Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja już chyba taka jestem ze we wszystkim doszukuje się problemów :p no nic właśnie zjadłam kolację zobaczymy później co mi znów ten mały wariat pokaże
Anitka jak tam po wizycie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 20:36
-
Hej! Ja wczoraj na noc zjadłam śledzie, po których nigdy ketonów nie miałam a dzisiaj na złość się pojawiły +/- jak akurat dałam mocz do badania
a na czczo 80.
Pysia miałam do czynienia z CeraCheck. Mój mąż kupił gojak mu źle wyszły badania kontrolne w pracy. Tylko paski miał odkupione od kogoś i może stąd te wyniki wychodziły dziwne. Mierzyłam nim niewiele razy ale rozrzut między wynikami zawsze był duży. Ale to może wynikało też z braku umiejętności w mierzeniu... Mój obecny diabetolog nie ma o nim dobrego zdania ale jak mąż go kupował to czytał opinie i ten w jakimś rankingu bardzo dobrze wypadł więc chyba nie jest taki złyPysia88. lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja właśnie też mam czasem rozrzut ale chyba spowodowany jest on tym że za mało krwi czasem wypłynie na pasek
i wtedy mam często cukier koło 40 a jak zmierze jeszcze raz i pasek będzie dobrze zajęty krwią to wtedy mam bardziej realny wynik. Przed chwilą zmierzyłam po kolacji i 92 więc wynik mnie cieszy
mój mały też chyba w dobrym humorze bo nieźle mi daje popalić
-
Pysia, z takich wyników trzeba się cieszyć
Ja jutro mam wizytę u diabetologa i trochę się boję. Ketony codziennie, skoki, spadki cukru i inne cuda się działy w czasie ostatniego tygodnia. Mój jedyny sukces to cukier w normie na czczo. Mam nadzieję, że lekarz będzie w dobrym humorze.Pysia88., anitka710 lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Lyanna to trzymam kciuki za nastrój lekarza
moja poprzednia to chyba menopauzę przechodziła bo na każdej wizycie się na mnie wyżywała
facet jednak bardziej stabilny emocjonalnie
Lyanna lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
trycja wrote:A w jakim celu dostałaś skierowanie do Poznania?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
Staram się mierzyć ciśnienie raz dziennie ale zazwyczaj wychodzi to podobnie, jak u anitki710
Wtedy, kiedy czuję się gorzej i nie jest to wina cukru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 00:05
anitka710 lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
anitka710 mysle ze teraz ten cukier na czczo nie bedzie juz problemem i sie unormuje
A cisnienie powinno sie mierzyc przy cukrzycy? Mi nikt nic nie mowil i mam mierzone tylko na wizytach u gin lub diabet i zawsze jest to w granicach 100/60 100/70anitka710 lubi tę wiadomość
-
anitka
ja też nie chodze do diabetologa typowo dla cieżarnych...
na pierwszej wizycie w poprzedniej ciązy opowiedziałam swojej moją historie i zaproponowała polna...Na mnie słowo Poznań działa awersyjnie i powiedziałam, ze po prostu wolę u niej (tu i tak dojeżdzam 30km), zwłaszcza, ze teraz młoda ciąza a nie wiem jak bedzie w straszej...
znałam szczegóły jak wyglada przyjecie na Polnej ale po roku wszystko z głowy wypada
na pewno pierwszy raz to cały dzień zlecianitka710 lubi tę wiadomość
-
witam z cukrem 82 i bez ketenów
własnie wstałam
ale synek dalej śpiwyrodna matka bedzie musiała obudzić...
ciśnienia regularnie nie mierzę bo w domu zawsze w normie
u lekarza podwyższone lub bardzo podwyższone,efekt białego fartucha nadal w trzeciej ciązy
jak źle sie czuję to mierzę i wtedy czesto mam niskie (za niskie dla siebie)anitka710 lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny
kamciaelcia u mnie dziś cukier identyczny
Ja mierze ciśnienie często ale tak samo jak kamcia w domu podrecznikowe u lekarza podwyższone
Co do diabetologa to ja też chodzę do "zwyklego" nie od ciazy no ale ja byłam póki co tylko raz to nie wiem co mi jeszcze wymyśli
Miłego dnia dziewczyny i niskich cukrów życzę