Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co... Już panikowałam i miałam szukac wpisów Amus (bo też miała epizod z ketonami). Bo przed drugim śniadaniem czyli 3 godz. po pierwszym znowu ketony +++ a po godzinie cukier 110 a ketony nadal +. Myślę sobie za pół godz. zmierzę i jak spadnie to zjem by zbić te ketony a po tych 30 min. cukier 132! Ale bez ketonów...
Jeszcze do tego młoda pochorowała się na dobre, wczoraj gorączka, gluty paskudne i ropiejące oczka... A lekarz dopiero jutro bo nie ma już na dziś numerków.
No i proszę o kciuki za usg dzisiaj o 17.40. jak mnie dobiją krótką szyjką to będę chyba wyć bo już mam dość tego wszystkiegoanitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja dzisiaj po wizycie. Jezeli chodzi o szyjke.To mi kazał lekarz codziennie z godizne z poduszką pod tyłkiem leżeć. Bo jestem zbyt aktywna. Ale nie mówił nic na temat ciągłego leżenia. I jak sie zapytalam to mi powiedział ze każdej pacjentce mowi tak zapobiegawczo.
anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
Kamcia serio... Właśnie o tych ketonach szukałam a tam usunięte konto
jeszcze gorszego doła łapię... Tyle po drodze przeszkód miała i coś poszło nie tak? Nie chcę o tym myśleć...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Nawet nie ma jak sprawdzić czy na swoim (styczniowym/grudniowym?) wątku coś pisała... Boję się że coś pod koniec schrzanili np z cc albo jakieś niedotlenienie... No martwię się po prostuTp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Po usg chyba dobrze. Tymuś tydzień do tyłu ogólnie ale wszystkie ciąże zawsze tak miałam. Tylko kość udowa poniżej siatki - na 27+0 a z OM powinno być 29+3. Gdyby nie nifty to już bym panikowała i bała się ZD ale to chyba mało realne... Szyjka 28mm czyli rzeczywoście szału nie ma ale trzyma podobno. Zobaczymy co na to gin. Czy nadal każe leżeć czy będę mogła więcej się ruszać.
Ale tu dzisiaj ciszaanitka710, kamciaelcia, Lyanna, Kassie, Polaj lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja dzisiaj jestem sama z małym a więc i brak czasu na jedzenie
Teraz najadlam się jak świnka(codziennie mogę jeść paluszki rybne i rzodkiew z jogurtem i majonezem:) ), ciężko było wyliczyć czas na pomiar cukru bo biegalam do małego i jadłam w sumie 55minnajwyzszy złapany 135 bez mycia rak po rzodkwi(bo ciągle ją jadlam
. )
Zapodalam dziś 2j.insuliny...zobaczymyanitka710 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, dostalam wczoraj insulinę na noc 3 j.i mam tak samo jak Anitka dzisiaj rano 98 cukier. To tez jeden z wyższych wyników u mnie z rana. Jak to Kamcia mówiłaś ile dni poczekać i eqentualnie zwiększyć. Dzisiaj i tak zadzwonię do diabetologa, żeby wiedzieć ze w razie co mam zwiększyć dawkęSpat
-
co 2-3 dni podnosić
3j. to też jak nic, ale mi tyle wystarczało w całej ciązy
kassie
tamtum verde, płukanki (woda z solą lub woda z wodą utlenioną)
mnie coś wczoraj drapało jakby w oskrzelach więc zrobiłam inhalacje...ale ciekawe-kaszel bez infekcji? będę kontynuowała inhalacje ale juz myśle czy nie zrobić zaopatrzenia w aptece (nie mam od kogo chorować alemój synek nigdy nie chorowałjego trza ratować)
witam się
na czczo 86 (po dwóch jednostkachh) i zobaczymy co z tym dalej
ale tez ketony sladowo-jak pisałam-ja sama z mały, to nawet czasu na posiłki nie miałambo nawet waga ciut mniej pokazuje czyli mniej w siebie wcisnełam jedzenia i picia
Kassie lubi tę wiadomość
-
Hejka u mnie dziś na czczo 80 a po śniadaniu 71. Z tym ze śniadanie było już poza organizmem w czasie mierzenia bo nabawilam się jelitowki
bez przerwy na toalecie, jak dobrze że "zdazylam" z tym przed świętami
Na pocieszenie dziś na wizycie zobaczyłam swojego synusia waży już 1344 gramy i ma się dobrzeanitka710 lubi tę wiadomość