Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, znowu źle zaczynam dzień
przy 10 jednostkach 106
pomimo zjedzenia drugiej kolacji
wkurza mnie już to bo powinnam jak najszybciej zejść poniżej 90 a wlecze się już to prawie miesiąc i nic
a cholerny lekarz dopiero za 2 tygodnie
p
Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-* -
anitka710 wrote:Hej dziewczyny, znowu źle zaczynam dzień
przy 10 jednostkach 106
pomimo zjedzenia drugiej kolacji
wkurza mnie już to bo powinnam jak najszybciej zejść poniżej 90 a wlecze się już to prawie miesiąc i nic
a cholerny lekarz dopiero za 2 tygodnie
p
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Polaj wrote:Ja na druga kolacje jem surowe warzywa i jest ok.
Dziewczyny czy to możliwe że żółta i czerwona papryka mi wywala cukier?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 09:19
anitka
pewnie że możliwe
jedna nie może papryki, druga pomidora a trzecia moze wszystko
przyjmuje sie nawet że czerwone najbardziej może podnosić, choc nie wszystkie zasady wszystkich osób tycza
można nawet gdybać, ze papryka połaczona z...o danej porze...anitka710 lubi tę wiadomość
-
Polaj wrote:Mi sie sprawdza marchewka i awokado, niekiedy kapusta.
Papryka tez mi podnosi wartosci.a tak ja lubię
Niestety kazdy organizm reaguje inaczej i trzeba produkty dopasowac do siebie.
Wiem na poczatku jest to dobijajace.
Do tego waga w ciazy rosnie a co za ja tym idzie dawka insuliny tez.anitka710 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Hej! Witam się z 81 i +/- (i tak nieźle) i spadkiem wagi poniżej wyjściowej... Ale zbiorę ochrzan... Aż zjadłam ponad 50g chleba innego niż probody żeby zbić ketony i podbić masę. I cukier 112! A myślałam że wywali ok. 150... No ale żołądek wraca do normy to będę nadrabiać. Ach zupełnie inaczej się czuję
anitka710 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu Was podczytuje i dzisiaj chcialabym sie Was poradzić. W 28 tc wykryto u mnie cukrzycę ciazowa. Przeszłam na dietę ale niestety po niektórych produktach (których podobno nie mogłam odstawic) wywalało mi cukier do ponad 180! Schudłam i zalamalam się. Od tygodnia jestem na insulinie. Biorę ja w trakcie głównych posiłków i rzeczywiście wszystko zaczęło się układać. Niestety jedno unormowalam to teraz cukier na czczo mam po 90-100. Doradzcie co zrobić żeby obniżyć samemu ten cukier.
-
anitka bardzo mozliwe ze papryka wywala cukier. Ja do pewnego momentu jadlam ja na kolacje az pewnego razu zjadlam 2parowki i 2kromki z serem zoltym, do tego papryka i pomidor i cukier mi przekroczylo. Od tamtej pory nie jem pomidora ani papryki na kolacje. A do obiadu np juz moge
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Taki wysoki cukier miałam po zjedzeniu pół kromki chleba. Lekarz mi powiedział, że muszę jeść chleb bo to jedyne w mojej diecie od czego dziecko rośnie. Chleb robiłam sama, kupowałam dla diabetyków, już chyba wszystkiego próbowałam a i tak miałam wysoki cukier. Dziennie jadłam łącznie kromkę chleba i same warzywa. Schudłam będąc w 3 trymestrze.. Teraz juz jest super ale za to na czczo sie popsulo
juz nie wiem co mam robic..
-
Kamcia jestem z Tobą . Dzisiaj poszłam do biedry a tam wszyscy chipsy jakies przekaski. A ja oatrze na moj koszyk i normalnie za regalem lza mi poleciala. Tak mi sie przykro zrobilo. Ze nie mogę tego co bym chciala. Wrocilam do domu chwile pochlipalam sobie otrzesnelam sie i musialam wziac sie do robotg za obiady. Wszyscy mowia ze jeszcze tylko dwa i pol miesiaca. Ale to jest az tyle. Dlatego rozumiem Cie. Dobrej nocki mimo wszystko. Jutro bedzie lepiej.
anitka710, Lyanna lubią tę wiadomość
Spat -
Czesc dziewczyny. Czasem Was podczytuje ale jakos nie mialam weny na pisanie. Dzis postanowilam sie odezwac bo moze pociesze niektore z Was. Cukrzyce ciazowa wykryto u mnie w 28 tygodniu ciazy od tej pory jestem na diecie, bywalo raz lepiej raz gorzej ale na szczescie udalo mi sie uniknac insuliny. Teraz jestem w 37 tc i od tygodnia zauwazam znaczny spadek cukrow zarowno na czczo jak i po posilkach. Ostatni posilek zjadam tak zjadalam o 23 kanapka z serem zoltym i pol szklanki mleka ( tylko przy takim zestawie nie mam ketonow w moczu rano a ser zolty nigdy mi nie wywalal), wczesniej glikemia na czczo dlugo wynosila w okolicach 85-87. Od tygodnia jest ponizej 80 (75-77). Po posilkach pomimo tego ze juz na znacznie wiecej sobie pozwalam tez jest super, nie przekraczam 110 a wczesniej musialam sie bardzo pilnowac. Takze dziewczyny nie zalamujcie sie jest nadzieja ze pod koniec ciazy cukrzyca zacznie odpuszczac
.
trycja, Lyanna lubią tę wiadomość
-
Zapomnialam dodac jeszcze, ze w 3 trymestrze przez ta diete tez znacznie schudlam, a pomimo tego dzidzia przybierala i przybiera prawidlowo. Bylam wystraszona utrata wagi, ze zaglodze dziecko ale moja diabetolog powiedziala, ze dzieci swietnie wylapuja wszystko z organizmu matki i na pewno wszystko co potrzebne sobie pobiorą
.
trycja lubi tę wiadomość