Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Zależy od lekarza
Bo niby norma jest
Ale ja osobiście-a to druga ciąża cukrzycowa-wolalabym to kontrolowac. A taka kontrolę dalaby wizyta u diabetologa...który też może uznać że to norma jednak wydaje mi sie że ciąża to specyficzny stan i lepiej dmuchać na zimne niz zignorować zwlaszcza że na metabolizm cukrow wpływ maja hormony a to z wiekiem ciąży działa na naszą niekorzyśćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 17:58
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Możecie mi napisać, jakie sa obecnie normy po zrobieniu krzywej? W pierwszej ciazy miałam cukrzyce, wiec teraz ginka zleciła zrobienie w 16 tc. Wyniki mam takie:
Na czczo 75
Po godzinie 110
Po dwóch 111.
Dzieki za odpowiedzMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
milkaa w pierwzzej ciazy mialam podobna sytuacje. Po 2h bylam bardzo blisko normy (wg starych bym sie nie lapala a wtedy cos pozmieniali i sie lapalam). Trafilam do diabetologa i lowtarzalam krzywa ktora za drugim razem wyszla juz super. I diabetolog nie stwierdzil cukrzycy
Pysiaczek89 wyniki masz okPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Dziewcxyny nie wiem co sie dzieje juz drugi dzien. Wczoraj na kolacje zjadlam dwie kromi z piersia faszerowana suszonymi pomidorami i mi wywalilo 153 a dzisiaj na podwieczorek zjadlam jogurt z orzechami i platkami tak samo jak jem od 3 tyg. I tez mialam 158 i nie wiem co mam robic. Mam 28t2d iSpat
-
Trycja moze za duze porcje? Ja musialam zmodyfikowac ilsc zjadana na sniadanie i 2 sniadanie. Na samym poczatku z cukrzyca ok 25 tyg moglam zjesc po 3 czy 4 kromki na śniadania, potem po 30 tyg juz tylko 2 na 1 sniadanie i 2 kromki na drugie sniadanie. Teraz za to jem 3 kromki na 1 sniadanie bo znowu mam cukier ok ale to chyba jeszcze insulina z nocy dziala a na drugie sniadanie juz tylko 1 kromke bo mi po 2 wywala cukier.
-
no cukrzyca ciazowa to oprocz indywidulnych mozliwosci jedzeniowych kazdnej z nas ma jeszcze ta zmiennosc w czasie. Dziwne to i pojebane
anitka710 lubi tę wiadomość
-
trycja
zacznij od zmiany porcji
może lepiej zjeść po 1 kromce ale nawet co 1,5 h
ja tak robie czesto
jogurt tez podnosi...mi diabetolog od początku radzi-jogurt czy kefir sączyć cały dzień a nie na raz
choć ja i mleko mogę(otatnio 400ml z miksowanym bananem przeszło)