Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, znowu źle zaczynam dzień
przy 10 jednostkach 106
pomimo zjedzenia drugiej kolacji
wkurza mnie już to bo powinnam jak najszybciej zejść poniżej 90 a wlecze się już to prawie miesiąc i nic
a cholerny lekarz dopiero za 2 tygodnie
p
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
Ja na druga kolacje jem surowe warzywa i jest ok.anitka710 wrote:Hej dziewczyny, znowu źle zaczynam dzień
przy 10 jednostkach 106
pomimo zjedzenia drugiej kolacji
wkurza mnie już to bo powinnam jak najszybciej zejść poniżej 90 a wlecze się już to prawie miesiąc i nic
a cholerny lekarz dopiero za 2 tygodnie
pCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
A jakie warzywa?Polaj wrote:Ja na druga kolacje jem surowe warzywa i jest ok.
Dziewczyny czy to możliwe że żółta i czerwona papryka mi wywala cukier?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 09:19
anitka
pewnie że możliwe
jedna nie może papryki, druga pomidora a trzecia moze wszystko
przyjmuje sie nawet że czerwone najbardziej może podnosić, choc nie wszystkie zasady wszystkich osób tycza
można nawet gdybać, ze papryka połaczona z...o danej porze...
anitka710 lubi tę wiadomość
-
No właśnie mi wcześniej papryka nie podnosiła cukru tylko od wczoraj zauważyłam skok, myślałam że to od chleba ale dzisiaj zjadłam taki co mogę i to samo co wczoraj, czyli chyba paprykaPolaj wrote:Mi sie sprawdza marchewka i awokado, niekiedy kapusta.
Papryka tez mi podnosi wartosci.
a tak ja lubię
Niestety kazdy organizm reaguje inaczej i trzeba produkty dopasowac do siebie.
Wiem na poczatku jest to dobijajace.
Do tego waga w ciazy rosnie a co za ja tym idzie dawka insuliny tez.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Hej! Witam się z 81 i +/- (i tak nieźle) i spadkiem wagi poniżej wyjściowej... Ale zbiorę ochrzan... Aż zjadłam ponad 50g chleba innego niż probody żeby zbić ketony i podbić masę. I cukier 112! A myślałam że wywali ok. 150... No ale żołądek wraca do normy to będę nadrabiać. Ach zupełnie inaczej się czuję
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu Was podczytuje i dzisiaj chcialabym sie Was poradzić. W 28 tc wykryto u mnie cukrzycę ciazowa. Przeszłam na dietę ale niestety po niektórych produktach (których podobno nie mogłam odstawic) wywalało mi cukier do ponad 180! Schudłam i zalamalam się. Od tygodnia jestem na insulinie. Biorę ja w trakcie głównych posiłków i rzeczywiście wszystko zaczęło się układać. Niestety jedno unormowalam to teraz cukier na czczo mam po 90-100. Doradzcie co zrobić żeby obniżyć samemu ten cukier.

-
anitka bardzo mozliwe ze papryka wywala cukier. Ja do pewnego momentu jadlam ja na kolacje az pewnego razu zjadlam 2parowki i 2kromki z serem zoltym, do tego papryka i pomidor i cukier mi przekroczylo. Od tamtej pory nie jem pomidora ani papryki na kolacje. A do obiadu np juz moge
-
Taki wysoki cukier miałam po zjedzeniu pół kromki chleba. Lekarz mi powiedział, że muszę jeść chleb bo to jedyne w mojej diecie od czego dziecko rośnie. Chleb robiłam sama, kupowałam dla diabetyków, już chyba wszystkiego próbowałam a i tak miałam wysoki cukier. Dziennie jadłam łącznie kromkę chleba i same warzywa. Schudłam będąc w 3 trymestrze.. Teraz juz jest super ale za to na czczo sie popsulo
juz nie wiem co mam robic..

-
Kamcia jestem z Tobą . Dzisiaj poszłam do biedry a tam wszyscy chipsy jakies przekaski. A ja oatrze na moj koszyk i normalnie za regalem lza mi poleciala. Tak mi sie przykro zrobilo. Ze nie mogę tego co bym chciala. Wrocilam do domu chwile pochlipalam sobie otrzesnelam sie i musialam wziac sie do robotg za obiady. Wszyscy mowia ze jeszcze tylko dwa i pol miesiaca. Ale to jest az tyle. Dlatego rozumiem Cie. Dobrej nocki mimo wszystko. Jutro bedzie lepiej.
anitka710, Lyanna lubią tę wiadomość
Spat -
Czesc dziewczyny. Czasem Was podczytuje ale jakos nie mialam weny na pisanie. Dzis postanowilam sie odezwac bo moze pociesze niektore z Was. Cukrzyce ciazowa wykryto u mnie w 28 tygodniu ciazy od tej pory jestem na diecie, bywalo raz lepiej raz gorzej ale na szczescie udalo mi sie uniknac insuliny. Teraz jestem w 37 tc i od tygodnia zauwazam znaczny spadek cukrow zarowno na czczo jak i po posilkach. Ostatni posilek zjadam tak zjadalam o 23 kanapka z serem zoltym i pol szklanki mleka ( tylko przy takim zestawie nie mam ketonow w moczu rano a ser zolty nigdy mi nie wywalal), wczesniej glikemia na czczo dlugo wynosila w okolicach 85-87. Od tygodnia jest ponizej 80 (75-77). Po posilkach pomimo tego ze juz na znacznie wiecej sobie pozwalam tez jest super, nie przekraczam 110 a wczesniej musialam sie bardzo pilnowac. Takze dziewczyny nie zalamujcie sie jest nadzieja ze pod koniec ciazy cukrzyca zacznie odpuszczac
.
trycja, Lyanna lubią tę wiadomość
-
Zapomnialam dodac jeszcze, ze w 3 trymestrze przez ta diete tez znacznie schudlam, a pomimo tego dzidzia przybierala i przybiera prawidlowo. Bylam wystraszona utrata wagi, ze zaglodze dziecko ale moja diabetolog powiedziala, ze dzieci swietnie wylapuja wszystko z organizmu matki i na pewno wszystko co potrzebne sobie pobiorą
.
trycja lubi tę wiadomość

Albo zrobię sama w domu.

[