Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej u mnie 88.
Kazio to chyba tylko pokazuje jak rozne sa dzieciu nas akurat synek na haslo '' pizza'' i '' frytki'' jest wniebowziety
nieraz sam bierze telefon i dzwoni zamawiac pizze do domu
ale juz jakby sie chcialo isc do cukierni na ciastko i posiedziec przy herbacie to nie jest tak kolorowo
Polaj mi troche brakuje takiej wolnosci i spokoju, ale domyslam sie ze jak dzieci beda juz odchowane i samodzielne to bedzie mi tego brakowactakze rozumiem Cie bardzo dobrze
Polaj lubi tę wiadomość
-
U mnie rano 85 ale ketony standardowo obecne. W śladowych ilościach ale jednak. Wzięłam na noc 11j.
Wczoraj wieczorem zgrzeszyłam, bo zjadłam prawie całą paczkę popcornu z mikrofalówki. Miało być troszkę do filmu a skończyło się źle, po prostu nie mogłam się opanować. Cukier 142. Myślałam, że będzie gorzej ale i tak za dużo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 09:28
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
ospowo to nie wyglada na pewno
coś w rodzaju trzydnówkowo-różyczkowa wysypka, ale równie dobrze może to być alergia
najpierw mały załapała ode mnie infekcję-miał dwa episody goraczki, potem kilka razy kaszlnął (to było wczoraj), a na wieczór plama, dzis ta plama sie juz mocno rozlała
ale nie kszle, czaem słychać, że chrypnie
leków jednak nie podaje jeśli miałoby to być alergiczne -
Hej! Rano 86 bez ketonów. Ale w nocy z nudów zmierzyłam o 3 jak nie mogłam zasnąć i było 102/107... Chyba nie powinno tak być...
Ja dzisiaj śmigam do lekarza bo zaraziłam się chyba od córci zapaleniem spojówek... W nocy ropa w oku i obraz za mgłą. Długo się broniłam ale jednak nie wyszło... Podejrzewam że jak mąż dostał gorączki przedwczoraj to jego też dopadnie... Co za paskudztwo! Boję się że kogoś w święta zaraziliśmy... Ale podejrzewam że my złapaliśmy bo mieliśmy kontakt z tą jej wydzieliną a w święta już miała gluty przezroczyste i z oczu nie leciało. Ech...
Kamcia daj znać jak tam synek. Biedulek... jakaś plaga tych choróbWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 10:42
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
kazio
ciezko uniknac zarazenia zap.spojówek...dobrze, ze to tylko tak
w zeszłym roku u sasiadki było-ale z oczu normalnie krew leciała, jej mały (miał wtedy tyle co mój Piotrus), potem ona, córka i maz...
potem u mnie prawe oko zrobiło sie czerwone (zamiast białka miałam czerwona gałke), śmiala sie że to to samo, ja obstawiam pekniecie naczynka
ale to u nich to byla masakra (okres wiosenny lub letni jakoś) -
Kamciaelcia w sumie jak mial wysoka goraczke to moze byc trzydniowka. Zobaczysz co lekarz powie.
Moj we wrzesniu zlapal jeszcze bostonke ale wysypka jest na stopach, dloniach i jamie ustnej.
A my tez walczymy z zapaleniem spojowek i jedyny lek ktory dziala to tobradex w apteczce nie moze go brakowac niestety na recepte i ze sterydem.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Trzydniowke przechodzilismy i to ksiazkowo czyli trzy doby goraczki, po niej wysypka. Nawet nie szłam do lekarza. Wiem że teoretycznie może się powtórzyć. Ale goraczka byla jakby w ciągu jednego dnia i po 24h wysypka...
Jednak wczoraj dalam malemu nowy lek-zarowno syrop z cebuli jak i groprinozin
Oby nic zakaznego bo ciąży wiele chorób nie służy...
Mały ogolnie super się czuje, apetyt ma normalny, nie marudzi, temp idelana. Nawet nie kaszle. Czasem chrypie jak głos podnosi -
kamciaelcia wrote:Trzydniowke przechodzilismy i to ksiazkowo czyli trzy doby goraczki, po niej wysypka. Nawet nie szłam do lekarza. Wiem że teoretycznie może się powtórzyć. Ale goraczka byla jakby w ciągu jednego dnia i po 24h wysypka...
Jednak wczoraj dalam malemu nowy lek-zarowno syrop z cebuli jak i groprinozin
Oby nic zakaznego bo ciąży wiele chorób nie służy...
Mały ogolnie super się czuje, apetyt ma normalny, nie marudzi, temp idelana. Nawet nie kaszle. Czasem chrypie jak głos podnosiCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Polaj wrote:Kamciaelcia w sumie jak mial wysoka goraczke to moze byc trzydniowka. Zobaczysz co lekarz powie.
Moj we wrzesniu zlapal jeszcze bostonke ale wysypka jest na stopach, dloniach i jamie ustnej.
A my tez walczymy z zapaleniem spojowek i jedyny lek ktory dziala to tobradex w apteczce nie moze go brakowac niestety na recepte i ze sterydem.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:To vhyba ja to dostałam właśnie bo w ulotce było najłagodniejsze określenie nt stosowania w ciąży. Córka miała floxal. Ogólnie żadnych kropli nie powinno się brać ale wyleczyć trzeba. I znowu nie mam apetytu, zjadłam zupę na siłę, wypiłam żelazo, niedobrze mi i nie mam siły się ruszyć. Na razie 36,9. Najgorsze że ja z tych co już przy 37,0 są umierający... Mam dość.
Zdrowka zyczeCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Wysypka świadcząca o infekcji wirusowej. Osluchowo ok, gardło rozpulchnione
Ogolnie bez recept itp
Groprinozin to dobry pomysl, inhalacje nawilża a na gardło tamtum verde
Nasza 3wizyta w poradni dzieci chorych i w sumie-na szczęście-dziecko zdrowe
Na obiadokolację nadal pomysł ba pizzęPolaj lubi tę wiadomość
-
lilka1984 wrote:A minely 3 dni odkad jestes na 9j? Mi diablo po 3 dniach od zmiany dawki kaze dzwonic i jak nie ma efektu to zwiekszam o 2 lub 3 jednostki.Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
Witajcie dziewczyny.
W temacie cukrzycy ciążowej jestem totalnie zielona.
Dziś robiłam test obciążenia glukozą 75g.
Moje wyniki:
Nad czczo - 77mg/dl
Po 60min - 179mg/dl
Po 120min - 120mg/dl
Wyniki niby w normie, ale martwi mnie wynik po 60 min w normie ale dość wysoko - norma 180.
Co o tym sądzicie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2017, 17:43