Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też wcinam mandarynki i wściekłam się jak diabetolog zabronila mi ich jeść. A powodem wcale nie było ig które zresztą jest niskie, tylko jej prywatne teorie na temat opryskow itp. I zbuntowalam się no i wcinam dalej
pozatym na deser też knopersy, jakieś ciastko zbożowe lub gorzka czekolada z orzechami
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Pytanie co w dzisiejszych czasach nie jest pryskane
nawet jablka sa pryskane, chyba ze z wlasnej jabloni
ostatnio kupilam tez owsiane ciasteczka z rodzynkami i orzechami, byly max slodkie ale cukier ok. Dzisiaj upieklam mniej slodka wersje z sezamem, slonecznikiem i rodzynkami ale jeszcze nie mialam okazji sprawdzic cukru po godzinie. Po 2h mialam 100 ale zjadlam jeszcze po ciastku 2mandarynki i troche orzeszkow prazonych z sola.
Pysia88., anitka710 lubią tę wiadomość
-
Uch... Kanapka ze sprawdzonego chleba z masłem, czosnkiem i wędliną plus pół jabłka popite herbatą malinową i 136... To na bank ten czosnek!
No chyba że za późno było na jabłko bo to już 19 była... Ale owoce mi nigdy o tej porze nie szkodziły... Dupa z tym czosnkiem bo mnie od niego żołądek tylko boli i w paszczy go ciągle czuję...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
u mnie jakaś masakra zjadłam na kolacje to co jem często i cukry miałam tak do 125 a dziś kur****** 165!!!!! po 2 kromkach z wędliną drobiową i kilku rzodkiewkach. Chyba muszę zmniejszyć racje żywnościowe bo już hormony za wysokie i coraz gorzej mi idzie opanowanie tych przy posiłkach, a do tej pory miałam idealne.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D84 to nie ja jedyna jestem rozczarowana kolacją
jak dotrwam to zmierzę za godzinę po ostatniej kolacji. Zrobiłam taką samą kanapkę tylko bez czosnku. No i bez jabłka... I w sumie bez herbaty... Więc dupa nie porównanie - idę chyba spać
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Witam się załamana z rana... 81 ale ketony +++
nie wiem co się ze mną dzieje
chyba że to efekt leku na gardło psikniętego po ostatnim posiłku? Nie wiem czy to choroba wpływa na te zawirowania czy po prostu coś się chrzani...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
U mnie z rana 95 ja juz nie wiem.. wizyte u diabetologa bede miec pewnie kolo polowy stycznia..jakos sie obawiam.insuliny..ale moze mi nie da.. bo.wtedy mi.zostanie juz msc do porodu.. wszytskie cukry w ciagu dnia ok, a na czczo tragedia..odkad zmienilam glukometr to wlasnie takie kwiatki..Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
WITAM
na czczo 75/79
nie lubie tak nisko...
mam zejść na 2j??
bez ketonów
kazio
ja miewam ketony jak cos w ciągu dnia zaniedbam. Ostatnio zamiast "czegoś " o 18 wolałam zjeśc dwie pomarańcze, wystarczyło aby u mnie były ketony
moja diabetolog powtarzała, że weglowodany złożone na noc, stąd stawiałam na makaron. Teraz odpuszczam tę ostatnią kolacje bo jem dużą obiadokolację 20-20:30
i to u mnie wystarczy
w dopiero wstałam więc trochę tej przerwy nocnej mam
dodam, że po obiadokolacji było 132, i mimo to rano mało... -
Witam sie i ja
u mnie 89 na czczo
Ale wczoraj po kolacji 128 az sie zszokowalam. Ostatnio te cukry po kolacji mam wieksze, musze chyba wczesniej jesc a nie o 20a wczoraj mialam jajecznice z 2 jajek, z cebulka i do tego troche sera zoltego startego i 2 kromki chleba. Nieraz po takim zestawie mialam troche ponad 100
-
Kazio Tobie wyszla ta glukoza 100 w moczu? Mi raz tez tyle wyszla, ale diabet mi mowili ze to normalne
na paskach mi cukier wyszedl 2razy od poczatku cukrzycy i raz na tym cholernym badaniu (wtedy paskiem nie badalam). Co do ketonow to Ci nie doradze ale diabet tez mi mowil ze w ciazy takie rzeczy moga byc. Mnie na szczescie ketony omijaja poki co
-
Kassie tak właśnie mi się kojarzyło że o tej glukozoe pisałaś więc bardzo się nie przejęłam ale w ogólnym zarysie wymiki wypadają słabo. Trudno. Trzeba walczyć.
Kurcze nigdy mi te owoce nie szkodziły, pilnowałam jedynie żeby nie na ostatni posiłek. No i poprzedniego dnia to ja rozumoem bo cały dzień zawaliłam. Ale wczoraj się tak pilnowałami od dawna trzymam się reguły że węglowodany bezwzględnie do każdego posiłku, wczorajsza ostatnia kolacja jak na mnie wzorcowa.. a gardło muszę chyba zacząć płukać jakimś paskudztwem bo zamiennik tantum verde nic nie daje a prenalen daje ulgę na moment...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Witam Was i ja
na czczo 109! Jeszcze nigdy nie miałam tak wysokiego cukru, insulina z dnia na dzień podwyższa mi cukier rano, już nie wierzę że jutro będzie mniej.
i teraz mam pytanie do Was, bo wizytę u diabetologa mam za 3 tygodnie : o której bierzecie insulinę na noc? Czy po wstrzyknieciu idziecie od razu spać czy jeszcze się krzatacie? Jaka ma być przerwa nocna po insulinie? Czy pomiędzy ostatnim posiłkiem a insulina też musi być jakaś przerwa? Czy mam dzisiaj już spróbować podać sobie 5j czy jeszcze dzisiaj zostać przy 4j? Jestem załamana
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
trycja wrote:Ilona ja również od tyg mam ciagle kolo 95, ale ja jestem 27/28 tyg. I wizytę mam dzisiaj więc zapewne dostanę insulinę. Chyba ze bedzie chciala jeszcze poczekać z dwa tyg. Ale wątpię
tylko mi jak na razie insulina podwyższa cukier a nie obniża
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*