przejmowac. Powiedzial ze cukry mam jak dziecko
Pielegniarka za to stwierdzila, ze mam sie nie katowac dieta i zjesc sobie cos slodkiegowaga 50,5 wiec do przodu
kamciaelcia, k878 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj byłam na lunchu z pracy (zaniosłam ostatnie L4) i po zupie dyniowej, paelli z owocami morza i małym rogaliku z nadzieniem różanym po godzinie było 129. Po 5 min z drugiego palca 126.
Więc możliwe że spadają mi cukry przed porodem :o bo to co zjadłam to wszystko z wysokim IG.. fakt ze te porcje lunchowe są małe a ryżu nie dojadłam. Jednak nadal lekki szok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 17:21
Kassie lubi tę wiadomość
-
A ja ostatnio mam dni porzadkow. Jakos mam ochote sprzatac
pomylam okna, posprzatalam w szafie. Jutro mam plan umyc lodowke i zamrazarke a popoludniu mam gosci. Upieklam muffinki i drozdzowe z serem. Kiedy bedzie kwiecien?
A i zauwazylam, ze chyba bede miec zylakijakies pajeczynki mi sie robia na prawej nodze i jedna zyle mam prawie jak zylak..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 20:40
-
Ja niestety mam żylaki, ale tam gdzie... :p no
Teraz trochę wyszło na bikini i udo, ale do przeżycia. Też prawa noga. Na łydce zawsze miałam taką żyłę blisko skóry. U trzech lekarzy byłam. Każdy powiedział że taka moja uroda. Teraz trochę mocniej wychodzi, ale dopiero teraz w 9 miesiącu.
Jutro kończę 37tc i zaczynam 38 -
Na czczo 83, a dopiero wstałam, co najmniej 3-6:40 w nocy nie spałam i musiałam nadrobić
Nawet chciałam zobaczyć ketony ale potem sobie uświadomiłam ze jak nie spałam to wypiłam 4 szkl wody, wiec pewnie i tak się wypłukany w międzyczasieCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
U mnie 85 bez ketonów. Nic mi się nie chce, nie wyspałam się, nie mam siły... A jeszcze teraz zakuoy, potem kolega męża przyjeżdża... Nie cierpię go i strasznie mnie to demotywuje...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Czesc kobietki,
Jestem w 27 tygodniu ciazy, tydzien temu mialam test obciazenia glukoza 75g na czczo 74,00 po 1 h 141,00 niestety drugi wynik nie wyszedł bo.za pozno dostarczyli probowke do labolatorium krew skrzepła. Musialam powtorzyc badanie 4 dni pozniej. Wynik na czczo 84,00 po 1 godz. 186,00 po 2 h 181,00. Zalamalam sie... bylam u diabetologa. Mam glukometr I dietke. Za 4 tyg wizyta kontrolna za tydzien mam dietetyka. Lekarz powiedzial ze pierwsze badanie szlo dobrze I ze po prostu nie mam szczescia. Babka mnie tak pokłóła ze mam siniaki jakby ktos mnie pobil. Dodatkowo przy dwoch badanich zemdlalam w punkcie pobran. Ogolnie nie czuje sie zle czasami mam kiepskie dni jak kazda kobieta w ciazy. Teraz jak mierze 4 razy dziennie cukier na czczo wychodzi mi nie wiecej niz 84 najwiecej jest po sniadaniu glownie 117 lub 121. Reszta posilkow to 94 lub max 101. Nie wiem czy mam sie martwic. Jem.co 2-3 h. Zero slodyczy a niestety bardzo ciagnie chociaz przed ciaza malo co.jadlam slodyczy.31.05.2017 bedzie Aleksander -
Agusia, witaj. To ładnie cię urządzili.
Skoro takie masz cukry po normalnych posiłkach to nie masz się czym martwić moim zdaniem. Może na tym drugim badaniu byłaś za krótko na czczo albo bylas jakaś niewyspana i wcale nie masz cukrzycy, trzustka pracuje jak trzeba. No ale kontrolować trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2017, 11:29
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019