Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy ten glukometr nie jest jakis.zbyt czuly, z reszta on mi w caly swiat pokazuje.. czesto mierze 3 razy i kazdy wynik inny.. czekam na paski do starego glukometr i wracam tam.do mierzenia.. tam.wyniki zawsze byly ok..jakos obawiam sie tej insuliny..Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
anitka710 wrote:Kochana patrząc na to że ja też miałam takie wyniki cukru na czczo i mam podobny tydzień ciąży to dostaniesz insulinę
tylko mi jak na razie insulina podwyższa cukier a nie obniża
insulina na pewno ci nie podwyzsza
zwłaszcza ze to takie "symboliczne" dawki
natomiast zaczełas magiczny 29 tc wiec szał cukrów mógł sie zaczacanitka710 lubi tę wiadomość
-
Ilona04 wrote:Nie wiem czy ten glukometr nie jest jakis.zbyt czuly, z reszta on mi w caly swiat pokazuje.. czesto mierze 3 razy i kazdy wynik inny.. czekam na paski do starego glukometr i wracam tam.do mierzenia.. tam.wyniki zawsze byly ok..jakos obawiam sie tej insuliny..
tz moze byc...
badamy krew włosniczkowa, z rózna iloscia osocz itp...poza tym glukometr ma zakres błedu na + i -
no i ja, osobiści, wole taki bardziej czuły niz oszukujacy (zanizajacy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 10:31
anitka710 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:insulina na pewno ci nie podwyzsza
zwłaszcza ze to takie "symboliczne" dawki
natomiast zaczełas magiczny 29 tc wiec szał cukrów mógł sie zaczacczyli o ile powinnam zwiększyć dawkę insuliny?
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
anitka710 wrote:OK podnosić o 1j i też ta 1j próbować przez 3 dni?
dawałam 3 dni, ale pod koniec juz co 2, bo cukier i tak był wysoki
ale ja startowałam od 1j
jak doszłam do 6j to 6jx3 dni to ponad dwa tygodnie by to trwałoanitka710 lubi tę wiadomość
-
anitka710 wrote:Witam Was i ja
na czczo 109! Jeszcze nigdy nie miałam tak wysokiego cukru, insulina z dnia na dzień podwyższa mi cukier rano, już nie wierzę że jutro będzie mniej.
i teraz mam pytanie do Was, bo wizytę u diabetologa mam za 3 tygodnie : o której bierzecie insulinę na noc? Czy po wstrzyknieciu idziecie od razu spać czy jeszcze się krzatacie? Jaka ma być przerwa nocna po insulinie? Czy pomiędzy ostatnim posiłkiem a insulina też musi być jakaś przerwa? Czy mam dzisiaj już spróbować podać sobie 5j czy jeszcze dzisiaj zostać przy 4j? Jestem załamana
Obecnie mam 30j na noc w ciagu dnia cukier mam ok.anitka710 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Przepraszam, zaczęłam od 2 j.
Wcześniej zamieszczalam tu zdjecie cukrów od owulacji do wizyty u diabetologa. Sa podobne (a może tamte ciut wyższe), jednak juz wprowadziłam dietę.
Widać jak zachowywaly się cukry po zmianie insuliny. Nawet przy 6j. troszkę trwało zanim spadło ponizej 90, jednak dopiero wtedy bylo widać że coś się zmieniło. A dziś rozważam 2j. Totalnie nie wiem, co u mnie się zadzialo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d9874ff0f32.jpg
-
anitka
któraś jednostka na pewno załapie
jedynie moge od siebie napisać, że tak naprawde nie ma co się łudzić trzema dniami i warto zmieniać po dwóch
u mnie wyraźnie widać efekt 6j. choć tak naprawde z tydzień trwało zanim sie przyjęły
ja to miałam taki opor i poczucie porażki, bo w poprzedniej ciązy zaczęłam od dwóch jednostek a skończyłam na trzech a w tej nawet 4j nie działały...zacisnęłam zęby i zwiekszałam
nie ma co się stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 12:29
-
też miałam instrukcje podnoszenia o 1j.
moja insulina na noc humulin n ma podobno największe działanie po 6-7h.
jem 2 kolację ok 22-23 i wstrzykuję ok 23-24 i potem idę spać w ciągu 5-20min.
Ja teraz jestem w trakcie 28tc to moz ewyjaśnia że cukier od kilku dni jakioś szaleje. Teraz zjadłam kromkę z dżemem i pomarańcz i 115anitka710 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I