Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny śmiać mi się chce
po wczorajszej insulinie cukier wyższy niż bez pffff zwariować można, lekarka powiedziałam że jak po 3-4 dniach nie spadnie to mam zwiększyć dawkę. Wprawdzie wczoraj zjadłam na kolację słodki jogurt i biała bułkę więc może przez to, bo ponad godzinę było opóźnienia u diabetolog i miałam długa przerwę prawie 4 godziny od jedzenie. Więc może tu jest wina, zobaczymy jutro
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Daj sobie kilka dni z tymi 4 jednostkami a jak nie to zwiekszaj stopniowo
To widze ze chyba tylko u mnie niskie i w domu i u lekarza
Dzis u mnie 84 bez ketonow i bez cukru. Synek dal w nocy pospacw planie mam prasowanie a popoludniu jedziemy na ciezarowke coca coli
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Kamcia u mnie też dokładnie takie same wyniki
82 i -. Ja ciśnienia nie mierzę chyba że wybitnie źle się czuję. U lekarza też mam ok. Córka zaglucona a !nie boli gardło... Taka świąteczna tradycja...
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Miałam dzisiaj wizytę u diabetologa i wyobraźcie sobie, że powiedział że jest dobrze
Bo jest lepiej niż było. A że nie idealnie, to już trzeba insuliną regulować - chcę zjeść pierogi(byle nie ruskie) lub ziemniaki na obiad, to dać sobie 2 jednostki więcej. I ketonów z dnia na dzień jest coraz mniej, mam próbować jeszcze 2 dni z jedną kanapką przed snem i jeśli to nie pomoże to jeść 1,5 lub dwie. No i standardowo - nie głodzić się. Kolejna wizyta 9 stycznia.
Dzisiaj w kolejce większość pań była w ciąży, bo lekarz ostatni dzień przed urlopem i przyjmował tylko ciężarówki i pilnych pacjentów. Dwie dziewczyny przede mną ze ze łzami w oczach wychodziły z penami do insuliny. Czułam się podobnie po pierwszej wizycie. Teraz jestem trochę podbudowana i bardziej pozytywnie nastawionaHehe, zobaczymy co będzie po obiedzie
anitka710, Pysia88., kamciaelcia, Kazio14, Kassie lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Anitka super cukier po takim deserku narobiłaś mi ochoty na sernik
ja dziś też zaszalalam bo zjadłam sporo pierogów na obiad teraz aż się boję i na pomiar cukru czekam jak na wyrok
Lyanna super ze wizyta fajnie poszła oby na następnej było jeszcze lepiejanitka710, Lyanna lubią tę wiadomość
-
Pysia88. wrote:Anitka super cukier po takim deserku narobiłaś mi ochoty na sernik
ja dziś też zaszalalam bo zjadłam sporo pierogów na obiad teraz aż się boję i na pomiar cukru czekam jak na wyrok
też jak mierze cukier to chyba z wrażenia ten cukier idzie do góry
he he
Pysia88. lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Czesc dziewczyny, ostatnio nie dostalam odpowiedzi moze teraz mi sie poszczesci. Moze wie ktoras z Was czy moje wyniki sa ok? Nie biore insuliny mam narazie diete 3 tyg. Glukoza we krwi na czczo zyly 88. Hemoglobina glikowana 4,4% to mnie najbardziej zastanawia. I mam ketony w moczu ale glukoza w moczu w normie. Do lekarza mam troche czasu jeszcze moze mnie wesprzecie w ocenie?31.05.2017 bedzie Aleksander
-
Hejka glukoza na czczo wg mojej diabetolog do 92 więc masz ok, hemoglobina też ok bo chyba do 6
o ketonach nic nie powiem bo nie mam pojęcia ja póki co nie muszę tego badać. A jak twój cukier po posiłkach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 18:46
-
Pierwszy raz pojawily sie ketony w moczu ostatnio badanie moczu robilam miesiac temu I nie bylo. Nie najadam die ale powoli sie przyzwyczajam do malych posilkow moze po prostu zoladek musialm sie troche zmniejszyc. Po posilkach roznie. Najmniej po obiedzie 86-106 ale na obiad sie nawet najadam. Kolacja I sniadanie to.zawsze ok 105-120.31.05.2017 bedzie Aleksander