Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie brązowy ryż też wywala. Na początku swojej przygody z cukrzycą próbowałam. Najgorsze jest to, że kupiłam sobie zapas tego ryżu, bo wydawało mi się będzie dobry. Teraz gotuję go psu, bo mąż nie przepada za ryżem
anitka710 lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
U mnie też makaron się nie sprawdza poza pszennym w rosole. Więc zostaję przy pęczaku, brązowym ryżu, gryczanej i czasami jęczmiennej.
Anitka niestety ale takie słodkości na początek posiłku tak skutkują. Moja dietetyczka mówiła że jak coś zakazanego to na koniec posiłku. Wtedy organizm najpierw rozkłada to co dietetyczne czyli trudniejsze do rozłożenia a potem zajmuje się tym czymś słodkim. Gdybyś popiła thm kolację zamiast zaserwować przed nią to mogłoby być lepiej. Ale cóż. Każdemu zdarza się przekroczyćLyanna, anitka710 lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Daje
Przyjeli mnie na oddzial. Udalo mi sie polaczyc z netem wiec moge napisac.
Decyzja zapadla aczkolwiek balam sie ze ordynator ja podwazy.
Jutro ciecie jednak godziny jeszcze nie znammaz tez czeka na wiesci bo musi sobie robote poukladac.
Juz nie moge sie doczekacKazio14, AnnaIzabela, anitka710, Kassie, Lyanna, Aguska0987 lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Hej! Rano 81 i bez ketonów. W nocy o 4 95 i też bez ketonów. Choróbsko chyba ustąpiło. Czekam na jakieś wyższe cukry żeby się do końca uspokoić.
U młodej czekam na rozwój sytuacji czy zapalenie spojówek wróci bo mam wrażenie że nie są całkiem zdrowe te oczy a wczoraj skończyły nam się krople.
Polaj chyba dzisiaj w szpitalu? Czekamy na wieściPolaj lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej wam,
u mnie tez zdiagnozowano cukrzycę ciążowąteraz trwa walka z samą sobą o zdrową dietę. Znalazłam informacje, że oprócz ograniczenia cukru, nie powinno się używać soli, a mi niesłone jedzenie nie podchodzi w ogóle, fuj! (źródło: https://www.euroclinix.net/pl/cukrzyca/cukrzyca-ciazowa ). Macie jakieś metody, żeby jedzenie smakowało bez solenia?
Tu zaś piszą, żeby jeść owoce 2 razy dziennie. Czy to nie za dużo? Jakie owoce właczacie do swojej diety? Ja bym mogła cały czas jeść banany, ale te kurat chyba nie są najlepsze w cukrzycyhttps://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/cukrzyca-ciazowa-objawy-i-skutki-cukrzycy-w-ciazy#
brabareczka