Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Glikowana ma byc ponizej 6,0. Wiec wyniki bardzo ladne macie
Ja pierwsza mialam 6,5 (ale niewiem czy nie pomylkowa), bo nastepna po miesiacu juz 4,9. Jutro przekonam sie jak kolejna wyszla.
Dziewczyny macie moze jakies przepisy na ciasteczka owsiane? Bo myslalam upiec tez na swietaanitka710 lubi tę wiadomość
-
U mnie co 3 miesiace. Pierwsza standardowo na samym poczatku. A druga powtarzalam po miesiacu bo diabet nie wierzyl w pierwszy wynik. Nastepna mam pod koniec stycznia zlecona
Ale sama chcialam teraz sprawdzic czy cos sie zmienila (wiem, glupia jestem). Ale pozwalam sobie na wiecej rzeczy i to dlatego..
anitka710 lubi tę wiadomość
-
anitka710 wrote:A ile dostałaś tej insuliny na noc?
na początku 8j, potem 10j a teraz mam 11j. Lekarz zalecił mi żeby obserwacje tygodniową robić i jak mi wyjdzie za dużo złych wyników zwiększyć o 1j.
I teraz np na 6 dni 4 miałam fajne wyniki i 2 ostatnie po 94 ale to dlatego że spałam dłużej o 2h - ale że mam niespełna 2 laetka, to takie dni mogę w skali ostatnich 2ch lat policzyć na palcachanitka710 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
U mnie dziś na czczo 79, po śniadaniu 97, kurczę łudzę się, że jednak wyniki tej krzywej cukrowej to wynik mojego chwilowego zaniedbania, no bo nie wiem skąd aż takie rozbieżności. Zobaczymy co w środę powie pani doktor.
W każdym razie biorę to jako dobry prognostyk przed świętami, może nie będę musiała się aż tak oszczędzać
Jeśli chodzi o ciasta to ja tak jak Kamciaelcia uwielbiam tortowe z różnymi masami i biszkoptami mmmmmyślę, że niestety nie uda mi się oprzeć na święta, najwyżej będę potem spacerować resztę dnia w koło osiedla
-
A ja dzisiaj obudziłam się z głodem i cukier 96
co do ciast to mnie też nie ciągnie do nich, choć tata ma jutro imieniny i chciałam mu zrobić tort bezowy no ale nie będę sama sobie apetytu robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 10:05
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Trycja to chyba ok, ja mam często 80parę po posiłku i dziewczyny pisały, że niby powinno być od 90 po posiłku ale takim wynikiem się nie przejmowały. Więc tymbardziej przed posiłkiem myślę, że nie masz powodu do stresu
Anitka ja też często budzę się głodna, nie raz nawet koło 5-6 rano, nie wiem czym to jest spowodowane bo przeważnie jem przed snem. Mi zazwyczaj pomaga wypicie trochę wody i głód mija. Wogóle dość sporo wody piję w nocy, praktycznie za każdym razem jak budzę się do toaletyanitka710 lubi tę wiadomość
-
Pysia88. wrote:
Anitka ja też często budzę się głodna, nie raz nawet koło 5-6 rano, nie wiem czym to jest spowodowane bo przeważnie jem przed snem. Mi zazwyczaj pomaga wypicie trochę wody i głód mija. Wogóle dość sporo wody piję w nocy, praktycznie za każdym razem jak budzę się do toaletydzisiaj wizyta u diabetologa, nie wiem czego się spodziewać, nie znam babki i trochę się stresuję, aż mi słabo i muszę co chwilę się położyć. Na szczęście niunia dzisiaj szaleje w brzuszku
Pysia88. lubi tę wiadomość
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Nie stresuj się kochana choć wiem, że łatwo powiedzieć!
Ja przed wizytą u diabetologa spać nie mogłam, a jak mi dietę nakazała to jeszcze gorzej!dzięki bogu póki co los i cukry mi sprzyjają mimo, że diety aż tak strasznie nie przestrzegam.
A dziś zadzwonili do mnie z przychodni, że pani doktor odwołała wizyty i będzie dopiero 5 stycznia. Tak więc jeśli o mnie chodzi poczułam dziś mega świąteczny lajcikanitka710 lubi tę wiadomość
-
A ja znowu godzinę po obiedzie 81, to wzięłam z drugiego palca i 84
Ostatnia rzecz jakiej się spodziewałam po diagnozie cukrzycy ciążowej to stres zbyt małymi cukramizaczynam się zastanawiać czy ten glukometr nie jest jakiś felerny, no ale nie raz wychodzą mi cukry powyżej 100 więc już sama nie wiem co myśleć. Jeśli naprawdę mam taki cukier no to w sumie powinnam się cieszyć, no ale zaczynam się obawiać, że sprzęt źle działa i pewnie mam wyższy a ja sobie nadzieje robię
czy któraś z Was korzysta z Cera Check? Co sądzicie o tym glukometrze?