Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi wylecialo kilka razy i z uda i z igly. Wczoraj jakos dziwnie sie wkulam ze i krew poleciala, pierwszy raz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 08:37
anitka710 lubi tę wiadomość
-
Hej! U mnie 88 i niby bez ketonów ale jak wstałam o 2 w nocy to ketony eyglądały na +/-. Wypiłam szklankę wody i rano niby brak.
Wczoraj rzadko mierzyłam cukier, stwierdziłam że dobrze się czuję więc jest ok. No a mimo niskich cukrów przez całe święta, moja bezlitosna waga twierdzi że przytyłam 1,7kg! Może jak wrócę do normalnego jedzenia to się ustabilizuje...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
U mnie rano 92 i ketony +
Wcześniej miałam cały czas poniżej 90 ale od kilku dni zamiast zjadać przed snem jeden kawałek chleba, zjadam półtora (z powodu tych ketonów), więc dzisiaj wezmę na noc 9j.
Anitka, pewnie i u mnie dopiero po 10j się unormujeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 10:47
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
a ja przez całe święta ani razu chleba nie ruszyłam
dzis chwyciłam go i mini pleśń
więc dojadam sałatke
cud-bez chleba i bez ketonów
ale też widze róznicę miedzy swiątecznym jedzeniem a tym "dietetycznym"np gazy
mały od wczoraj wieczorem nie ma goraczki, w nocy wtswałam i kontrolowałam, ale ładnie spał do 8
za to pojawił się mini kaszel
a że on nie choruje, to w domu nic nie mam
jak pójdzie spać zejdę do apteki (jest u mnie w bloku) niech coś poradzą...bo lepiej teraz działać, gdy kaszlnie sporadycznie, niż po lekarzach latać (a tam gorsze choroby)anitka710 lubi tę wiadomość
-
U mnie też waga stoi od jakiegoś czasu.
Ale za to na śniadanie zjadłam ten sam chleb, co zawsze tylko z klopsem mojej mamy, zamiast wędliny i cukier 150Jadłam tego klopsa dwa ostatnie dni ale bez chleba i nie na śniadanie. Śniadania mnie dobijają - nie najadam się, a cukier zazwyczaj blisko górnej granicy albo przekracza, tak jak dzisiaj. No cóż, trzeba wyjąć i upiec pierś z indyka. To u mnie sprawdzone mięsko. Chyba po ciąży nie będę mogła na nie patrzeć
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
U mmie 80 ale znowu cukier w siku.
Dobrze ze te swieta sie skonczyly bo bedzie mniej pokus. Ale maz cos dzisiaj mowi o pizzy. O 13 mam wizyte u gina i jak wszystko bedzie dobrze to pewnie pojedziemy na ta pizze a potem na spacer i zobaczyc zywa szopke. Synek bedzie sie cieszyla pogoda dzisiaj ma byc ladna bo od jutra juz brzydko do niedzieli. Jutro u nas ksiadz chodzi po koledzie wiec bedzie caly dzien czekania..
-
Kassie wrote:U mmie 80 ale znowu cukier w siku.
Dobrze ze te swieta sie skonczyly bo bedzie mniej pokus. Ale maz cos dzisiaj mowi o pizzy. O 13 mam wizyte u gina i jak wszystko bedzie dobrze to pewnie pojedziemy na ta pizze a potem na spacer i zobaczyc zywa szopke. Synek bedzie sie cieszyla pogoda dzisiaj ma byc ladna bo od jutra juz brzydko do niedzieli. Jutro u nas ksiadz chodzi po koledzie wiec bedzie caly dzien czekania..
I zjadasz normalnie taka pizze z pizzerii? Taka na cienkim czy grubym? Boze jak ja bym zjadla taka pizze na cienkim.....anitka710 lubi tę wiadomość
-
ja jem pół takiej pizzy z pizzerii 30 cm
ale brzegi (te bułeczki) odcinam męzowi (na nich już sie przejechalam) i wtedy zawsze mieszczę sie w normie do 140 (o każdej porze pomiaru)
i ciasto "normalne" czy;i raczej cieńkie
my jemy z dużą ilością dodatków
i z sosem czosnkowymanitka710, lilka1984 lubią tę wiadomość