Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Trycja ja 4 razy dziennie na czczo i po 3 głównych posiłkach
Aguska ja mam podobne cukry po posiłkach od 80 do 115 z tym że im wcześniej tym wyższe tzn po śniadaniu często powyżej 100 po obiedzie już mniej po kolacji najmniej nie wiem czemu akurat tak ale ja się porządnie najadam na każdy posiłekno i między posiłkami oczywiście inne małe posiłki nir raz grzeszki
-
Ja mam wizytę w czwartek u diabetologa po dwóch tyg.i konsultacjach tel. Mialam przez tydzien ladne cukry na czczo od kilku dni przekraczam. Prawdopodobnie dostanę insulinę na noc. Dziewczyny a czy któraś z was pracuje? Bo zastanawiam sie jak ogarniacie posilki. Wiadomo dopiero 2 tyg za mna ja nie pracuje. Ale nie chce byc niewolnikiem w domu. Bo od siedzenia dostaje na głowę. Do tego spac mi sie chce w ciagu dnia strasznie. A zbytnio nie mozna bo co chwile cos jesc. A co ile h wy jecie?Spat
-
Aguska0987, cukier po posiłku ma być poniżej 140, więc 120 jest ok
A ja byłam rano pozytywnie nastawiona ale obiad i kolacja zweryfikowały moje nastawienieZ tym że wynika to chyba z przeziębienia, które mnie łapie. Jestem jakaś taka nie do życia dzisiaj, mogłabym przeleżeć cały dzień w łóżku. W każdym razie tak to sobie tłumaczę.
anitka710 lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Ilona
ja wtedy mierze trzeci raz i zapisuje wartoś powtórzona-te nizsza lub wyzsza
jem makarony
w poprzedniej ciązy codziennie na ostatnia kolację
w tej jem biały
diabetolog wspomniała bym jadła ich najwiecej ile sie da, bym z wagi nie spadała-białe, brązowe, ale al dente
wiec jem białe-cukry jak przy pełnoziarnistych ale dla mnie nie ma porównania w smaku
w dodatku mam na nie chę. Dzieki koleżance z wątku odkryłam mrozone dania z Hortexa właśnie z makaronami na patelnie i wczoraj znów zrobiłam zapasy
wiem, wiem...lepiej i taniej samemu...ale mam 5 róznych dań :d jem te akurat na ktore jest chęćna obiadokolację o 20
wczoraj po tym cukier 104, czasem jest wyzej (ale do 120m zawsze)
ja dziś na czczo 77, więc mierzyłam drugi (i trzeci raz), wpisałam 77 i 80
bez ketonów
waga stoi -
Hej a u mnie dziś 68, ale to takie trochę oszukane, bo od 4.30 jestem na nogach mój narzeczony dostał jakiś telepawek i wysokiej gorączki po antybiotyku więc przerażona biegałam nad nim aż gorączka nie spadła i o mierzeniu przypomniałam sobie o 6 rano, gdzie pewnie sporo tego cukru zdążyłam "spalić"
na szczęście u niego już lepiej, a i cukier po śniadaniu 113 więc wszystko wraca do normy, tylko muszę odespać
-
trycja wrote:Kamcia a jakie to dania. Konkretnie z hortexa. Nie ukrywam że wszystko mnie interesuje co mozna chociaz troche czasu oszczedzic a jest w miare ok. A makarony to z czym jesz jakie sosy? Bo tez chce włączyć te wieczorne.
mrożone dania na patelnię z makaronem Hortex (u nas znajduję tylko w intermarche)
np makaron w sosie szpinakowym, ziołowym, bolonese, carbonara; rózne sosy rózne kształty makaronu. Moj mąz też lubi
jem opakowanie całe
ale mam sprawdzony makaron-ze mi słuzy-więc sięgam spokojnie po te dania
a w poprzedniej ciązy jadłam ten penne pełnoziarnisty z mlekiem, choć moja diab mówi że z warzywami i ewentualnie mięsem...ale z mlekiem lubiłam (150ml mleka)
poza tym jem do zup (rosół, pomodorowa) oraz spagetti z sosem ze słoika
sprawdz czy możesz w ogle makaron, ile i jaki...moim odkryciem jest, ze mogę biały a tylko taki lubięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 09:32
-
pysia, jeśli czułaś się dobrze przy 68, to OK
ja przy 70 w szpitalu po cc (a wiec na czczo przed i po cc) załapałam wszelkie objawy hipoglikemii, czego w ciązy nie doznałam nigdy
stąd tak hipo sie boję...stąd 77 dla mnie na czczo to beeeanitka710 lubi tę wiadomość