Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja owoce to kilogramami jem. Najczesciej jablka, mandrarynki i pomarancze.
A rozmawialam z anastezjologiem i nie mam nie brac insuliny na noc. Beda sprawdzac poziom cukru co 3 godziny a rano dostane kroplowke z glukoza druga z sola i do tego szybko dzialajaca insulune.
Do 22 moge jesc i pic a jutro o suchym pysku.
A tak apropo diety to dostalam obiad z gotowanymi ziemniakami ktore mu cukier wibduja i do tego kaszke manna.
Wynik pi gidzinie kosmos.anitka710 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
kamciaelcia wrote:Czyli wczoraj byl ostatni zastrzyk
Mi"dieta" szpitalna służyła
D84 ja mam tylko insuline dlugo dzialajaca wiec podadza cos ze swoich zasobow. Lekarz woli monitoriwac na biezaco.
W sumie jak jestem na insulinie to teraz zobacze jaki wynik bez niej bede miec na czczo.anitka710 lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
brabareczka ja wszystko sole
uwielbiam sol. Nawet na talerzu dodaje sobie dodatkowo magi. Co do owocow jem to na co mam ochote. Jedynie bananow sie wystrzegalam, chociaz ostatnio zrobilam salatke owocowa z gruszki, jablka, kiwi, banana i slonecznika. Zjadlam cala miseczke i cukier 108. Probuj na sobie
Polaj ale super ze zaraz bedziesz tulic malenstwoPolaj lubi tę wiadomość
-
Polaj no to nieźle Cię poczęstowali
Odnośnie soli to nie zrezygnowałam. Nie lubię mocno słonego ale bez przesady. Za to prawie każdą zupę muszę pieprzem doprawić
Nawet smażone jadam mimo że zakazane. Jak nie wywala to jem. Najwyżej przytyję
Z owoców jadam jabłka i mandarynki. Dwa razy dziennie do drugiego śniadania i podwieczorku. Na banana też mogę sobie pozwolić ale nie mam wielkiej ochoty. Wczoraj zjadłam bo banany zapierają a miałam już dość rewolucji żołądkowych.
Po dwóch talerzach grochówki 118! Czyli chyba wracam do gryale sama sobie się dziwię że nie poszalałam bardziej póki mogłam. Chyba lęk przed wagą hipopotama mnie powstrzymał
anitka710, Polaj lubią tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
brabareczka, ja też solę
Na początku ograniczyłam sól ale potem do niej wróciłam, bo nic mi nie smakowało. Owoce ograniczyłam a najlepsze są dla mnie truskawki. Kupuję sobie mrożone i czasem jem z kaszą kuskus na podwieczorek lub drugie śniadanie. Od czasu do czasu zjadam też jabłko lub mandarynkę.
U mnie rano 80 i bez ketonów. Zaczynam to trochę ogarniać
Polaj, wspaniale że ordynator nie robił problemów i już jutro będziesz miała swoje maleństwo
Polaj lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyA ja powiem wam, że się załamuję.. Dziś po kolacji (dwie kanapki i opór zieleniny do tego) cukier 151
i nie wiem czy to to, że zjadłam trochę orzechów między 2 śniadaniem a obiadem (po obiedzie 115) czy stres, bo się oczywiście naczytałam głupot z internetu i nerwy, że u mnie może być tak samo..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak próbuje sobie wytłumaczyć o co chodzi i co się stało z tym cukrem, a na orzechy pozwoliłam sobie po raz pierwszy od początku diety (i ostatni
)
Po 2h cukier 100 więc spadł szybko.
Spróbuję faktycznie jedna kanapkę, bo te dwie to tak do najedzenia max. Do sałat pomidor, ogórek i sok z cytryny - naprawdę duża miska.
-
nick nieaktualny