Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
trycja tez ostatnio bylismy na zakupach a tam wszyscy przygotowania do sylwestra (jakies chipsy, cole, soki). Jedni przed nami mieli cale 2 wozki zaladowane takimi przekaskami. A ja sobie moglam tylko popatrzec i tez mi smutno bylo.
Wczoraj bylismy u babci mojego meza i musiala skomentowac moje L4ze teraz taka moda ze wszystkie kobiety w ciazy na L4 a kiedys to do konca sie robilo. Tez mi sie przykro zrobilo. Ja chcialam pracowac
nawet nie spytala sie kogo teraz mamy w brzuszku bo tesciowa jej sie juz wygadala i tez wczoraj sie dowiedzialam ze jest zawiedziona ze kolejny chlopczyk.. Dodam ze w rodzinie meza jest znaczna przewaga chlopakow. Maz ma 2braci. A babcia meza ma samych wnukow i tylko 2wnuczki, teraz bedzie miala 3prawnuka.
Jak spedzacie sylwestra? -
sylwester przed tv i spać jak juz ciszej sie zrobi...ja normialnie chodzę spac około 22, nie wyobrażam sobie dziś dłużej siedzieć
synek dał nam pospać do 9, właśnie wstajemy...ale nigdy nie wiadomo, co będzie jutro
na czczo 82, ketonów brak
zjadłam te chipsy ale nic innego nie jadłam a i cukry prawidłowe
dopiero coś innego na obiadokolację -
Właśnie tak rozmawiałam z moim mężem i doszłam do takiego wniosku: jak brałam 9 j miałam cukier w granicach 90, i spokojnie mogłam ok 7:30 zmierzyć cukier i nie miałam bardzo dużego głodu. Jak zwiekszylam do 10-11 cukier mi podskoczyl do ponad 100 (dziś prawie 110) i od dwóch dni tak jak biorę wyższa dawkę rano o 6 jestem brzydko mówiąc cholernie głodna. Czy dobrze myślę że biorę za dużo insuliny, że powinnam na tych 9j się zatrzymać dłużej?Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
Hej! 80 bez ketonów. Wczorajsza poprawa to było złudzenie. Od obiadu było tylko gorzej... To już dzisiaj czwarty dzień bez trawienia...
Odnośnie czipsów to dobrze że nie wychodzę z domu. Chociaż w moim stanie i tak mi czipsów nie brakuje. Już w akcie desperacji zjadłam na śniadanie (!) Pół pszennej bułki z masłem...
Edit: po tej bułce na śniadanie 94... Mam się cieszyć czy martwić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 11:53
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
My tez dzis przed tv
mam nadzieje ze synek usnie normalnie o 20 to moze obejrzymy jakis film. Od swiat codziennie z mezem ogladamy wieczorem jakis film,
trzeba wykorzystac jego wolne
od wtorku znowu sie zacznie na nowo. Posiedzimy do 24, popatrzymy na fajerwerki i pojdziemy spac. A toast wzniesiemy woda
chyba ze synek sie obudzi jak bedzie glosno to wtedy poimprezujemy w trojke
-
Dziewczynki
Wszystkiego najlepszego, wymarzonego w Nowym Roku!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d312010d197.jpg
Ps
Porcja wielka i słodka
Czuję, że przesadzilam
Ale oniecuje poprawęostatni raz w tym roku na pewno!
Kassie, anitka710, trycja lubią tę wiadomość
-
anitka jeśli chcesz sprawdzić czy nie za duża dawka to sprawdź w nocy cukier koło 3-4, jak będzie za niski to trzeba zmniejszyć dawkę, ale wg mnie musisz zwiększać. Mi teraz przy 13j czasem wyjdzie 81 a czasem 94.
anitka710 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
U mnie też sylwester w domu, przed telewizorem. Mąż wróci z pracy około 21, więc nie zostanie nam aż tak dużo czasu do północy. Myślę, że obejrzymy jakiś film, popatrzymy na fajerwerki i potem pójdziemy spać
Cukier na czczo 84, ketony obecneNormalnie coś mnie trafi z tymi ketonami. Chyba zacznę jeść na noc zwykłe, pszenne pieczywo, może to coś pomoże.
PS. Moim dzisiejszym szaleństwem była sporych rozmiarów kostka czekolady Milka. Cukier całe szczęście nie skoczył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 18:48
anitka710 lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
A ja dzisiaj do tego wątku nie pasuję
co bym nie zjadła, czy pszenną bułkę czy dwudaniowy obiad czy porządny kawałek normalnego ciasta to cukier nie przekroczył 95. Nażarłam się jak świnka, co godzinę coś we mnie pakowali. Mama wmawia mi że skończyła mi się cukrzyca i że powinnam dzwonić do diabetologa bo to nienormalne. Chciała mi kupić jakieś elektrolity w aptece ale to wszystko z glukozą. A farmaceutka zaleciła wizytę na IP i kroplówkę. O niczym innym nie marzę... Chociaż już mnie to męczy. Prawie cały dzień dobrze się czuję a wieczorem nieprzyjemności w toalecie... Już sama nie wiem co mam robić... W każdym razie wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Polaj, anitka710 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Wszystkiego najlepszego w nadchodzacym roku. Niech po porodzie cukier wroci do normy.
Ja dzis dopiero zrobilan pizze ale razy 3 dwie duze i jedna mala, ktora synek sobie przybieral i zjadl o dziwo cala. Normalnie jestem w szoku.
Troche szalenstwa bo we wtorek do szpitala ach zaczynam odliczac.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Kazio14 wrote:A ja dzisiaj do tego wątku nie pasuję
co bym nie zjadła, czy pszenną bułkę czy dwudaniowy obiad czy porządny kawałek normalnego ciasta to cukier nie przekroczył 95. Nażarłam się jak świnka, co godzinę coś we mnie pakowali. Mama wmawia mi że skończyła mi się cukrzyca i że powinnam dzwonić do diabetologa bo to nienormalne. Chciała mi kupić jakieś elektrolity w aptece ale to wszystko z glukozą. A farmaceutka zaleciła wizytę na IP i kroplówkę. O niczym innym nie marzę... Chociaż już mnie to męczy. Prawie cały dzień dobrze się czuję a wieczorem nieprzyjemności w toalecie... Już sama nie wiem co mam robić... W każdym razie wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012