Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju... Znowu to moje dziecię wyjdzie niedożywione a ja schudnę chyba to co w święta przytyłam... Nie dość że apetytu zero to trawienie nie działa... Nic dziwnego że cukry niskie cały dzień... Chyba jeszcze 100 nie osiągnęłam...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
anitka710 wrote:O matko!
nie wiem, czy chce żebyś zawałem padła he he
101 kg
Spokojnie zwiększja przy 90 załapała na 6j
teraz waże mniej i mniej insuliny
a co do jedzenia po insulinie: moja diab mówiła nie, ale dziewczyny jadały...ja ani głodna, ani nie miałam takiej potrzeby
wtedy "kiedyś" była też tu inna atmosfera-dużo straszącychi mądrzejszych od lekarzy
najlepiej podpytaj o to jedzenie swojego diabWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 08:59
anitka710 lubi tę wiadomość
-
wróciłam właśnie z lab
a co mi tamweszłam bez kolejki, ja mam od poczatku wielki brzuch i nawet nie musiałam go wypinać
tsh,ft4 i...glukozę na czczo walnęłampierwszy raz w tej ciązy. Ale tylko dlatego, że po wstaniu miałam 78 (dwa razy zmierzone) i wiem, ze po powrocie juz mam duzo wyżej (to nie głód a lab tak na mnie działa), nie pomyliłam się-na glukometrze 91
zatem z ciekawosci umre ile z żyłyzawsze mam rozbieżność-i nie między pomiarem po pobudce a w lab, a pomiedzy pomiarem w domu a w laboratorium, diabetolog obstawia stres. Było duzo ludzi, wchodziłam bez kolejki, więc nie chciałam przedłużać glukometrem na miejscu
zatem u mnie na czczo 78 i bez ketonówanitka710 lubi tę wiadomość
-
Ok
czyli dzisiaj zwiekszam dawkę do 10j i muszę pamiętaj o 2 kolacji
Rano byłam strasznie głodna i zjadłam 4 kromki (małe) chleba białego z serkiem i papryka i mi wywaliło 170. Szok! Dawno nie miałam takiego wysokiego cukruWczoraj zjadłam na kolację 2 kromki tego chleba i 116.
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
anitka bo śniadanie najgorzej wywala i niektórzy nie mogą jesc na nie nabiału,u mnie akurat jest ok. A papryka czerwona tez niektórym nie służy, nie mówiąc o chlebie. musisz znależć odpowiedni dla siebie chleb.
u mnie dziś 81 wiec 13j przy 79kg zaskoczyło w tym momencie i 2gi raz mam ok cukier rano po 2 kolacji - kromka chleba tostowego z drzemem z pomarańczy i cytryny Łowicz i do tego kabanos lub plaster szynki.anitka710 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Wszystko sie ciągle skacze, ja chyba na kolacje zjem jedna kromke i po godzinie drugą jak nie mogę więcej. Jak myślisz kamcia tak można? Ta moja diabetolog będzie miała mnie dosyc ciągle do niej piszę, ale mówiłam jej że niech mi powie jak sie zachowywać jak przeznkilka dni beda skakać , żebym nie musiala do niej dzwonić , ale ona mówi żebym dzwonila. A naprawdę glupio sie czuje tak ciągle. Zresztą i tak to nic nie daje tylko przez puerwsze 8 dni były cukry ok orzy diecie i ostatnio 3 dni. A teraz znowu dupa blada.
anitka710 lubi tę wiadomość
Spat -
trycja
ja rano nie czuję głodu, dzień zaczynam od kawy, potem kromeczka chleba
i ten mój apetyt rośnie wraz z dniem
z czasem jem po prostu co 1,5-2h nawet(zdarzało się i jęść po godzinie)
mała porcja a więc małe cukry, można sobie pozwolić częściej
ja w tej ciązy chyba nie mam przerw 3h, tylko właśnie 2h
trycja, zdecydowanie, jak lepiej jest po mniejszej porcji, to jedz jedną, zmierz cukier i zacznij zaraz druga kromke...diabetolodzy mają na to swój sposób-insuline szybkodziałającą...sama jej bym nie chciała...anitka710 lubi tę wiadomość
-
Ja wiem, że na śniadanie nie mogę owoców jeść i jajecznicy a chleb już swój znalazłam dla diabetyków o niskim IG, ale dzisiaj wyjątkowo byłam strasznie głodna i zjadłam po prostu chleb jaki był w domu no i mam za swoje lenistwoLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*